♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

August 22, 2016

" ႏႈတ္ခမ္းေထာင့္စြန္း အက္ကြဲရျခင္းအေၾကာင္းအရင္း "

မိမိတို႔ခႏၶာကိုယ္မွာ သင့္တင့္ေလ်ာက္ပတ္စြာ အလုပ္လုပ္ မေနေၾကာင္း ညြန္ျပတဲ့ နည္းလမ္းေတြရိွပါတယ္။ ဒီေရာဂါလကၡဏာဟာ အႏၱရာယ္ရိွျဖစ္ေစႏုိင္ျပီး တားဆီးမယ့္ နည္းလမ္းေတြ ေဖာ္ျပေပးခ်င္ပါတယ္။ ႏႈတ္ခမ္းေထာင့္ခ်ဳိးအက္ကြဲေစတဲ့ အဓိကအေၾကာင္းအရင္းေတြကေတာ့…  
·         ဗီတာမင္ B ခ်ဳိ႕တဲ့ျခင္း
·         ႏႈတ္ခမ္းအေျမွးပါးေတြ စားတဲ့ gastric acid ထုတ္လုပ္မႈလြန္ကဲျခင္းနဲ႔ ဆက္စပ္တဲ့ အစာအိမ္ေရာဂါမ်ား
·         သံဓာတ္ခ်ဳိ႕တည့္မႈေၾကာင့္ ျဖစ္တဲ့ ေသြးအားနည္းေရာဂါ
·         ခံတြင္းသန္႔ရွင္း ေကာင္းစြာမရိွျခင္း သုိ႔မဟုတ္ သန္႔ရွင္းမႈအားနည္းျခင္း
·         ကုိယ္ခံအား အားနည္းျခင္း
·         ဆီးခ်ဳိေရာဂါ
·         စကားေျပာေနစဥ္ လွ်ာနဲ႔ ႏႈတ္ခမ္းေတြ စိုေအာင္ ေျပာသူေတြမွာ ျဖစ္ပြားေလ့ရိွပါတယ္။
ဒီေရာဂါလကၡဏာက zinc နဲ႔ B vitamin (B3, B2 and B12) ခ်ဳိ႕တဲ့မႈ လကၡဏာတစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။
ေျဖရွင္းနည္း - တုိ႔ဟူး၊ ဒိန္ခ်ဥ္၊ ဟင္းႏုႏြယ္၊ ေျမပဲ၊ တရုတ္ဆီးသီး၊ ကညြတ္၊ အေစ့နဲ႔ပဲေထာင့္ရည္မ်ဳိးေတြ ပုိစားေပးပါ။ ေနာက္
သံဓာတ္စုပ္ယူမႈပိုမိုေကာင္းမြန္ေအာင္ ေန႔စဥ္ပုံမွန္အစားအစာထဲ ပန္းေဂၚဖီစိမ္းနဲ႔ ကိုက္လန္တုိ႔လည္း ထည့္သြင္းသင့္ပါတယ္။
ေနာက္ ႏႈတ္ခမ္းေထာင့္စြန္း အက္ကြဲေစတဲ့အေၾကာင္းအရင္းတစ္ခုက အလွျပင္ပစၥည္းေတြမွာ ေတြ႔ရတဲ့ ပါဝင္ပစၥည္းေတြေၾကာင့္ ျဖစ္တဲ့ ဓာတ္မတည့္မႈေတြ ျဖစ္ႏုိင္ပါတယ္။
Ref: HFT
Credit : http://www.trend.com.mm/2016/08/21/lifestyle-10230

No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters