♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

July 14, 2015

" အညာ ထမင္းသုပ္ေလး သုပ္စားၾကရေအာင္လား" (Wut Yee Food)


Rice_Salad_Prawn4

အညာစတုိင္ ပဲမွုန္႔ မ်ားမ်ားနဲ႔ ထမင္းအခ်ဳိသုပ္ေလးပါ။ ထမင္းသုပ္ကုိ ပုဇြန္ထုပ္ေၾကာ္ေလးနဲ႔ တြဲဖက္ ထားပါတယ္။ လုပ္ရတာလည္း လြယ္ျပီ အရသာရွိတာမုိ႔ ခုပဲ တူတူလုပ္ၾကည္႔ရေအာင္…
ထမင္းသုပ္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ခ်က္ျပီသား ထမင္း – ၃ေယာက္စာ
  • ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း (ၾကက္သြန္နီ ၂လံုး ပါးပါးလွီးျပီ ဆီျဖင္႔ ေၾကာ္ပါ)

  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ ပါးပါးလွီးပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာ ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းျပီ ဆီျဖင္႔ ေၾကာ္ပါ)
  • ငရုတ္သီး ဆီခ်က္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (ငရုတ္သီး အေ၇ာင္တင္မွုန္႔ကို ဆီေပးပါ)
  • ပဲမွုန္႔ (အက်က္မွုန္႔) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း အေမာက္
  • မက်ည္းရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းခြဲ
  • နံနံပင္ – အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္

Rice_Salad_Prawn1

သုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဇလံု တစ္ခုထဲတြင္ ထမင္း(၃ေယာက္စာ)ကို လက္ျဖင္႔ အသာဖြျပီ ထည္႔ထားပါ။

Rice_Salad_Prawn2

၂။ ထုိ႔ေနာက္ ေဇာက္ပန္းကန္ထဲ ထမင္းသုပ္တြင္ က်န္ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ပဲမွုန္႔၊ ငရုတ္သီးဆီခ်က္၊ မက်ည္းရည္၊ ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔၊ နံနံပင္၊ ေျမပဲ၊ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔) တုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာႏုယ္ေပးပါ။

Rice_Salad_Prawn3

၃။ အရသာ အေနေတာ္လွ်င္ ထမင္းသုပ္ အေပၚမွ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္၊ နံနံပင္တုိ႔ကို ျဖဴးေပးပါ။
၄။ အညာ ထမင္းသုပ္ကို ပုဇြန္ထုပ္ေၾကာ္ႏွင္႔ အရသာရွိစြာ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…

Rice_Salad_Prawn4

ပုဇြန္ထုပ္ ေၾကာ္နည္း
၁။ ပုဇြန္ထုပ္ ၄ေကာင္ကုိ (ေခ်းထုတ္၊ အျမီခ်န္၊ ေခါင္းခ်န္ အခြံခြာ) ေပးျပီ သန္႔စင္ထားပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ပုဇြန္ထုပ္ကို ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု)၊ ၾကက္သားမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု)၊ ဆႏြင္းမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု) တုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာႏုယ္ပါ။
၃။ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ား ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ပုဇြန္ထုပ္မ်ား ေရႊညိဳေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
၄။ အရသာရွိေသာ ပုဇြန္ထုပ္ေၾကာ္မ်ား ရရွိပါျပီ။


Credit : http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=6911

No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters