♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

June 19, 2015

" Pancake လုပ္ျပဳနည္း "


 
Pancake  ျပဳလုပ္နည္းကေတာ့ လြယ္ပါသည္။ အပ်င္းေျပလုပ္စားႏိုင္သလို မနက္စာ အျဖစ္လည္း စားသံုး
ႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ေသးပစၥည္းမ်ားမွာ၊
၁။ ဂ်ံဳမႈန္႕    (ႏို႕ဆီဗူး တစ္လံုး)
၂။ ေျပာင္းဖူးမူန္႔ အႏု  (ႏို႕ဆီဗူး တစ္ဝက္)

၃။ ၾကက္ဥ ( တစ္လံုး)
၄။ ႏြားႏို႕   (ႏို႕ဆီဗူး ႏွစ္ဗူး ခြဲ) လိုလ်င္ ပို/ေလ်ာ့ ႏိုင္သည္။

၅။ သၾကား  (လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ငါးဇြန္း (သို႕)  စိတ္ႀကိဳက္ျမည္းၿပီး ထည့္ပါ)
၆။ ေဆာ္ဒါ ( လက္ဘက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း)
၇။ ဆား အနည္းငယ္မွ်သာ
  

 ျပဳလုပ္နည္း

 

ဂ်ံဳမူန္႕ကုိ ႕ႏြားနုိ႔နွင့္ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလးေဖ်ာ္ပါ၊ ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည့္ၿပီးေမႊပါ။ သၾကား၊ ဆား၊ ေဆာ္ဒါမႈန္႕မ်ားကို
လည္းထည္ၿပီး ေသခ်ာ ခေလာက္ပါ။ ေမႊၿပီးေနာက္ အဖံုးအုပ္ထားၿပီး မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္ ထားထားပါ။
ထို႕ေနာက္ မကပ္ေသာ ဒယ္ျပား (non-stisk pan) ကို မီးဖိုေပၚတင္ၿပီး မီးေအးေအးႏွင့္အပူ ေပးပါ။ ပူလာလ်င္
ေထာပတ္အနည္ငယ္ထည့္ၿပီး ႏွံ႕စပ္ေအာင္လုပ္ပါ။ ထို႕ေနာက္ မုန္႔ႏွစ္ကုိ နည္းနည္းေလးခပ္ျပီး ျဖန္႔လုိက္ပါ၊ အေပၚမွာ အဖံုးအုပ္ထားၿပီး မ်က္ေျခမျပတ္ၾကည့္ေနပါ၊ မီးကိုလည္း အေနေတာ္ထားပါ။ တူးတတ္လြန္းလို႕ပါ။  မုန္႕တင္းလာတဲ့အခါ တဖက္ကိုလွန္လိုက္ပါ၊ ေခတၱထားၿပီး ေအာက္ကိုခ်ႏိုင္ပါၿပီ။ သၾကားျဖဴးစားလည္းရသလို 
ပ်ားရည္၊ ေခ်ာကလက္အရည္၊ အခ်ိဳေစးတို႕ကိုလည္း ျဖဴးစားႏိုင္ပါတယ္။ ဘာမွမျဖဴးပဲလည္း စားႏိုင္ပါတယ္။ 


Image result for pancake making

 

(( ေရာေရာသမေမႊ))  အခ်က္အျပဳတ္ က႑

No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters