♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

March 30, 2016

" ကိုယ္၀န္သည္မ်ား စားသင့္ေသာငါးႏွင့္ မစားသင့္ေသာငါးမ်ား "


Bristol တကၠသိုလ္(အဂၤလန္)ႏွင့္ Federal တကၠသိုလ္ (ဘရာဇီးလ္)တို ့ရဲ့သုေတသီတစ္ဦးျဖစ္သူ Rio de Janeiro
၏ ေနာက္ဆံုး သုေတသနျပဳခ်က္မ်ားအရ၊ ကိုယ္၀န္ေဆာင္စဥ္ ငါးမၾကာခဏစားသူသည္ ငါးလံုး၀မစားသူထက္ စိတ္ပိုင္း
ဆိုင္ရာ စိုးရိမ္ ပူပန္ေၾကာင့္ၾကမႈကို ေလ်ာ့ပါးေစႏိုင္ေၾကာင္း ေလ့လာေတြ့ရွိခဲ့ပါတယ္။

ထိုသုေတသီ Rio de Janeiro က ကို္ယ္၀န္ေဆာင္ အမ်ိဳးသမီး ၉၅၃၀ ဦးကို ရက္သတၱ ၃၂-ပတ္ကာလအတြင္း တစ္ဦးခ်င္စီရဲ ့စားေသာက္ပံုစာရင္းဇယားကို စာရြက္စာတမ္း မွတ္တမ္းမ်ားျဖင့္ စံနစ္တက် သုေတသနျပဳျပီးေနာက္၊ ငါးလံုး၀မစားခဲ့သူ မိခင္ေလာင္းမ်ားမွာ စိတ္ပိုင္းဆိုင္ရာဖိစီးမႈျပသနာ ၅၃ ရာခိုင္ႏႈန္းထိရွိလာေၾကာင္း၊ ကိုယ္၀န္ေဆာင္
စဥ္ အသားနဲ ့ငါးလံုး၀မစားဘဲ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ တစ္မ်ိဳးတည္းသာ စားျခင္း က လည္း စိတ္ပိုင္းဆိုင္ရာဖိ စီးမႈ ျပသနာ
 ၂၅ ရာခိုင္ႏႈန္းထိရွိေစေၾကာင္း PLOSONE(ေခၚ)ေဆးဂ်ာနယ္ တစ္ေစာင္မွာေဖာ္ျပထားပါ တယ္။

ဒါတင္မကေသးပါဘူး
ကိုယ္၀န္ေဆာင္မိခင္ရဲ ့စုိးရိမ္ေၾကာင့္က်စိတ္ဟာ ရင္ေသြးငယ္ကို စိတ္ဖိစီးမႈျဖစ္ေစကာ၊ ဥာဏ္ရည္ ဖြံြ ့ျဖိဳးမႈေႏွးေကြး
ေစႏိုင္ေၾကာင္း ေဖာ္ျပထားပါတယ္။

အလားတူပင္ အေမရိကန္ျပည္ေထာင္စုမွာလည္း မိခင္ေလာင္း ၁၅၀၀ ကို ႏွစ္ေပါင္း ၃၀ ၾကာေလ့လာမႈမွတမ္းမ်ားအရ၊ နံက္စာ-ေန ့လည္-ညစာ သီတင္းရက္သတၱပတ္ကာလအတြင္း ငါးဟင္းလ်ား ၁၂ ၾကိမ္မွ် စားသံုးခဲ့ေသာ ကိုယ္၀န္
ေဆာင္အမ်ိဳးသမီး မ်ားမွာ ရင္ေသြးအေပၚ မာက်ဳရီ(ေခၚ)ျပဒါးအဆိပ္သင့္မႈ တစ္စံုတစ္ရာ မျဖစ္ေပၚနိုင္တဲ့အျပင္၊
ကိုယ္အေလးခ်ိန္က်ေစတာေၾကာင့္ လည္းမိခင္မ်ားအတြက္ သားဖြားျပီးေနာက္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္တိုးပြားျခင္းအတြက္မ်ားစြာအေထာက္အကူျဖစ္ေစနိုင္တယ္လို ့ အေမရိကန္ ရိုခ်က္စတာတကၠသိုလ္ ျပည္သူ့က်န္းမာေရး သိပၸံဌာနမွ ပါေမာကၡတစ္ဦးျဖစ္သူ ပီအိပ္ခ်္ဒီဘြဲ ့ရ အက္ဒြင္ဗန္ ဆိုသူက အၾကံျပဳထားပါတယ္

ထိုအဆိုကို ကမၻာ့အစားအေသာက္နဲ ့ေဆး၀ါးကြပ္ကဲေရး(ေခၚ)FDA မွ ေထာက္ခံထားျပီး၊ ကိုယ္၀န္ေဆာင္မိခင္
ေလာင္းမ်ား အတြက္ ေအာက္ပါအတိုင္း ထပ္ေလာင္းအၾကံ ျပဳထားပါတယ္။

(၁) မာက်ဳရီပမာဏ ပါ၀င္မ်ားျပားေသာ ငါးကြမ္းရွပ္ ႏွင့္ ပင္လယ္ငါးၾကီးမ်ား
(လံုး၀) မစားပါႏွင့္။

(၂) မာက်ဳရီပါ၀င္မႈနည္းေသာ အေၾကးခြံပါေရခ်ိဳငါး မ်ားမ်ားစားေပးပါ။

(၃) ပုစြန္ထဲမွာ မာက်ဳရီပါ၀င္မႈနည္းလို ့ စားေပးသင့္ပါတယ္

(၄) မာက်ဳရီပါ၀င္မႈနည္းေသာ ပင္လယ္စာမ်ားျဖစ္ၾကတဲ့ ခံုး(ဂံုး)ေကာင္
ကရုကမာေကာင္၊ ေယာက္သြား၊ တူနာငါး ႏွင့္ ဆယ္လ္မြန္ငါးတို ့စားေပးပါ။

(၅) ငါးဒန္ က ေသြးတက္ေစလို ့မစားသင့္ေပ။
 
 

No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters