
အိမ္အေပၚထပ္ကေန ဝက္ျခံထဲကို အခ်ိဳမႈန္႔ေပါင္ ထုတ္ႀကီး ျပဳတ္က်ၿပီး ကြဲသြားတဲ့အသံပါ။ အိမ္ရွင္ဟာ ဝက္ျခံထဲကိုေျပးဆင္းလာပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ဝက္ျခံထဲေရာက္ေတာ့ အခ်ိဳမႈန္႔ေတြက ကုန္သေလာက္
ရွိေနပါၿပီ။ ျခံထဲကဝက္မႀကီးက အေျပးလာၿပီးစားပစ္လိုက္လို႔ပါ။
အိမ္ရွင္ဟာ အခ်ိဳမႈန္႔ေတြကို ႏွေျမာလြန္းလို႔ စိတ္တိုၿပီးဝက္မႀကီးကိုရိုက္ရေအာင္ တုတ္ေျပးရွာပါတယ္။ တုတ္ေတြ႕လို႔ဝက္မႀကီးရွိရာ လာတဲ့အခါမွာေတာ့ ရိုက္စရာမလိုေတာ့ပါဘူး။ ဝက္မႀကီးဟာ ပါးစပ္က
အိမ္ရွင္ဟာ အခ်ိဳမႈန္႔ေတြကိ
အျမႇပ္ေတြတစီစီထြက္ၿပီး ေသေနပါၿပီ။ အဲဒီေနကစၿပီး အိမ္ရွင္မိသားစုဟာ အခ်ိဳမႈန္႔ကိုတစ္သက္လံုး
မစားၾကေတာ့ပါဘူး။
တကယ္ေတာ့ ဓာတုေဗဒသက္ သက္နဲ႔ စီမံထားတဲ့အခ်ိဳမႈန္႔ဟာ အဆိပ္အစစ္ပါ။ နည္းနည္းခ်င္း စားေနလို႔သာ ခ်က္ျခင္းမေသတာပါ။ ဝက္မႀကီးလိုသာ အမ်ားႀကီးစားမယ္ဆိုရင္ တစ္ခါတည္းေသမွာပါ။
ကႏၷီနယ္မွာဆိုရ င္ႏြားေတြမသတ္ခင္မွာ အခ်ိဳမႈန္႔ေတြအမ်ားႀကီးေကၽြးလိုက္ပါတယ္။ ဘာထူးျခားသလဲဆိုေတာ့ သတ္ၿပီးတဲ့အခါႏြားရဲ႕အသားစိုင္ေတြဟာ အရိုးကေန အေျမႇ ာင္းလိုက္ အလိုလို ကြာထြက္ေနေတာ့ အသားထုတ္ရတာအရမ္းျမန္သြားသတဲ့။
ျမန္မာေတြ အသက္ႀကီးလာတာနဲ႔ လဲက်ၿပီးေျခေထာက္က်ိဳးတဲ့အေၾကာင္း ခဏခဏၾကားဖူးပါလိမ့္မယ္။
တကယ္ေတာ့ ဓာတုေဗဒသက္ သက္နဲ႔ စီမံထားတဲ့အခ်ိဳ
ကႏၷီနယ္မွာဆိုရ င္ႏြားေတြမသတ္ခင
ျမန္မာေတြ အသက္ႀကီးလာတာနဲ႔
တကယ္ေတာ့ လဲက်လို႔က်ိဳးတာမဟုတ္ဘဲ အရိုးက အရင္က်ိဳးၿပီး လဲက်ျခင္းသာျဖစ္ပါတယ္။ ဖြံ႕ၿဖိဳးၿပီးႏိုင္
အေျဖကေတာ့ ျမန္မာႏိုင္ငံကဲ
အဓိကအေၾကာင္းထဲမွာ ပါပါတယ္။
ဆရာနဲ႔ ဆရာ့တပည့္အမ်ားစု အခ်ိဳမႈန္႔မစားတာၾကာလွပါၿပီ၊ ငါးပိနဲ႔ပုဇြန္ေျခာက္ပဲ အားျပဳစားပါတယ္။ ထိုင္းႏိုင္ငံမွာႀကီးပြားေနတဲ့ ဆရာတို႔ရပ္ကြက္ကလူတစ္ေယာက္ သူ႔မိဘအိမ္ ခဏျပန္လာတယ္။
ဆရာနဲ႔ ဆရာ့တပည့္အမ်ားစ
သူ႔အေမခ်က္ေကၽြးတဲ့ ဟင္းေတြကေကာင္းေတာ့သူတအားစားလိုက္တယ္။ ျမန္မာထမင္းဟင္းနဲ႕
႔ေဝးေနတာေၾကာင့္လည္း ပါမွာေပါ့။ စားၿပီးမွ ဟင္းထဲမွာ အခ်ိဳမႈန္ပါလားလို႔ ေမးတယ္။ ပါတယ္လို႔လည္း
ေျပာလိုက္ေရာ အာေခါင္ထဲလက္ညိႇ ဳးထိုးထဲ့ၿပီး စားထားသမၽွ အကုန္ အန္ထုတ္ပစ္လိုက္တယ္။
ၿပီးေတာ့ေျပာတယ္
"အေမတို႔ အခ်ိဳမႈန္႔ကိုဘယ္ေတာ့မွမစားနဲ႔ အဲဒါအဆိပ္ေတြထိုင္းႏိုင္ငံဟာ အခ်ိဳမႈန္႔ေတြထုတ္ၿပီး ျမန္မာ
"အေမတို႔ အခ်ိဳမႈန္႔ကိုဘယ
ႏိုင္ငံနဲ႔ တျခားဆင္းရဲတဲ့ႏိုင္ငံေတြကိုသာ ေရာင္းတာ။ သူတိုတစ္ႏိုင္ငံလံုး မစားဘူး၊ အခ်ိဳမႈန္အစား
သၾကားပဲစားတယ္"
ဆရာတို႔လည္း ဟင္းထဲမွာ သၾကားသံုးၾကည့္ေသးတယ္၊ မရဘူး ပါးစပ္က သၾကားကို ဟင္းအျဖစ္ဘယ္လိုမွ လက္မခံဘူး၊ အခ်ိဳမႈန္႔ျဖတ္စက ထမင္းစားေတာ့ နည္းနည္းပ်က္တာေပါ့၊ ေဟာ အခုေတာ့ အခ်ိဳမႈန္႔ျဖတ္
ဆရာတို႔လည္း ဟင္းထဲမွာ သၾကားသံုးၾကည့္ေ
ခ်င္သူေတြ ထမင္းစားပ်က္စရာမလိုေတာ့ပါဘူး။ Soya(ဆိုရာ)ဆိုတဲ့ သဘာဝအရသာဟင္းခတ္အရသာ
မႈန္႔ေပၚလာပါၿပီ၊ ျမန္မာႏိုင္ငံသားေတြ တီထြင္လိုက္တာပါ။ ပဲပိစပ္ကေနအခ်ိဳဓာတ္ကို ထုတ္ယူတာျဖစ္
တဲ့အတြက္ ေဘးမျဖစ္တဲ့အျပင္အရိုးမက်ိဳးေအာင္ ခိုင္မာေစတဲ့ ကယ္လ္စီယန္ဓာတ္ကိုပါ ရရွိမွာျဖစ္ပါတယ္။
ေမတၱာရွင္-ေရႊျပည္သာ
ေမတၱာရွင္-ေရႊျပ
Credit : ျမ၀တီ
No comments:
Post a Comment