လုိက္ပါတယ္။
လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား
· ၾကက္ေပါင္/ ၾကက္ေတာင္ပံ ၁ ေပါင္
· ပဲငံျပာရည္ ၁/၄ ခြက္
· သံပုရာရည္ ထမင္းစားဇြန္း (၂) ဇြန္း
. တမာတို ကက္ခ်တ္ ( ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေဆာ့) ၁ ခြက္
· ဆီ သင့္ရံု
. ဆား သင့္ရံု
လုပ္ပုံလုပ္နည္း။ ။
ၾကက္သားကို သြားၾကားထိုးတံ တုတ္အသစ္ႏွင့္ အေပါက္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ေနရာအႏွံ႕ထိုးေပးပါ၊ ၿပီးလ်င္
ၾကက္သား၊ ပဲငံျပာရည္နဲ႔ တမာတိုေဆာ့ သံပုရာရည္ကို ပန္းကန္တစ္လုံးမွာ ေရာျပီးလက္ႏွင့္ ေသခ်ာႏွံ႕
ေအာင္ႏွယ္ပါ။ ၿပီးလ်င္.... ေရခဲေသတၱာထဲ အနည္းဆုံး ၁ နာရီ ႏွပ္ထားရပါမယ္။
ဆီကို လက္ကုိင္တပ္ ဒယ္တစ္လုံးနဲ႔ သင့္ရုံသာ အပူေပးပါ။ ၾကက္သားကို ေရႊေနညိဳေရာင္ရင့္ရင့္ျဖစ္သည္အထိ ဆီျမဳပ္ေၾကာ္ရပါမယ္။ က်န္တာေတြလည္း ထိုနည္းအတုိင္း လုပ္ရပါမယ္။ ဆီေတြ စင္ေအာင္ ပန္းကန္ျပားထဲ တစ္ရွဴးခင္းၿပီးထားပါ၊ တစ္ရွဴၚႏွင့္ စိုေနေသာ ဆီေတြကို တို႕တို႕ေပးလိုက္ရပါမယ္။
ထမင္းစားပန္းကန္သုိ႔ ေျပာင္းထည့္ကာ မိမိၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အရံဟင္းနဲ႔ တြဲဖက္ သုံးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ။
Ref: 1mrecipes
No comments:
Post a Comment