♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

April 8, 2015

"ထိုင္းအစားအေသာက္ ၾကက္သား ထမင္း" (Wut Yee Food House)


ဒီၾကက္သား ထမင္းက ထိုင္းအစားအေသာက္ တစ္မ်ဳိးပါ။ ခုတစ္ေလာက္ ထုိင္းဟင္းေတြ ဓာတ္စာက်ေနတာမိုိ႔ ခ်က္စားျဖစ္သြားတာပါ။ အရသာေရာ ပံုစံကေရာ ဒန္ေပါက္လုိလို၊ ေထာပတ္ထမင္းလိုလို ေတာ္ေတာ္ေလးကို ဆင္ပါတယ္။ သူရဲ႔ ထူးျခားမူက ေထာပတ္ ထမင္းလို လံုး၀မအီပဲ အရမ္းလည္း စားလို႔ ေကာင္းျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။ လုပ္စားရလည္း လြယ္ကူျပီ ဆြမ္းေကြ်း၊ အလွဴပြဲေတြမွာလည္း လုပ္စားနုိင္တာမုိ႔ ခ်က္နည္းေလးပါ မွ်ေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္…


ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္သား – ၂၅က်ပ္သား (ေရေဆးျပီ အတံုးၾကီးမ်ားတံုးပါ)
၂။ ထမင္း (မခ်က္ရေသး) – ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၂ခြက္
၃။ ၾကက္သြန္နီ – ၃လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
၄။ နုိ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၅။ ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၆။ ေထာပတ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း

ပါ၀င္ေသာ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္မ်ား
၁။ ၾကက္သားမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၂။ ဆႏြင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ဇြန္း
၃။ နံနံမွုန္႔ (coriander powder) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၄။  ဇီယာမွုန္႔ (cumin powder) – လကဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၅။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ဇြန္း
၆။ သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ရ။ သစ္ဂ်ပိုး (cinnamon) – ၂ခု
၈။ ကရေ၀းရြက္ (Bay Leave) – ၂ရြက္

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ပါ၀င္ေသာဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ တ၀က္ ဆီကို ခြဲ၍ ပန္းကန္လံုး နွစ္ခုထဲသို႔ ထည္႔ထားလုိက္ပါ။
၂။ ထုိ႔ေနာက္ ၾကက္သားတံုးမ်ားကို ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ တ၀က္( ၾကက္သားမွုန္႔ဲ(စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္)၊ ဆႏြင္းမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း)၊ နံနံမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ဇီယာမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)၊ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း)၊ သၾကား(စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္)၊ သစ္ဂ်ပိုး(၁ခု)၊ ကလေ၀ရြက္(၁ရြက္)) တုိ႔ျဖင္႔ ဇလံု တစ္ခုထဲတြင္ ေရာနုယ္လိုက္ပါ။
၃။ ျပီးမွ ေရာနယ္ထားေသာ ဇလံုထဲသို႔ နုိ႔(စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း)ကို ထည္႔လိုက္ျပီ ၁နာရီၾကာေအာင္ ေရခဲေသတၱာထဲထည္႔၍ နုပ္ထားေပးပါ။



၄။ ၾကက္သားနုပ္ထားျပီလွ်င္ ဒယ္ထဲကို ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ေထာပတ္(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ၾကက္သြန္နီ တ၀က္ကို ဒယ္ထဲ ထည္႔၍ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၅။ ျပီးလွ်င္ နုပ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကိုပါ ဒယ္ထဲထည္႔ေမႊလုိက္ပါ။



၆။ ၾကက္သားကို အေရာင္ရရန္ ဆီပူ ထိုးေပးပါ။ ျပီးမွ ၾကက္သားနူးရန္ ေရ(ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တခြက္) ခန္႔ထည္္႔ျပီ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ အဖုံးအုပ္ထားေပးပါ။
ရ။ ၾကက္သားနူးျပီဆိုလွ်င္ ေရခန္း၍ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ဖယ္ထားေပးပါ။
၈။ ဆန္ကို စခ်က္ပါမည္။ ဒယ္ထဲသို႔ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ေထာပတ္(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ထည္႔လိုက္ပါ။
၉။ ျပီးလွ်င္က်န္ေသာ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ တ၀က္ ( ၾကက္သားမွုန္႔ဲ(စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္)၊ ဆႏြင္းမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း)၊ နံနံမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ဇီယာမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)၊ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း)၊ သၾကား(စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္)၊ သစ္ဂ်ပိုး(၁ခု)၊ ကလေ၀ရြက္(၁ရြက္)) ကို ဒယ္ထဲထည္႔လိုက္ျပီ ဆန္မ်ားပါ ထည္႔၍ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၁၀။ ၁မိနစ္ေလာက္ ေမႊျပီလွ်င္ ဆန္ခ်က္ရန္ ထမင္းအိုးထဲသို႔ ထည္႔လိုက္ပါ။


၁၁။ ထုိ႔ေနာက္ ခ်က္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ထမင္းအိုးထဲသုိ႔ အေပၚမွ ထည္႔လိုက္ပါ။


၁၂။ ျပီလွ်င္ ထမင္းခ်က္သည္႔ အတုိင္းပင္ ဆန္၂လံုး အတြက္ ေရ(ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၃ခြက္) ေလာင္းထည္႔လိုက္ပါ။


၁၃။ ထုိ႔ေနာက္ ထမင္းခ်က္သည္႔အတုိင္း ခ်က္လိုက္ပါ။


၁၄။ ယခု အရသာေရာ အနံ႔ေရာ အလြန္ေကာင္းမြန္သည္႔ ၾကက္သားထမင္းကို ရရွိပါျပီ။ ထမင္းနွင္႔ ၾကက္သားေပၚသို႔ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေလးမ်ား ျဖဴးျပီ အရသာရွိရွိသံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…







Credit : http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=1881

No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters