(လူ ၄ ေယာက္ အ၀စားစာ)
- ဆန္ 3 လံုး (နို႔ဆီဗူး)
- အာလူး 30 သား
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး 30 သား
- ပဲပုတ္ 2 ခ်ပ္
- ၾကက္သြန္နီ 20 သား
- ၾကက္သြန္ျဖဴ 3 မႊာ
- ဆႏြင္း အနည္းငယ္
- ဆား အနည္းငယ္
- ေျမပဲေလွာ္ အမွုန္ ့
- မက်ီးေရ
- ဆီ
- ဂ်ဴးျမစ္
- နံနံပင္
- ၾကက္သြန္မိတ္
- ငၿငဳပ္သီးေတာင္ ့ေၾကာ္
ျပဳလုုပ္နည္း
- ဆန္ နို႔ဆီဗူး 3လံုး ခ်က္ဲတဲ႔အထဲကိုု ဆႏြင္းနဲနဲ ၊ ဆားနဲနဲထဲ ့ျပီး အနဲငယ္ေပ်ာ ့ယံုခ်က္ပါ ။ ေရငွဲ ့ခ်က္ခ်က္ ၊ ေပါင္းအိုး နဲ ့ခ်က္ခ်က္ ရပါတယ္ ။
- အာလူး 30သား ျပဳပ္ျပီး အခြံကိုု ႏႊာပါ ။
- ပဲပုတ္ 2ခ်ပ္ကိုု မီးေလးျပျပိး ကင္ရ်္ အမွုန္ ့လုပ္ပါ ။ ေျမပဲေလွာ္ကိုုလည္း အမွုန္ ့လုပ္ထားပါတယ္ ။
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး 30သားကိုု ပါးပါးလွီး ၊ ၾကက္သြန္နီလတ္ ၁လံုး ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ 3မႊာကိုု ထုေထာင္းျပီး ဆီသတ္ပါ ။
- ျပီးလ်င္ ပဲပုတ္မႈန္႔ ၊ ေျမပဲမွုန္ ့ထဲ ့ပါတယ္ ။အရည္က အနွစ္မို ့ ၊ မျပစ္မက်ဲမို ့၊ ေရလိုသေလာက္ နဲနဲထဲ ့ျပီး. အေပါ႔ အငံျမည္းျပီး ဆားထဲ ့ပါ ။
- ကိုင္းခရမ္းခ်ဥ္နဲ ့၇ိုးရိုးခရမ္းခ်ဥ္ေရာခ်က္တာက အခ်ဥ္ အရသာ ရတာမို ့ပိုေကာင္းပါတယ္ ။ ရိုးရိုး ခရမ္းခ်ဥ္နဲ႔ဆို မခ်ဥ္ရင္ မက်ီးေရ နဲနဲေလးထဲ ့ပါ ။ သိတ္မခ်ဥ္ရပါ ။ ခ်ဥ္တယ္ဆိုယံုေလးပါ ။ ခ်ဥ္တဲ ့ခရမ္းခ်ဥ္သီး အရသာေလာက္ပဲ ခ်ဥ္ပါ ။
- ၾကက္သြန္နီ 20 သား ၊ ဆီ 15 က်ပ္သားနဲ ့ ဆႏြင္း နဲနဲထဲ ့ျပီး ဆီခ်က္ ခ်က္ထားပါ ။
- ထမင္းကို အေအးနဲနဲ ခံျပီး အာလူးေတြေခ်ထဲ့ျပီး ဆီခ်က္ တဇြန္း (ဆီေရာ အဖတ္ပါ) ထဲ ့ျပီး စီးေအာင္ နယ္ပါ ။
- ျပီးရင္ တခါစား အလံုးေလး လုပ္ထားပါ ။ အလံုးေလးေတြကို ဆီပုတ္ျပိး စီထားပါမွ ဆီခနခန မကိုင္ရမွာပါ ။ (ထမင္းထဲ ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ နဲနဲထဲ ့နယ္ေလ ့လဲရိွပါတယ္ ။ အဲဒီအခ်ိန္မွာ ငါးျပဳတ္သားကိုု ထဲ႔ နယ္တတ္ ၾကပါတယ္။)
- ဂ်ဴးျမစ္ ၊ နံနံပင္ ၊ ၾကက္သြန္မိတ္ ၊ ငၿငဳပ္သီးေတာင္ ့ေၾကာ္ တို႔နွင္႔ တြဲဖက္ စားပါ ။
- ပုဂံထဲအလုံုးထဲထဲ ့၊ ဖိျပားျပီး အေပၚက ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ဆမ္း ၊ ဆီခ်က္ျဖဴးျပီး တြဲဖက္ေတြနွင္႔ ၾကိဳက္သလို ထဲ႔ ျပီး စားနိုင္ပါတယ္ ။ (ကိတ္မုန္ ့စားသလို တဇြန္းျခင္း ဖဲ ့ဖဲ ့စားၾကည့္ပါ ။ ခ်ဥ္တဲ ့အရသာ ၊ ဆိမ္႔တဲ ့အရသာနဲ ့ပဲပုတ္ရဲ့ ေမႊးတဲ ့အရသာပါ တခုစီ ခံစားရမွာပါ ။ )
Credit: Happy Family Time
Credit : http://myfood.com.mm/recipes/recipes-by-category/%e1%80%91%e1%80%99%e1%80%84%e1%80%b9%e1%80%b8-rice-dishes/%e1%80%a1%e1%80%ac%e1%80%9c%e1%80%b0%e1%80%b8-%e1%80%91%e1%80%99%e1%80%84%e1%80%b9%e1%80%b8%e1%80%94%e1%80%9a%e1%80%b9/
No comments:
Post a Comment