♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

September 10, 2015

" ဒီတစ္ပတ္အတြက္ ဟင္းအမယ္ ပဲငံျပာရည္နဲ႔ သံပုရာရည္ႏွပ္ ၾကက္ေၾကာ္"

 
ပဲငံျပာရည္၊ သံပုရာရည္နဲ႕ ႏွပ္ထားတဲ့ ၾကက္ေပါင္ေၾကာ္ေလးဟာ ရုိးရွင္းေပမယ့္ တကယ္ အရသာထူးတဲ့ အစားအစာ တစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။ ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ရလည္း လြယ္ကူျပီး အကုန္က်သက္သာတဲ့ ခ်က္ျပဳတ္နည္း တစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။ၾကက္သားေၾကာ္ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သူေတြအတြက္ယင္းခ်က္ျပဳတ္နည္းေလးကိုေဖာ္ျပေပး
လုိက္ပါတယ္။

လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား

· ၾကက္ေပါင္/ ၾကက္ေတာင္ပံ ၁ ေပါင္

· ပဲငံျပာရည္ ၁/၄ ခြက္

· သံပုရာရည္ ထမင္းစားဇြန္း (၂) ဇြန္း

. တမာတို ကက္ခ်တ္ ( ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေဆာ့) ၁ ခြက္
· ဆီ သင့္ရံု
. ဆား သင့္ရံု

လုပ္ပုံလုပ္နည္း။ ။
 
ၾကက္သားကို သြားၾကားထိုးတံ တုတ္အသစ္ႏွင့္ အေပါက္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ေနရာအႏွံ႕ထိုးေပးပါ၊ ၿပီးလ်င္
ၾကက္သား၊ ပဲငံျပာရည္နဲ႔ တမာတိုေဆာ့ သံပုရာရည္ကို ပန္းကန္တစ္လုံးမွာ ေရာျပီးလက္ႏွင့္ ေသခ်ာႏွံ႕
ေအာင္ႏွယ္ပါ။ ၿပီးလ်င္.... ေရခဲေသတၱာထဲ အနည္းဆုံး ၁ နာရီ ႏွပ္ထားရပါမယ္။
ဆီကို လက္ကုိင္တပ္ ဒယ္တစ္လုံးနဲ႔ သင့္ရုံသာ အပူေပးပါ။ ၾကက္သားကို ေရႊေနညိဳေရာင္ရင့္ရင့္ျဖစ္သည္အထိ ဆီျမဳပ္ေၾကာ္ရပါမယ္။ က်န္တာေတြလည္း ထိုနည္းအတုိင္း လုပ္ရပါမယ္။ ဆီေတြ စင္ေအာင္ ပန္းကန္ျပားထဲ တစ္ရွဴးခင္းၿပီးထားပါ၊ တစ္ရွဴၚႏွင့္ စိုေနေသာ ဆီေတြကို တို႕တို႕ေပးလိုက္ရပါမယ္။

ထမင္းစားပန္းကန္သုိ႔ ေျပာင္းထည့္ကာ မိမိၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အရံဟင္းနဲ႔ တြဲဖက္ သုံးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ။
Ref: 1mrecipes
 

No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters