Layရဲ့ဘဲကင္နည္း
မ်ွေဝေပးပါရေစေန
ာ္......New year မွာကင္စားလို႔ရၾ
ကေအာင္ပါ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္စ
ားေတာ့
ေစ်းလဲသက္သာၿပီး
သန္႔႐ွင္းလပ္ဆပ္
စြာစားရတာမို႔ အခ်က္အျပဳတ္ ဝါသနာပါသူမ်ားကိ
ုယ္တိုင္လုပ္စား
ၾကည့္ၾကပါ
လား႐ွင
့္။ဘဲကင္ကိုေရစစ
္ေအာင္ကင္ထားရင္
၃ရက္ေလာက္ထားထား
လို႔ရတာေၾကာင့္ဆ
ိုင္ေရာင္သမားေတ
ြအေန
နဲ႔တရက္တည္း
နဲ႔ေရာင္းမကုန္ရ
င္ ထားၿပီးေရာင္းၾက
တာပါ။..ျပန္ေႏြး
လိုက္ေရာင္းလိုက
္နဲ႔မို႔...ကိုယ
္တိုင္ကင္စားတာ
ဟ
ာအေကာင္းဆံုးပဲလ
ို႔..ထင္မိပါတယ္
႐ွင့္။..layကိုအ
ျမဲတမ္းအားေပးၾက
တဲ့.ပရိတ္သတ္မ်ာ
းအားလံုးေပ်ာ္ရြ
င္ခ်မ္းေျမ့
ၾကပါ
ေစ႐ွင့္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
============
ဘဲ၁ပိႆာ ခန္႔တစ္ေကာင္
ဆားထမင္းစားဇြန္
း ..၁ဇြန္း
င႐ုပ္ေကာင္းမႉန္
႔.......၁ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္....၁
ဇြန္း
သၾကား......၂ဇြန
္း
လ်ွာလကာရည္....ခ
ြက္ဝက္
လိေမၼာ္ေရာင္foo
d Colour ..၂စက္ခန္႔
ၾကက္သြန္ျဖဴ...တ
စ္ဥ
ဂ်င္းလက္တဆစ္ခန္
႔
ႏွမ္းဆီ.....ထမင
္းစားဇြန္း၃ဇြန္
း
ျပဳလုပ္နည္း
=========
ဘဲကိုဝမ္းဗိုက္အ
တြင္းကလီစာမ်ားထ
ုတ္၍
ေဆးေၾကာသန္႔စင္ထ
ားပါ။.ၾကက္သြန္ျ
ဖဴနဲ႔ဂ်င္းကိုညႇ
က္ေအာင္ေထာင္းထာ
းၿပီးဆားပဲငံျပာ
ရည္င႐ုပ္ေကာင္းမ
ႉန္႔တို႔နဲ႔ေရာစ
ပ္ၿပီး..ဘဲရဲ႕ ဝမ္းဗိုက္အတြင္း
ပိုင္းသို႔နန္႔စ
ပ္ေအာင္ သုပ္လိမ္းၿပီးဝမ
္းဗိုက္အတြင္းသိ
ု့ေလအနည္းငယ္မုတ
္ထည့္ၿပီး.အေပါက
္ဝကိုသြားထိုးတု
တ္ျဖင့္ ထိုးပိတ္ပါ..သၾက
ားနဲ႔လ်ွာလကာရည္
ကိုက်ိဳၿပီးလိေမ
ၼာ္ေရာင္ ဆိုးေဆးအငယ္နဲ႔ေ
ရာၿပီးဘဲ၏အျပင္ပ
ိုင္း
ကိုနန္႔ေအာ
င္သုပ္လိမ္းပါ။ၿ
ပီးပါက နာရီဝက္ခန္႔ေလ သလပ္ကာအေျခာက္ခံ
ထားပါ..ပန္ကာျဖင
့္မုတ္ေပးလဲရပါတ
ယ္။Ovenထဲ မီးအပူခ်ိန္ 180°အေပၚမီးေအာက
္မီး ၁၅မီနစ္ခန္႔အပူေ
ပးထားၿပီးမွ ဘဲထည့္ကင္ပါ.ေအာ
က္ထပ္မွာ.ဗန္းခံ
ထားပါေဆးေၾကာရလြ
ယ္ေအာင္ခဲစကၠဴခံ
ထားလို႔ရပါတယ္။မ
ီနစ္၅၀ခန္႔ ကင္ေပးပါ...၂၅မီ
နစ္တခါဖြင့္ၾကည္
့ၿပီးႏွမ္းဆီသုတ
္လိမ္းေပးပါ...ဆ
ီလိမ္းရျခင္းက ဘဲသားေရ အေရာင္လွဖို႔နဲ႔
ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးရဖ
ို႔ျဖစ္ပါတယ္႐ွင
့္။မီနစ္၅၀ျပည့္
ပါက အနံ႔အရသာနဲ႔ျပည္
့စံုတဲ့ဘဲကင္ေလး
ရပါၿပီး႐ွင့္။ဘဲ
ကင္ကိုအေအးခံၿပီ
းမွ မိမိႏွစ္သက္သလို
ခုတ္ပိုင္းၿပီးသ
ံုးေဆာင္ႏိုင္ပါ
ၿပီး႐ွင့္။Oven မ႐ွိပါက မီးေသြးဖိုေပၚသံ
ဇကာတင္ၿပီးဘဲကို
ခဲစကၠဴျဖင္အလံုပ
တ္ကာကင္ႏိုင္ပါတ
ယ္႐ွင့္။
မွတ္ခ်က္
=======
အခ်ိဳမႈန္႔ \ဟင္းခတ္မႉန္႔ မသံုးထားပါ ဘဲ၏ သဘာဝအခ်ိဳဓာတ္ကိ
ုကအရသာ႐ွိၿပီးသာ
းမို႔ပါ။ဘဲသားဟာ
ၾကက္သားနဲ႔မတူပဲ
အရမ္းႏူးညံ့ပါတယ
္။ဒါေၾကာင့္မို႔
မသံုးတာပါ။
Credit - Thida lay lay
Credit : ခ်က္နည္း ျပဳတ္နည္း
No comments:
Post a Comment