ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ကင္းပံုခါးသီး ၃၅ လံုး ( က်ည္ေပြ႔ျဖင့္ ေၾကမသြားေစရန္ ခပ္ဖြဖြ ထုျပီး ဆားျဖင့္ ေသခ်ာ နယ္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆး ၊ ေရစစ္ထားပါ )
- ႏြားနို႔ ၃ လီတာ
- ၾကက္သြန္နီ ၅ လံုး (အတံုးေသးေလးမ်ား တံုးထားပါ)
- ငရုတ္ၾကမ္းမႈန္႔ ၃ ဇြန္း
- နႏြင္း အနည္းငယ္
- ဆီ ၅ က်ပ္သား
- ဆား ၁ ဇြန္း (ဟင္းစားဇြန္း)
ျပဳလုုပ္နည္း
- ႏြားနို႔မ်ားက္ုိ အရင္ဆံုး သံုးပံု တစ္ပံုေလာက္ ခမ္းသြားေအာင္ၾကိဳထားပါ ။
- ခမ္းသြားျပီဆိုလ်ွင္ ဆီ ၊ ဆား ၊ နႏြင္းမႈန္႔ ၊ ငရုတ္ၾကမ္း ၊ ၾကက္သြန္နီထည့္ တည္ထားပါ ။
- ၁၀ မိနစ္ေလာက္ တည္ထားျပီး ကင္းပံုသီး အခါးမ်ား ထည့္ပါ ။ မီးမျပင္းရ ။
- ခဏခဏ မေမႊပဲ အိုး မကပ္ေစရန္သာ မၾကာမၾကာ ၾကည့္ျပီး အသာေလး ေမႊေပးပါ ။
- နိုု႔ရည္မ်ား ခမ္းျပီး ေထြးလာလ်ွင္ ကင္းပံုသီးေလးမ်ားလည္း အိလာပါျပီ ။ အေပါ့အငံ စ္ိတ္ၾကိဳက္ ျပင္ျပီး စားလို႔ ရပါျပီ ။
- အရမ္း မခါးပဲ ဆိမ့္ဆိမ့္ေလးနဲ႔ အရသာရွိလွတ့ဲ ဟင္းေလး တစ္ခြက္ ရပါျပီရွင္ ။
Credit : Soe's Cooking Collection
Credit : http://myfood.com.mm/recipes
No comments:
Post a Comment