♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

April 13, 2015

"♡ ၾကက္ အသည္း အျမစ္စား သံုးျခင္း ႏွင့္ ေကာင္းက်ိဳး ဆိုးက်ိဳး မ်ား♡ "


 
 အစား အစာ မ်ားတြင္ ေကာင္းက်ိဳး ႏွင့္ဆိုးက်ိဳး ႏွစ္မ်ိဳး ဒြန္တြဲ ရွိေနသည္ ့အေလ်ာက္ ယခု တစ္ပတ္တြင္ ၾကက္အသည္း အျမစ္၏ အာဟာ ရကို ေဖာ္ျပ လုိက္ရ ပါသည္။

(၁) ၾကက္၊ ၾကက္ဆင္ အသည္း အျမစ္တြင္ ၆၉ မွ ၇၁ mg ဆုိဒီယမ္ပါ ၀င္ၿပီး ဆုိဒီယမ္ပါ ၀င္မႈနည္း ပါးသည္။ ဆိုဒီယမ္ပါ ၀င္မႈႏႈန္း မ်ားလွ်င္ ေသြးတုိး ႏွလံုးျဖစ္ေစ သည္။ သုိ႔ျဖစ္၍ အဆင့္ သင့္စား အစား အေသာက္ မ်ားျဖစ္သည့္ ၀က္၊ၾကက္အူ ေခ်ာင္း၊ ၀က္ေပါင္ ေျခာက္တု႔ိ ကဲ့သို႔ ဥပါဒ္မ မ်ားေစပါ။

(၂) သံဓာတ္အ ေနျဖင့္ (2.5 mg ) ပါ၀င္သည္။ သံဓာတ္က မရွိမျဖစ္ လုိအပ္ေသာေသြး နီဥမ်ားကို ျဖစ္ေစသည္။ သံဓာတ္လုိ အပ္ပါက အနီးမီး ယားျဖစ္ေစ သည္။


(၃) ၾကက္ ၊ၾကက္ဆင္အာသည္းအျမစ္ တိုိ႔က ဇင့္ (3mg )့ နီးပါး ပါ၀င္သ ျဖင့္ ကိုယ္အား စနစ္အတြက္ ျဖည့္ဆည္း ေပးႏုိင္ သည္။ Selenium ပါ၀င္ၿပီး ယင္းက အင္တီ ေအာက္ဆီး ဒင့္၏ ခြန္အား ျဖစ္သည့္ဗီ တာမင္ C ႏွင့္ E တို႔ကို ခႏၶာကိုယ္ အား ေပးစြမ္း သည္။ အသည္း အျမစ္တြင္ Choline လည္း ပါ၀င္ၿပီး ႏွလံုး အားေကာင္း ေစသည္။ Niacin အေျခခံ ဓာတ္မ်ား ျဖစ္သည့္ ဗီတာမင္ B3 ၊ B12 ၊ B6 တို႔ပါ၀င္ သည့္အ တြက္ အာဟာရ ခ်ိဳ႕တဲ့မႈကို ကာကြယ္ ေပးသည္။


Credit : https://www.facebook.com/Golden.Land.Myanmar.Since.2011?fref=photo

No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters