အီၾကာေကြ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးကို လုပ္ၾကည္႔ရေအာင္…
preparation time: 4 hrs ၊ cooking time: 15 mins
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေရ – ခြက္ ၄ပံု၃ပံု
- ဂ်ဳံ – ၂ခြက္ (သုိ႔) ၂၅၀ ဂရမ္
- yeast – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- baking ဆုိဒါ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ျပင္ဆင္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဇလံုတစ္ခုထဲသုိ႔ ဂ်ဳံ နွင္႔ ဆီ မွ လႊဲ၍ (ေရ၊ yeast၊ ဆိုဒါ၊ သၾကား၊ ဆား) တို႔ကုိ ထည္႔ျပီ သမေအာင္ ေရာေမႊလုိက္ပါ။
၂။ ျပီေနာက္ ၅မိနစ္ခန္႔ အျမဳပ္ထလာေအာင္ ေစာင္႔ျပီမွ ဂ်ဳံမွုန္႔၊ ဆီ ထည္႔ျပီ ဇြန္းျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာေမႊပါ။
၃။ ဂ်ဳံဒိုး နာနာနုယ္ျပီဆုိလွ်င္ လက္တြင္ ဂ်ဳံကပ္ေပးျပီ ဒုိးကို ပံုတြင္ပါသည္႔အတုိင္း ၈ခ်က္ ထုိးေပးပါ။
၄။ ျပီေနာက္ ဂ်ဳံေဘးသားကို ဆြဲျပီ ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း ၄ေခါက္ေခါက္ေပးပါ။
၅။ ျပီလွ်င္ ဂ်ံဳဒုိးကို တဖက္လွန္ျပီ ၈ခ်က္ထုိး၊ ၄ေခါက္ေခါက္ နည္းအတုိင္း ၃ၾကိမ္ ျပဳလုပ္ေပးပါ။
၆။ ဒိုးရျပီဆိုလွ်င္ ပလတ္စတစ္ အၾကည္ကို ဆီအနည္းငယ္ သုတ္ျပီ ဂ်ဳံဒုိးကို ပတ္ေပးပါ။
ရ။ ပလတ္စတစ္နဲ႔ အုပ္ျပီ ၄နာရီခန္႔ အခန္းအပူခ်ိန္ျဖင္႔ နုပ္ထားေပးပါ။
အီၾကာေကြ ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ဒိုးရျပီဆုိလွ်င္ ပလတ္စတစ္ကို ခြာျပီ ဒုိးကုိ ဂ်ဳံမွုန္႔မ်ား ျဖဴးေပးပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း လက္နွစ္ဖက္ျဖင္႔ ဂ်ဳံဒုိးကုိ ေဘးတုိက္အရွည္လုိက္ အသာေလး ျဖန္႔သြားပါ။
၃။ ျပီေနာက္ ဂ်ဳံျဖတ္ဓား(သို႔)ျဖတ္ျပားျဖင္႔ ၁လက္မအက်ယ္၊ အရြယ္ေလးမ်ား ပိုင္းျဖတ္ပါ။
၄။ ျပီမွ ဂ်ဳံဒိုးျပား ၂ခုဆီ ထပ္လုိက္ပါ။
မွတ္ခ်က္။ ။ ဂ်ဳံဒိုးလုပ္ေနစဥ္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ား ထည္႔ျပီ ပူေအာင္ တည္ထားပါ။
၅။ ျပီေနာက္ ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း တူျဖင္႔ အလယ္မွ ဂ်ဳံဒုိးျပားကို ဖိလုိက္ပါ။
၆။ အီၾကာေကြ စေၾကာ္လုိ႔ရပါျပီ။ ဆီပူေနေသာ ဒယ္ကို မီးအသင္႔တင္႔သာ ထားပါ။ ဒိုးကို လက္ျဖင္႔ အသာအယာ ဆြဲဆန္႔ျပီ ဒယ္ထဲ ထည္႔ကာ တူျဖင္႔ တဖက္စီ လွန္ေပး၍ အညိွေရာင္သန္းလာသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
ရ။ ထုိနည္းအတုိင္း က်န္အီၾကာေကြမ်ားကို ျပဳလုပ္ေပးပါ။
၈။ အီၾကာေကြ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးကို ေကာ္ဖီပူပူေလးနဲ႔ျဖစ္ေစ တဲြဖက္သံုးေဆာင္လို႔ရပါျပီ…
ေအာင္မေလးဗ်...စားခ်င္လိုက္တာဗ်ာ......မမတို႕ေရ...ခုလုပ္ေကၽြး..အီးဟီးဟီးးး....
No comments:
Post a Comment