♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

May 5, 2016

" Lay ရဲ့ ဘဲကင္နည္း မ်ွေဝေပးပါရေစေနာ္ "

 
Layရဲ့ဘဲကင္နည္းမ်ွေဝေပးပါရေစေနာ္......New year မွာကင္စားလို႔ရၾကေအာင္ပါ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္စားေတာ့
 ေစ်းလဲသက္သာၿပီးသန္႔႐ွင္းလပ္ဆပ္စြာစားရတာမို႔ အခ်က္အျပဳတ္ ဝါသနာပါသူမ်ားကိုယ္တိုင္လုပ္စားၾကည့္ၾကပါ
လား႐ွင့္။ဘဲကင္ကိုေရစစ္ေအာင္ကင္ထားရင္ ၃ရက္ေလာက္ထားထားလို႔ရတာေၾကာင့္ဆိုင္ေရာင္သမားေတြအေန
နဲ႔တရက္တည္းနဲ႔ေရာင္းမကုန္ရင္ ထားၿပီးေရာင္းၾကတာပါ။..ျပန္ေႏြးလိုက္ေရာင္းလိုက္နဲ႔မို႔...ကိုယ္တိုင္ကင္စားတာ
ာအေကာင္းဆံုးပဲလို႔..ထင္မိပါတယ္႐ွင့္။..layကိုအျမဲတမ္းအားေပးၾကတဲ့.ပရိတ္သတ္မ်ားအားလံုးေပ်ာ္ရြင္ခ်မ္းေျမ့
ၾကပါေစ႐ွင့္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
============
ဘဲ၁ပိႆာ ခန္႔တစ္ေကာင္
ဆားထမင္းစားဇြန္း ..၁ဇြန္း
င႐ုပ္ေကာင္းမႉန္႔.......၁ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္....၁ဇြန္း
သၾကား......၂ဇြန္း
လ်ွာလကာရည္....ခြက္ဝက္
လိေမၼာ္ေရာင္food Colour ..၂စက္ခန္႔
ၾကက္သြန္ျဖဴ...တစ္ဥ
ဂ်င္းလက္တဆစ္ခန္
ႏွမ္းဆီ.....ထမင္းစားဇြန္း၃ဇြန္
ျပဳလုပ္နည္း
=========
ဘဲကိုဝမ္းဗိုက္အတြင္းကလီစာမ်ားထုတ္၍
ေဆးေၾကာသန္႔စင္ထားပါ။.ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ဂ်င္းကိုညႇက္ေအာင္ေထာင္းထားၿပီးဆားပဲငံျပာရည္င႐ုပ္ေကာင္းမႉန္႔တို႔နဲ႔ေရာစပ္ၿပီး..ဘဲရဲ႕ ဝမ္းဗိုက္အတြင္းပိုင္းသို႔နန္႔စပ္ေအာင္ သုပ္လိမ္းၿပီးဝမ္းဗိုက္အတြင္းသို့ေလအနည္းငယ္မုတ္ထည့္ၿပီး.အေပါက္ဝကိုသြားထိုးတုတ္ျဖင့္ ထိုးပိတ္ပါ..သၾကားနဲ႔လ်ွာလကာရည္ကိုက်ိဳၿပီးလိေမၼာ္ေရာင္ ဆိုးေဆးအငယ္နဲ႔ေရာၿပီးဘဲ၏အျပင္ပိုင္း

ကိုနန္႔ေအာင္သုပ္လိမ္းပါ။ၿပီးပါက နာရီဝက္ခန္႔ေလ သလပ္ကာအေျခာက္ခံထားပါ..ပန္ကာျဖင့္မုတ္ေပးလဲရပါတယ္။Ovenထဲ မီးအပူခ်ိန္ 180°အေပၚမီးေအာက္မီး ၁၅မီနစ္ခန္႔အပူေပးထားၿပီးမွ ဘဲထည့္ကင္ပါ.ေအာက္ထပ္မွာ.ဗန္းခံထားပါေဆးေၾကာရလြယ္ေအာင္ခဲစကၠဴခံထားလို႔ရပါတယ္။မီနစ္၅၀ခန္႔ ကင္ေပးပါ...၂၅မီနစ္တခါဖြင့္ၾကည့္ၿပီးႏွမ္းဆီသုတ္လိမ္းေပးပါ...ဆီလိမ္းရျခင္းက ဘဲသားေရ အေရာင္လွဖို႔နဲ႔ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးရဖို႔ျဖစ္ပါတယ္႐ွင့္။မီနစ္၅၀ျပည့္ပါက အနံ႔အရသာနဲ႔ျပည့္စံုတဲ့ဘဲကင္ေလးရပါၿပီး႐ွင့္။ဘဲကင္ကိုအေအးခံၿပီးမွ မိမိႏွစ္သက္သလိုခုတ္ပိုင္းၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီး႐ွင့္။Oven မ႐ွိပါက မီးေသြးဖိုေပၚသံဇကာတင္ၿပီးဘဲကိုခဲစကၠဴျဖင္အလံုပတ္ကာကင္ႏိုင္ပါတယ္႐ွင့္။

မွတ္ခ်က္
=======
အခ်ိဳမႈန္႔ \ဟင္းခတ္မႉန္႔ မသံုးထားပါ ဘဲ၏ သဘာဝအခ်ိဳဓာတ္ကိုကအရသာ႐ွိၿပီးသားမို႔ပါ။ဘဲသားဟာၾကက္သားနဲ႔မတူပဲအရမ္းႏူးညံ့ပါတယ္။ဒါေၾကာင့္မို႔မသံုးတာပါ။
Credit - Thida lay lay
Credit : ခ်က္နည္း ျပဳတ္နည္း

No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters