♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

July 6, 2015

" ဗီယက္နမ္အစာ Xoi Bap အုန္းႏုိ႔ေျပာင္းဖူး ေကာက္ညွင္းေပါင္း " ( Wutyee Food House )

Sticky_Corn_Bean6

ဗီယက္နမ္မွာ နံမည္ၾကီး ဟင္းလ်ာ တစ္ခုျဖစ္တဲ႔ Xoi Bap လုိ႔ ေခၚတဲ႔ အုန္းႏုိ႔ေျပာင္းဖူး ေကာက္ညွင္းေပါင္းပါ။ အရင္က ဗီယက္နမ္မိတ္ေဆြ တစ္ေယာက္ လုပ္ေကြ်းလုိ႔ ပထမဆံုး အၾကိမ္ စားဖူးပါတယ္။ အရမ္းစားေကာင္းတာမုိ႔ ကိုယ္တုိင္ ျပန္လုပ္စားျဖစ္တာပါ။ ေကာက္ညွင္းကို အုန္းႏုိ႔၊ ေျပာင္းဖူး၊ ဆား၊ သၾကား တုိ႔နဲ႔ ေရာေပါင္းထားတာမုိ႔ ခ်ဳိအိျပီ တကယ္ကုိ ထူးျခား ေကာင္းမြန္ပါတယ္။ ထုိ႔ျပင္ ဒီ Xoi Bap ရဲ႔ ထူးျခားမူက ေကာက္ညွင္းေပါင္းကို ပဲတီစိမ္းနဲ႔ တြဲဖက္ သံုးေဆာင္ရတာပါ။ လုပ္ရတာလည္း လြယ္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူ လုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္…
ေကာက္ညွင္းေပါင္းတြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ေကာက္ညွင္း – ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၂ခြက္
  • ေျပာင္းဖူး – ၁ဖူး (တ၀က္က်က္ေအာင္ ျပဳတ္ျပီ အေစ႔ေျခြထားေပးပါ) 
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
တြဲစားရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပဲတီစိမ္း – ၁၅၀ ဂရမ္
  • ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၅ဇြန္း
Sticky_Corn_Bean

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ေကာက္ညွင္းကို ေရျမဳပ္ထည္႔ေအာင္ အနည္းဆံုး ၃နာရီစိမ္(သုိ႔) တညသိပ္ေပးထားပါ။

Sticky_Corn_Bean1

၂။ ထုိ႔နည္းတူ ပဲတီစိမ္းကိုလည္း ေရျမဳပ္ေအာင္ စိမ္ျပီ အနည္းဆံုး ၃နာရီ(သုိ႔) တညသိပ္ စိမ္ထားပါ။
၃။ စိမ္ျပီသြားလွ်္င္ ပဲတီစိမ္းကို ႏူသည္အထိ မိနစ္၂၀ခန္႔ တည္ထားေပးပါ။

Sticky_Corn_Bean2

၄။ ထုိ႔ေနာက္ ပဲတီစိမ္း၊ အခြံဖယ္ ေရစစ္ျပီ ဆံုေအာင္ျဖင္႔ ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားေပးျပီ အလံုးျပဳလုပ္ထားပါ။
၅။ ျပီလွ်င္ ပန္းကန္လံုးထဲ ေကာက္ညွင္း(ေရစစ္ျပီ)၊ ေျပာင္းဖူး၊ သၾကား၊ အုန္းႏုိ႔၊ ဆားတုိ႔ကုိ ေရာႏုယ္ေပးထားပါ။

Sticky_Corn_Bean3

၆။ ျပီေနာက္ ေပါင္းအုိးထဲ ထည္႔ျပီ ေကာက္ညွင္းက်က္သည္အထိ နာရီ၀က္ခန္႔ တည္ထားေပးပါ။

Sticky_Corn_Bean4

ရ။ အုန္းႏုိ႔ ေျပာင္းဖူး ေကာက္ညွင္းေပါင္း ရျပီဆုိလွ်င္ အေပၚမွ ပဲ၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္မ်ား ျဖဴးျပီ အရသာရွိစြာ တြဲဖက္ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…

Sticky_Corn_Bean6



No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters