လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းအမယ္မ်ား
၁။ ဂ် ဳံ မွဳန္. ...................၂ ခြက္(လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
၂။ ေရ.........................၄၀၀ မီလီ လီတာ
၃။ သၾကား...................၁ ဇြန္း ( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
၄။ မုန္.ဖုတ္ဆိုဒါ.............၂ ဇြန္း( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း မွ ႏွစ္ဇြန္း)
၅။ ဆား......................၁ ဇြန္း ( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
၆။ ဆီသန္.သန္. ............၁ ဇြန္း ( ထမင္းစားဇြန္း)
၄။ မုန္.ဖုတ္ဆိုဒါ.............၂ ဇြန္း( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း မွ ႏွစ္ဇြန္း)
၅။ ဆား......................၁ ဇြန္း ( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
၆။ ဆီသန္.သန္. ............၁ ဇြန္း ( ထမင္းစားဇြန္း)
(yeast တေဆးေခၚ မုန္႕ပြေဆး မရွိရင္ ေဆာ္ဒါႏွင့္ သၾကားကို ႏြားႏို႕ ေႏြးေႏြးထဲ အတူေရာၿပီး ထည့္ပါ... ၿပီးလွ်င္ ႏြားႏို႕
ကို ျပန္ၿပီး မီးေအးေအးႏွင့္ တယ္ထားပါ။ ေဆာ္ဒါက မုန္႕ကိုပြေစပါတယ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ ဇြန္း ထည့္ပါ။
ႏို႕ေတြကြဲသြားရင္ ဇလုံးၾကီးၾကီး တစ္လံုးထဲမွာ ဂ် ဳံမွဳန္.၊ ဆား ၊ စတာေတြႏွင့္ အတူ ကြဲေနေတဲ့ ႏို႕ကို သမေအာင္ ေမႊေပး
မုန္႕ကို ႏွယ္ပါ။ ဆီထည့္ၿပီး..နွံ.ေအာင္ တစ္ခါထပ္ေမႊေပးပါ။ ေရအနည္းငယ္လက္မွာစြတ္ၿပီး ေသခ်ာႏွယ္ပါ။ မုန္႕မ
ေပ်ာ့သြားေအာင္ ဂရုစိုက္ပါ။ ႏွယ္ထားတဲ့ မုန္႕ကို ဇလံုတလံုးထဲထည့္ပါ။ အေပၚကေန ပလပ္စတစ္အပါးႏွင့္
ေလလံုေအာင္ ပိတ္အုပ္ထားပါ။ တညလံုးထားထားပါ။ အခ်ဥ္ေဖာက္ထားပါ။ ေနာက္ေန႕မနက္မွာ မုန္႕ကို ဂ်ံဳမႈန္႕ျဖဴးထားတဲ့
စားပြဲဲေပၚမွာ အတံုးေလးေတြျဖတ္ၿပီး မုန္႕ဖတ္တခုႏွင့္တခု ကပ္ၿပီး ဆြဲဆန္႕ၿပီး ဆီပူပူထဲထည့္ေၾကာ္ပါ။
လုပ္ပံုလုပ္နည္း သိရေအာင္ ဒီ...ဗီဒီယိုေလးကို တခ်က္ၾကည့္ပါ... ေရာသမဆိုကါထဲမွာ ၾကည့္ရတာ အဆင္မေျပရင္
လုပ္ပံုလုပ္နည္း သိရေအာင္ ဒီ...ဗီဒီယိုေလးကို တခ်က္ၾကည့္ပါ... ေရာသမဆိုကါထဲမွာ ၾကည့္ရတာ အဆင္မေျပရင္
ေရာသမဆိုက္ထဲ ၾကည့္ရန္မွာ....
No comments:
Post a Comment