♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

April 9, 2015

❇ ❈ ❅❄ ❆ ဂ်ာမဏီနိုင္ငံမွ အသံုးဝင္ သဘာဝေဆး ❆ ❄ ❅ ❈ ❇



ပိတ္ဆို႔ေနေသာ ေသြးလြတ္ေၾကာမ်ား၊ ေသြးအတြင္းရွိ အဆီမ်ား၊ အသက္ရႈလမ္းေၾကာင္း ကူးစက္ေရာဂါမ်ားႏွင္႔ အေအးမိျခင္း တို႔ကုိ ေပ်ာက္ကင္းသက္သာေစရန္ေစရန္ အတြက္ သဘာဝ အသီးအႏွံမ်ားကုိ အသံုးျပဳ၍ ေသာက္သံုးျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။

ယင္းနည္းကုိ ဂ်ာမဏီနိုင္ငံတြင္ လက္ခံသံုးစြဲၾကတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ မိမိ အနီးနားတြင္ရွိေသာ ေန႔စဥ္ထိေတြ႔ေနရသည္႔ အစားအေသာက္ ၃မ်ိဳးကုိ ေရာစပ္လိုက္ျခင္းျဖင္႔ က်န္းမာေရးအတြက္ အလြန္တန္ဖိုးရွိတဲ႔ အရာျဖစ္လာပါတယ္။

အဲဒီေဖ်ာ္ရည္မွာ လူအမ်ားသိထားၿပီးျဖစ္တဲ႔ သံပရိုသီး၊ ခ်င္း(ဂ်င္း)၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင္႔ ေရ တို႔ပဲျဖစ္ပါတယ္။ ဒီသဘာဝ ေဆးေဖ်ာ္ရည္ကုိ ေသာက္သံုးျခင္းျဖင္႔ ရရွိနိုင္တဲ႔ အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ားကေတာ႔ ထူးျခား စံုလင္ မ်ားျပားလွပါတယ္။

အထူးအေလးေပး သံုးစြဲနိုင္တာကေတာ႔ ေသြးလြတ္ေၾကာမ်ား ဆို႔ပိတ္ျခင္းကုိ ကာကြယ္ျခင္းႏွင္႔ ကုသျခင္း တို႔မွာအသံုးျပဳနိုင္သည္။ ထို႔ျပင္ အသက္ရႈလမ္းေၾကာင္း ဆိုင္ရာကူးဆက္မႈ မ်ားႏွင္႔ အေအးပတ္ျခင္းမ်ားကို

ကုသျခင္းႏွင္႔ ကာကြယ္ေပးနိုင္ျခင္း၊ ကုိယ္ခံစြမ္းအားစနစ္ကုိ တိုးတက္ေကာင္းမြန္ေစျခင္း၊

အသဲႏွင္႔ အသဲအင္ဇိုင္းမ်ား တိုးတက္ေကာင္းမြန္ သန္႔ရွင္းေအာင္ျပဳလုပ္ေပးရာတြင္ အခန္း၊က႑ တခုမွ ပါဝင္ေဆာင္ရြက္ေပးျခင္း၊ ေသြးလွည္႔ပတ္မႈ ျမွင္႔တင္ေပးနိုင္ျခင္းႏွင္႔ အေထြေထြ ပင္ပန္းႏြမ္းနယ္ျခင္းတို႔ကုိ ကာကြယ္ေပးနိုင္ပါသည္။

ေသြးလွည္႔ပတ္မႈ စနစ္ႏွင္႔ ပက္သက္ေသာ ေရာဂါမ်ား၊ ႏွလံုးႏွင္႔ ပက္သက္ေသာ ေရာဂါမ်ား ျဖစ္ပြားနိုင္ျခင္းကုိလည္း ေလွ်ာ႔ခ်ေပးနိုင္ပါသည္။
ပါဝင္ ပစၥည္းမ်ားကေတာ႔


  • ေရသန္႔ ၂လီတာ
  • သံပရိုသီး ၄လံုး အခြံႏြာရန္ မလို။
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄လံုး (၄မြာ မဟုတ္ပါ၊)
  • ခ်င္းတက္ ၄ဆင္တီမီတာခန္႔ တို႔ လိုအပ္ပါတယ္။
  • နႏြင္းမႈန္႕ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
သံပရိုသီးကုိ ေရေဆး၍ ထက္ျခမ္းခြဲပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားကုိ အခြံႏြာပါ။ ၿပီးလွ်င္ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ သံပရိုသီး အားလံုးကုိ ေမႊစက္ထဲထဲ႔၍ ေမႊပါ။

ထိုေမြထားၿပီးသား အေရာအေႏွာကုိ ဒန္အိုးတခုခုတြင္ ေရ ၂လီတာနွင္႔ အတူထဲ႔၍ ဆူလာသည္ အထိက်ိဳခ်က္ပါ။ ဆူလာသည္နွင္႔ တျပိဳင္နက္ က်ိဳခ်က္ျခင္းကုိ ရပ္တန္႔လိုက္ၿပီး အေအးခံပါ။ ၿပီးလွ်င္ အစိတ္အက်ဲ အေနေတာ္ရွိေသာ စစ္စရာတခုခုႏွင္႔ စစ္လိုက္ၿပီး ေလလံုဗူးမ်ားအတြင္း ထဲ႔သြင္းထား၍ ေရခဲေသတၱာတြင္း သိမ္းၿပီး ေသာက္သံုးနိုင္ပါတယ္။

ယင္းက်ိဳခ်က္ထားေသာ ေဖ်ာ္ရည္ကုိ ေန႔စဥ္ ၁ဖန္ခြက္(250-300ML) အစာမစားမွီ အနည္းဆံုး ၂နာရီေစာ၍ ေသာ္လည္းေကာင္း အစာအိမ္တြင္း အစာမရွိေသာအခ်ိန္ နံနက္ေစာေစာတြင္ ေသာ္လည္းေကာင္း ေသာက္သံုးနိုင္ပါသည္။

မေသာက္မွီ ပုလင္း၊ ဗူးေအာင္တြင္ အနယ္ထိုင္ေနေသာ သံပရိုႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားပါ ပါဝင္ေစရန္အတြက္ ေသခ်ာစြာ လႈပ္ၿပီးမွ ေသာက္သံုးပါ။

အလြယ္တကူနဲ႔ ထိေရာက္တဲ႔ေဆးမို႔ ကုိယ္တိုင္ေသာက္သံုး ေနရာကေန ျပန္လည္ ေဝငွလိုက္ရပါတယ္။

ဆက္စပ္ေသာ ပုိ႔စ္အေဟာင္းမ်ား ဖတ္ရန္။
ကိုယ္ဝန္ေဆာင္စတြင္ ပ်ိဳ႕အန္လိုျခင္း (Morning Sickness) အတြက္ သဘာဝေဆး http://wp.me/p4XsLz-5b
ၾကက္ဟင္းခါးသီး အရည္  http://wp.me/p4XsLz-4X
ကင္ဆာအတြက္ ေဂၚဖီထုပ္ ေဖ်ာ္ရည္  http://wp.me/p4XsLz-4e
ရင္သားႏွင္႔ အေရျပားကင္ဆာအတြက္ ေဖ်ာ္ရည္ http://wp.me/p4XsLz-4i
ကင္ဆာမ်ိဳးစံုကုိ ကာကြယ္ေပးမဲ႔ ေဖ်ာ္ရည္ http://wp.me/p4XsLz-4g
မာလကာသီး/ရြက္၏ အသံုးဝင္ပံုမ်ား http://wp.me/p4XsLz-5W

Credit : ဝင္းလႈိင္ဦး
https://www.facebook.com/winn.h.oowww.winnhlaingoo.wordpress.com
ပုိ႔စ္မ်ားကုိ လြတ္လပ္စြာ ကူးယူေဝငွနိုင္ပါသည္။ ေက်းဇူးျပဳ၍ အမည္ႏွင္႔ ေပ႔ခ်္နာမည္ကုိ ခ်န္လွပ္ထားျခင္း မျပဳလုပ္ပါရန္ ေမတၱာရပ္ခံအပ္ပါသည္။

No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters