♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

April 29, 2015

"အုန္းရည္ေသာက္ရင္ သတိျပဳစရာမ်ား"

က်ေနာ္ ေရွ႕ကပုိ႔စ္မွာ အုန္းနုရည္ေသာက္ျခင္း၏ အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ားကုိ ေဖၚျပခဲ႔ပါတယ္။ အခုတခါ အုန္းရည္ေသာက္ရင္ သတိျပဳစရာမ်ားကုိ ေဖၚျပလိုပါတယ္။
အုန္းရည္ေသာက္ျခင္းျဖင္႔ အက်ိဳးမ်ားစြာ ရရွိနိုင္တဲ႔အတြက္ လည္းေကာင္းကုိ “Nature Drink, Magic Drink” စသျဖင္႔လည္း ေခၚဆိုၾကပါတယ္။ ဒါေပမဲ႔လည္း သူ႔ကုိ တရားလြန္ေသာက္ရင္ေတာ႔ ရရွိနိုင္တဲ႔ ဆိုးက်ိဳးေလးေတြကုိလဲ သိထားသင္႔ပါတယ္။

အားကစားသမားအတြက္ ရည္ရြယ္၍ ထုတ္လုပ္ထားေသာ အားျဖည္႔ အခ်ိဳရည္မ်ားႏွင္႔ ႏႈိင္းယွဥ္လွ်င္လည္း အုန္းရည္တြင္ ပါဝင္ေသာ ကာဘိုဟိုက္ဒရိတ္ ပမာဏသည္ နည္း၍ ပိုတက္ဆီယမ္ ပါဝင္မႈသည္ ၁၀ဆခန္႔ ျမင္႔မားသည္။က်န္းမာေရး ဂရုစိုက္ေသာ လူအမ်ားစုဟာ ေခြ်းထြက္ေအာင္ျပဳလုပ္ၿပီး ကယ္လိုရီက်ေအာင္ ၾကိဳးစားၾကပါတယ္။  အုန္းရည္ေသာက္ျခင္းကေတာ႔ ကယ္လိုရီက်ေအာင္ ျပဳလုပ္ေနတာနဲ႔ ဆန္႔က်င္ေနပါတယ္။
အားကစားသမားေတြ ေသာက္သံုးတဲ႔ အားျဖည္႔အခ်ိဳရည္ေတြႏွင္႔ သစ္သီးေဖွ်ာ္ရည္ေတြ လိုေတာ႔ သၾကားဓာတ္မပါဝင္ေပမဲ႔ ကယ္လိုရီ မ်ားစြာပါဝင္ပါတယ္။ ၁၁ ေအာင္စရွိတဲ႔ အုန္းရည္တြင္ ကယ္လိုရီ ၆၀ ထိပါဝင္သည္။ ဒါေၾကာင္႔ အလြန္အကြ်ံ ေသာက္သံုးျခင္းကုိ ေရွာင္ပါ။
အေမရိကန္ စိုက္ပ်ိဳးေမြးျမဴေရး ဌာန၏ ေလ႔လာခ်က္အရ အုန္းရည္ တခြက္တြင္ ဆိုဒီယမ္ ပမာဏ ၂၅၂မီလီဂရမ္ပါဝင္သည္။ ယင္းပမာဏသည္ သာမန္လူမ်ားအတြက္ ျပသနာမရွိေသာ္လဲ ေသြးတိုးေရာဂါရွိသူမ်ား၊ ႏွလံုးေရာဂါႏွင္႔ အျခားေရာဂါမ်ားေၾကာင္႔ ဆား စားသံုးျခင္းကုိ ေလွ်ာ႔ခ်ေနသူမ်ားအတြက္ေတာ႔ လည္းေကာင္းတြင္ ပါဝင္သည္႔ ဆိုဒီယမ္ ပမာဏကုိ ထည္႔သြင္း သတိျပဳသင္႔ပါတယ္။
အျခားတဖက္မွာလဲ ဒီပါဝင္တဲ႔ ဆိုဒီယမ္ ပမာဏဟာ အားကစားသမားတို႔ အတြက္ အသင္႔ေတာ္ဆံုး ပမာဏျဖစ္တယ္လို႔ ယံုၾကည္သူမ်ားလဲ ရွိၾကပါတယ္။
အခြံမာသီးမ်ားနွင္႔ မတည္႔သူေတြအတြက္ေတာ႔ မေသာက္သင္႔ပါ။ ဒါေၾကာင္႔ က်န္းမာေရးအတြက္ အုန္းရည္ကုိ ေသာက္ေတာ႔မယ္ဆိုရင္ ဆရာဝန္ႏွင္႔ တိုင္ပင္သင္႔ပါတယ္။
လူအမ်ားစုဟာ အခ်ိဳရည္ အစားထိုး အျဖစ္နဲ႔ အုန္းေရကုိေတာ႔ အျမဲ မေသာက္သင္႔ပါ။ အုန္းရည္ တဖန္ခြက္တြင္ သၾကား ၆.၂၆ ဂရမ္ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းခြဲခန္႔) ပါဝင္ပါတယ္။ အုန္းသီးနု တလံုးရဲ႕ အရည္အားလံုး ေသာက္လိုက္တဲ႔အခါမွာ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ဇြန္း ႏွင္႔ညီမွ်တဲ႔ ၁၆.၄ ဂရမ္ရွိေသာ သၾကားပမာဏဟာ ကုိယ္ခႏၶာတြင္း ဝင္ေရာက္သြားပါတယ္။
ဒီပမာဏဟာ ကုိကာကုိလာ သံဗူးတဝက္မွာ ပါဝင္တဲ႔ သၾကားဓါတ္ ပမာဏႏွင္႔ ညီမွ်ပါတယ္။ ဒါေၾကာင္႔ ဆီးခ်ိဳ ေရာဂါရွိသူမ်ားႏွင္႔ သၾကားဓာတ္ ပမာဏကုိ ထိန္းခ်ဳပ္ေနသူ အျခားေရာဂါရွင္မ်ားအေနနဲ႔ စဥ္းစားဆင္ျခင္ရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
အုန္းသီး အနုအရင္႔ေပၚမွာ မူတည္၍ ပါဝင္ေသာဓာတ္ အေျပာင္းအလဲ ရွိပါတယ္။ အားလံုးေသာက္သင္႔တယ္လို႔ လက္ခံထားၾကတာကေတာ႔ အုန္းသီးအနုက ရတဲ႔အရည္ကုိ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ေသာက္ဖို႔ျဖစ္ပါတယ္။
မိခင္ေလာင္းမ်ားအတြက္ကေတာ႔ တေန႔ကို ဖန္ခြက္ တခြက္ေသာက္ေပးနိုင္ရင္ အေကာင္းဆံုးလို႔ဆိုပါတယ္။ အခ်ိန္မေရြးမွာ ေသာက္သံုးနိုင္ၿပီး လည္းေကာင္းမွ မိခင္ေလာင္းမ်ား အတြက္ ေဘးထြက္ဆိုးက်ိဳး မရွိပါ။
ဆက္စပ္ပုိ႔စ္ အေဟာင္းဖတ္ရန္။
မိခင္ေလာင္းမ်ားအတြက္ အုန္းသီးနုရည္ (http://wp.me/p4XsLz-6d)
ဝင္းလႈိင္ဦး


Credit: https://www.facebook.com/winn.h.oo
www.winnhlaingoo.wordpress.com

ပုိ႔စ္မ်ားကုိ လြတ္လပ္စြာ ကူးယူေဝငွနိုင္ပါသည္။ ေက်းဇူးျပဳ၍ အမည္ႏွင္႔ ေပ႔ခ်္နာမည္ကုိ ခ်န္လွပ္ထားျခင္း မျပဳလုပ္ပါရန္ ေမတၱာရပ္ခံအပ္ပါသည္။

No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters