♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

January 16, 2015

" ေဟာဒိမွာဗ်ိဳ႕.....ထိုင္း စတိုင္ အမဲသားသုပ္ေလးပါ.."


အမ်ားအားျဖင့္ေတာ့ အမဲသား မစားၾကပါဘူး..။
ဒါေပမဲ့ ဟင္းခ်က္နည္းေလးေတြ ေရးရင္ အမယ္ေလးေတြ စံုေအာင္ တစ္ခါ တစ္ရံ အမဲသားခ်က္ နည္းေလးေတြပါ ထည့္ေရးျဖစ္ခဲ့ပါတယ္။
ဒီေန႔ေတာ့ အမဲသားကို မခ်က္ပဲ သုပ္စားၾကမယ္ေပါ့။
ထိုင္းေတြက အမဲသားကို က်က္ေအာင္ မခ်က္ပဲ အစိမ္းလဲ သုပ္စားေလ့ ရွိၾကေပမဲ့ ဒီေန႕ေတာ့ ဆီပူတိုက္
ေၾကာ္ထားတဲ့ အမဲသားကို ျပန္သုပ္စားတဲ့ နည္းေလး တင္ေပးမွာပါ။ အသားကို အသီးအရြက္ မ်ားမ်ားႏွင့္ သုပ္စားတဲ့ နည္းေလးမို႔ က်န္းမာေရး ရႈေထာင့္ကပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ ဝိတ္
ေလွ်ာ့တဲ့ သူအတြက္ပဲ ျဖစ္ျဖစ္ အထူး သင့္ေလွ်ာ္တဲ့ ဟင္းပြဲ တစ္ပြဲပါ။


ပထမဦးဆံုး ရွာလကာရည္ စပ္ယူရပါမည္။

ရွာလကာရည္စပ္ရန္ ပါဝင္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
  1. ကိုယ္တိုင္အရည္ညစ္ယူသည့္ သံပုရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း (၆) ဇြန္း
  2. ထန္းလ်က္ခဲ စားပြဲတင္ဇြန္း (၂) ဇြန္း
  3. ငံျပာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း (၃) ဇြန္း
  4. ႏွမ္းဆီေမႊး စားပြဲတင္ဇြန္း (၂) ဇြန္း
  5. ပဲငံျပာရည္ လဘၻက္ရည္ဇြန္း (၃) ဇြန္း
  6. တစ္လက္မအရြယ္ခန္႕ ဂ်င္းတစ္တက္
  7. ၾကက္သြန္ျဖဴ (၂) မႊာ

ပထမဦးစြာ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ဂ်င္းကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းျပီး အျခား ပါဝင္ပစၥည္းႏွင့္ ေရာေႏွာသမျပီး
အသင့္ျပင္ထားလိုက္ပါ။


အေလးခ်ိန္ေတြကို ထည့္ျပီး ေရးမထားေတာ့ပါဘူး။ မိမိအသံုးျပဳမည့္ အသား အခ်ိဳးအစားေပၚမူတည္၍
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား အတိုးေအလွ်ာ့ ျပဳလုပ္နိုင္ပါသည္။

ထိုင္း စတိုင္ အမဲသား သုပ္ရန္ ပါဝင္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
  1. အမဲသား
  2. ခရမ္းခ်ဥ္သီး
  3. သခြားသီး
  4. ၾကက္သြန္နီ
  5. ငရုတ္သီးစိမ္းအေတာင့္
  6. ပူစီနံရြက္
  7. နံနံရြက္
  8. ထိုင္းပင္စိမ္းရြက္
  9. တရုတ္နံနံ
  10. ေျမပဲေလွာ္ အနည္းငယ္
  11. ေရွာက္ဘီးလူးရြက္ (ေခၚ) ေရွာက္နူရြက္

ျပဳလုပ္နည္း အဆင့္ဆင့္

၁။ ပထမဦးစြာ အသားမ်ားကို ေရ စင္စင္ေဆး၍ ေရမ်ားေျခာက္ေသြ႔ သြားေအာင္ တစ္သွ်ဴး စကၠဴမ်ားျဖင့္
ဖိကပ္ကာ ေရမ်ားကို ျပန္လည္စစ္ထုတ္ေပးျပီး (ေရမစစ္ပါက အသားနယ္လွ်င္ အရသာ စိမ့္ဝင္မႈ နည္း
ေသာေၾကာင့္) အေစာပိုင္းက စပ္ထားသည့္ ဆလကာရည္ သံုးပံု တစ္ပံုခန္႔ႏွင့္ အမဲသားကို နယ္ထားျပီး
အနည္းဆံုး အခ်ိန္ တစ္နာရီမွ် ႏွပ္ထားလိုက္ပါ။

ေရခဲေသတၱာထဲမွာ သိမ္းထားနိုင္လွ်င္ ၾကိဳတင္၍ တစ္ညသိပ္ ႏွပ္ထားနိုင္ပါသည္။


၂။ ထို႔ေနာက္ ပါဝင္ ပစၥည္းမ်ားကို မိမိ စိတ္ၾကိဳက္ အရြယ္အစား အတိုင္း လွီးျဖတ္ကာ အသင့္ျပင္ ထား
ေပးရပါမည္။


၃။ ဒယ္အိုးတြင္ ဆီအနည္းငယ္ အပူေပးကာ ႏွပ္ထားေသာ အသားမ်ားကို မီးျပင္းျပင္းႏွင့္ ေၾကာ္ေပးရ
ပါမည္။

ေၾကာ္ခ်ိန္ ၾကာျမင့္လြန္းလွ်င္ အသားမ်ားမွာ မာသြားနိုင္၍ ေၾကာ္ခ်ိန္ မၾကာျမင့္ေစရန္ သတိျပဳေပး ရပါ
မည္။


၄။ ထို႔ေနာက္ ေၾကာ္ထားေသာ အသားမ်ားကို ပန္းကန္ထဲသို႔ ေျပာင္းထည့္ကာ အေအးခံထားပါ။


၅။ အေအးခံ ထားေသာ အသားမ်ား လက္နွင့္ ကိုင္နိုင္သည့္ အပူခ်ိန္ထိ ေအးလာလွ်င္ အသုပ္
သုပ္စားရန္ အတြက္ ပါးပါးလွီး ထားေပးလိုက္ပါ။


၆။ ထို႔ေနာက္ လီွးျဖတ္ထားေသာ ပါဝင္ ပစၥည္းမ်ားႏွင့္ မိမိ စိတ္ၾကိဳက္ ေရာေႏွာကာ က်န္ရွိေန
ေသးေသာ ဆလကာရည္ စမ္းကာ ရသာရွိလွေသာ ထိုင္း စတိုင္ အမဲသားသုပ္ကို သံုးေဆာင္
ႏိုင္ပါျပီ။


ေမသဇင္

အလြမ္းခရီးသည္ မွ ကူးယူမွ်ေဝသည္။
Credit: ဆိုင္မြန္စာၾကည့္ဆိုဒ္:

No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters