♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

July 28, 2016

" ကင္းပံုခါးနဲ႔ ႏြားန္ုိ႔ခ်က္ "

ကင္းပံုခါးနဲ႔ ႏြားန္ုိ႔ခ်က္1

 

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ကင္းပံုခါးသီး ၃၅ လံုး ( က်ည္ေပြ႔ျဖင့္ ေၾကမသြားေစရန္ ခပ္ဖြဖြ ထုျပီး ဆားျဖင့္ ေသခ်ာ နယ္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆး ၊ ေရစစ္ထားပါ )
  • ႏြားနို႔ ၃ လီတာ
  • ၾကက္သြန္နီ ၅ လံုး (အတံုးေသးေလးမ်ား တံုးထားပါ)
  • ငရုတ္ၾကမ္းမႈန္႔ ၃ ဇြန္း
  • နႏြင္း အနည္းငယ္
  • ဆီ ၅ က်ပ္သား
  • ဆား ၁ ဇြန္း (ဟင္းစားဇြန္း)

ျပဳလုုပ္နည္း

  1. ႏြားနို႔မ်ားက္ုိ အရင္ဆံုး သံုးပံု တစ္ပံုေလာက္ ခမ္းသြားေအာင္ၾကိဳထားပါ ။
  2. ခမ္းသြားျပီဆိုလ်ွင္ ဆီ ၊ ဆား ၊ နႏြင္းမႈန္႔ ၊ ငရုတ္ၾကမ္း ၊ ၾကက္သြန္နီထည့္ တည္ထားပါ ။
  3. ၁၀ မိနစ္ေလာက္ တည္ထားျပီး ကင္းပံုသီး အခါးမ်ား ထည့္ပါ ။ မီးမျပင္းရ ။
  4. ခဏခဏ မေမႊပဲ အိုး မကပ္ေစရန္သာ မၾကာမၾကာ ၾကည့္ျပီး အသာေလး ေမႊေပးပါ ။
  5. နိုု႔ရည္မ်ား ခမ္းျပီး ေထြးလာလ်ွင္ ကင္းပံုသီးေလးမ်ားလည္း အိလာပါျပီ ။ အေပါ့အငံ စ္ိတ္ၾကိဳက္ ျပင္ျပီး စားလို႔ ရပါျပီ ။
  6. အရမ္း မခါးပဲ ဆိမ့္ဆိမ့္ေလးနဲ႔ အရသာရွိလွတ့ဲ ဟင္းေလး တစ္ခြက္ ရပါျပီရွင္ ။
Credit : Soe's Cooking Collection

No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters