- ၾကက္ေတာင္ပံ – ရခု
- ပါမုန္႔ေျခာက္ – ၁၀၀ ဂရမ္
- ဂ်ဳံမွုန္႔ – ရ၀ ဂရမ္
- ၾကက္ဥ – ၂လံုး (ခေလာက္ထားပါ)
ႏွပ္ထားရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
- ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
- ငရုတ္သီး(အေရာင္တင္မွုန္႔) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
- နံနံေစ႔မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ဇီယာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ရွာလကာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
- လိေမၼာ္ဆုိဒါ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
- ငရုတ္သီးေဆာ႔ – ၁ခြက္ခြဲ
- ရွာလကာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- Worcestershire ေဆာ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
- Tobasco ေဆာ႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္းခြဲ
- သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ငရုတ္သီးနီေတာင္႔ရွည္ – ၁ေတာင္႔
၁။ အရင္ဆံုး ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားကို ႏွပ္ထားရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ နံနံေစ႔မွုန္႔၊ ဇီယာ၊ ရွာလကာရည္၊ သၾကား၊ လိေမၼာ္ဆုိဒါ) တုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာႏုယ္ေပးရမွာပါ။
၂။ ျပီမွ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ အနည္းဆံုး ၄၅မိနစ္ခန္႔ ႏွပ္ထားေပးရမွာပါ။
ေဆာ႔ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ႏွပ္ထားစဥ္မွာ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ရန္ ေဆာ႔ကို ျပဳလုပ္ေပးရမွာပါ။
၂။ ထုိ႔ေနာက္ ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ ေဆာ႔အတြက္ (ငရုတ္သီးေဆာ႔၊ ရွာလကာရည္၊ Worcestershire ေဆာ႔၊ ဆား၊ သၾကား၊ tobacco ေဆာ႔၊ ငရုတ္သီးေတာင္႔ရွည္) အားလံုးကုိ ၾကိတ္စက္ျဖင္႔ ေရာၾကိတ္ေပးပါ။
ေၾကာ္နည္း
၁။ ျပီမွ ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားကို မေၾကာ္ခင္ ၁၀မိနစ္ခန္႔ ေရခဲေသတၱာထဲမွ ၾကိဳထုတ္ထားေပးပါ။
၂။ ပါမုန္႔ေျခာက္၊ ၾကက္ဥ၊ ဂ်ဳံမွုန္႔မ်ားကို တခြက္စီ ခြဲထည္႔ေပးပါ။
၃။ ျပီလွ်င္ ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားကို ဂ်ဳံမွုန္႔႕ကပ္၊ ၾကက္ဥခြက္ထဲသို႔ ႏွစ္စိမ္ေပးပါ။
၄။ ႏွစ္စိမ္ထားေသာ ေတာင္ပံမ်ားကို ေနာက္ဆံုးမွ ပါမုန္႔ေျခာက္ေလးမ်ား ကပ္ေပးရမွာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ က်န္ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားကို ဂ်ဳံမွုန္႔၊ ၾကက္ဥ၊ ပါမုန္႔ေျခက္ ကပ္ေပးရမွာပါ။
၅။ ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ား ထည္႔ျပီ ဆီပူေအာင္ အထိ တည္ထားရမွာပါ။
၆။ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားကုိ ေရႊညိဳေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးရမွာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
ရ။ ၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္မ်ား ရျပီဆုိလွ်င္ ျပန္ဆယ္ျပီ အရသာရွိစြာ အစပ္ေဆာ႔ျဖင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ….
Credit : http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=10251
No comments:
Post a Comment