~~ေႏြရာသီနဲ႔ သင့္ေတာ္တဲ့ဟာေလးတမ်ိဳး ျပမယ္ေနာ္.. တခ်ိဳ႕ေတြ လုပ္ဖူးၾကလိမ့္မယ္.. အမက အေနာက္တိုင္းနည္းနဲ႔ ျပမွာမို႔ နည္းနည္းေလး လြဲလိမ့္မယ္.. ႀကိဳေျပာထားမယ္.. လာမျငင္းၾကပါနဲ႔.. ကိုယ္ႀကိဳက္တဲ့ recipe သံုးပါ..
အေနာက္တိုင္းက summer beach party ေတြမွာ ပါေလ့႐ွိတဲ့ jello shot ပါ .. သူတို႔က ေဗာ့ကာအရက္ ထည့္လုပ္ေလ့႐ွိတယ္.. အမကေတာ့ မထည့္ပဲ လုပ္ျပပါမယ္.. စမ္းၾကည့္ခ်င္သူမ်ား ေဗာ့ကာ တခြက္ထည့္လို႔ ရပါတယ္..
ဖရဲသီး အလတ္စားတလံုးကို အတြင္းက အသားမ်ား ခပ္ထုတ္ပါ.. ဖရဲသီးတံုးေတြကို ဖရဲရည္ျဖစ္ေအာင္ လုပ္ပါမယ္.. blender နဲ႔ ေမႊၿပီး အရည္စစ္ရင္လည္း ရပါတယ္.. ေျခၿပီး ဇကာတိုက္ရင္လည္း ရပါတယ္..
ဖရဲရည္ ဖန္ခြက္ ေျခာက္ခြက္ေလာက္ ထြက္မယ္ထင္ပါတယ္..
ဖရဲရည္ရရင္ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔နဲ႔ က်ိဳပါမယ္..
ကိုယ္သံုးတဲ့ ေက်ာက္ေက်ာတံဆိပ္က ေရအခ်ိဳးအစားကို ၾကည့္ၿပီး ကိုယ္ရထားတဲ့ ဖရဲရည္နဲ႔ေလာက္ေအာင္ ဘယ္ေလာက္ထည့့္ရမလဲ ခ်ိန္ထည့္ပါ.. ေရတခြက္ေလာက္ ထပ္ေရာခ်င္လည္း ရပါတယ္..
အမက Jello ႏွစ္ဗူးနဲ႔ ေက်ာက္ေက်ာ တဗူးထည့္ပါတယ္..
ၿပီးရင္ သံပုရာသီး တလံုး ညႇစ္ထည့္ပါ.. အခ်ဥ္ႀကိဳက္သူမ်ား ပိုထည့္လို႔ ရပါတယ္..
သၾကား ႏွစ္ခြက္ သို႔မဟုတ္ ႀကိဳက္သေလာက္ ျမည္းထည့္ပါ.. အမကေတာ့ သၾကားနည္းနည္းပဲ ထည့္ပါတယ္..
ေသခ်ာျမည္းၿပီး ကိုယ္ႀကိဳက္တဲ့ အခ်ိဳ အခ်ဥ္ အရသာျပင္ပါ...
ၿပီးရင္ ဆူေအာင္က်ိဳၿပီး ဖရဲခြံထဲ ေလာင္းထည့္ အေအးခံပါ..
ဖရဲသီးခြံေတြကို မလႈပ္ေအာင္ ေဘးက သတင္းစာေခါက္နဲ႔ ခုေပးပါ..
ႏွစ္နာရီ သံုးနာရီ ေလာက္ထားရင္ ခဲပါၿပီ..
ခဲရင္ အစိတ္ေလးေတြ လွီးၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲ အေအးခံစားပါ..
ေက်ာက္ေက်ာထဲ ဂ်ယ္လီမႈန္႔ေရာထည့္ရင္ တုန္တုန္ေလးနဲ႔ ပိုစားေကာင္းပါတယ္.. အမက ဂ်ယ္လီ ႏွစ္ဗူး ေက်ာက္ေက်ာ
တဗူး ေရာထည့္ပါတယ္.. ဂ်ယ္လီ မ႐ွိရင္ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ပဲ သံုးပါ.. အခ်ိဳေလ်ွာ့ၿပီး နည္းနည္းေလးခ်ဥ္ရင္ ပိုအရသာ႐ွိပါတယ္ ..
တခ်ိဳ႕က အလွဆင္ဘို႔ ဖရဲေစ့ေတြထည့္ၾကတယ္.. ႀကိဳက္ရင္ ထည့္ပါ.. ဖယ္ေတာ့ စားရလိမ့္မယ္..
အထဲမွာ ဖရဲသီးတံုးေလးေတြ ထည့္ၿပီးမွ ေက်ာက္ေက်ာရည္ ေလာင္းထည့္လည္း ရပါတယ္..~~



#Credit Food Madness
Credit : https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=994896323912631&id=946001442135453&ref=m_notif¬if_t=close_friend_activity
အေနာက္တိုင္းက summer beach party ေတြမွာ ပါေလ့႐ွိတဲ့ jello shot ပါ .. သူတို႔က ေဗာ့ကာအရက္ ထည့္လုပ္ေလ့႐ွိတ
ဖရဲသီး အလတ္စားတလံုးကို
ဖရဲရည္ ဖန္ခြက္ ေျခာက္ခြက္ေလာက္
ဖရဲရည္ရရင္ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔
ကိုယ္သံုးတဲ့ ေက်ာက္ေက်ာတံဆိပ
အမက Jello ႏွစ္ဗူးနဲ႔ ေက်ာက္ေက်ာ တဗူးထည့္ပါတယ္..
ၿပီးရင္ သံပုရာသီး တလံုး ညႇစ္ထည့္ပါ.. အခ်ဥ္ႀကိဳက္သူမ်
သၾကား ႏွစ္ခြက္ သို႔မဟုတ္ ႀကိဳက္သေလာက္ ျမည္းထည့္ပါ.. အမကေတာ့ သၾကားနည္းနည္းပဲ
ေသခ်ာျမည္းၿပီး ကိုယ္ႀကိဳက္တဲ့ အခ်ိဳ အခ်ဥ္ အရသာျပင္ပါ...
ၿပီးရင္ ဆူေအာင္က်ိဳၿပီး
ဖရဲသီးခြံေတြကို
ႏွစ္နာရီ သံုးနာရီ ေလာက္ထားရင္ ခဲပါၿပီ..
ခဲရင္ အစိတ္ေလးေတြ လွီးၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲ အေအးခံစားပါ..
ေက်ာက္ေက်ာထဲ ဂ်ယ္လီမႈန္႔ေရာထ
တဗူး ေရာထည့္ပါတယ္.. ဂ်ယ္လီ မ႐ွိရင္ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔
တခ်ိဳ႕က အလွဆင္ဘို႔ ဖရဲေစ့ေတြထည့္ၾက
အထဲမွာ ဖရဲသီးတံုးေလးေတ








#Credit Food Madness
Credit : https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=994896323912631&id=946001442135453&ref=m_notif¬if_t=close_friend_activity
No comments:
Post a Comment