၁။ ေဆးလိပ္မေသာက္ရ
ထမင္းစားျပီးျပီးခ်င္း စီးကရက္ ၁ လိပ္ ေသာက္ျခင္းဟာ ၁၀ လိပ္ေသာက္တာနဲ႔ ညီမွ်တယ္လို႔ သက္ေသျပထားပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ေဆးလိပ္ အရမ္းေသာက္ခ်င္တယ္ဆုိရင္ေတာင္မွ အစာစားျပီးျပီးခ်င္း မေသာက္သံုးသင့္ေသးပါဘူး။
၂။ အသီးခ်က္ခ်င္း မစားရ
အခ်ိဳ ႔က ထမင္းစားျပီးရင္ အခ်ဳိတည္းတ့ဲအေနနဲ႔ သစ္သီးဝလံတို႔ကို ခ်က္ခ်င္းစားၾက ပါတယ္။ အမွန္ေတာ့ ယင္းဟာ ေကာင္းတဲ့ အေလ့အထေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ ဝမ္းမွာ ေလခံတတ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဝမ္း ေလထိုးေလေအာင့္ ျဖစ္ဖို႔ ပိုလြယ္ကူပါတယ္။ ထမင္းမစားမွီနဲ႔ ထမင္းစားျပီး အနည္းဆံုး တစ္နာရီေလာက္ ျခားျပီးမွ သစ္သီးဝလံ စားသံုးဖို႔ တိုက္တြန္း ထားပါတယ္။
၃။ လက္ဘက္ရည္ မေသာက္ရ
လက္ဘက္မွာ အက္ဆစ္ဓာတ္ ၾကြယ္ဝပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အစာစားျပီး လက္ဘက္ရည္ ေသာက္ရင္ စားထားတဲ့အစာမ်ားကို ပရိုတိန္းဓာတ္ တိုးပြားေစျပီး အစာေခ်ဖ်က္ရန္ ခက္ခဲသြားပါတယ္။ အစာမေၾက၊ ရင္ျပည့္ ျဖစ္ေစတဲ့ အေၾကာင္းအရင္း တစ္ခုပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
၄။ ခါးပတ္မေလ်ာ့ရ
အခ်ိဳ ႔က အစားစားေနတုန္းေတာ့ ဘာမွ မလုပ္ပဲနဲ႔ အစားစားျပီးမွ ခါးပတ္ေလ်ာ့တတ္ပါတယ္။ ဒါဟာလည္း ေကာင္းတဲ့ အေလ့အထ မဟုတ္ပါဘူး။ အစာအိမ္နဲ႔ အူကို လိမ္ေစျပီး အူလမ္းေၾကာင္း ပိတ္တာေတြ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။
၅။ ေရမခ်ိဳးရ
ထမင္းစားျပီး တကယ္ ေရမခ်ိဳးသင့္ပါဘူး။ ေရခ်ိဳးတဲ့အခါ ခႏၶာကိုယ္တြင္းက ေသြးကို ေျခဖ်ား၊ လက္ဖ်ားအျပင္ အျခား ခႏၶာကိုယ္အစိတ္အပိုင္းမ်ားဆီ ေသြးစီးဆင္းမွုအား ေကာင္းေစပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဗုိက္ထဲမွာ ေသြးနည္းနည္းပဲ ရွိပါတယ္။ အစာေခ်ဖ်က္ဖို႔ မလံုေလာက္တဲ့အတြက္ အစာမေၾကျခင္းကို ျဖစ္ေစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
၆။ လမ္းမေလွ်ာက္ရ
အစားျပီးျပီးခ်င္း လမ္း တစ္ရာ ေလွ်ာက္ရင္ အသက္၁၀၀ ေနရမယ္ ဆုိတဲ့ ဆုိရိုးေတာင္ ရွိခဲ့ပါတယ္။ အမွန္ေတာ့ ဒါဟာလည္း မွားယြင္းတဲံ အေလ့အထ တစ္ခုပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ လမ္းေလွ်ာက္တဲ့အတြက္ စားသံုးလိုက္တဲ့ အစားစာမွ အာဟာရဓာတ္မ်ားကို အစာေခ်ဖ်က္ စနစ္က လံုေလာက္စြာ မဆုပ္ယူႏိုင္ပါတယ္။ အျခားေသာ အက်ိဳးဆက္မ်ားလည္း