Triangle ထမင္းဘူး နံမည္ေပးထားတဲ႔ ထမင္းဘူးေလးမွာ ထမင္းကို ပံုဆန္းမလုပ္ထားပဲ ၾတိဂံပံုသာ ေဖာ္ထားျပီ ေရညိွပတ္ထားတာပါ။ ထုိ႔ျပင္ သားသားမီးမီးတုိ႔ အၾကိဳက္ ၾကက္ေတာင္ပံကို ပ်ားရည္ဆမ္းကင္ တင္ဆက္ေပးထားပါတယ္။ ၾကက္သား အစိတ္အပုိင္းမွာ ကင္လုိ႔ ေကာင္းတဲ႔ ၾကက္ေတာင္ပံ၊ ဆီဘူး၊ ေပါင္ရင္းတုိ႔ကုိပါ ၀ုိင္နဲ႔ နုပ္ျပီ ကင္ထားတာမုိ႔ အရသာက နူးညံ႔ျပီ ခ်ဳိစိမ္႔ပါတယ္။ ထုိ႔ျပင္ က်န္းမာေရးနဲ႔ ေလ်ာ္ညီေအာင္ ကညြတ္ေၾကာ္ ခ်က္နည္းေလးပါ ထည္႔သြင္းထားပါတယ္။ ထမင္းဘူးေလး ျပင္ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္ေတာင္ပံ – ၁၀ခု (သို႔) မိမိၾကိဳက္နွစ္သက္ရာ ၾကက္သားအစိတ္ပိုင္းမ်ား
ပ်ားရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
နုပ္ထားရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းေပးပါ)
- ဂ်င္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း (နွုတ္နွုတ္စဥ္းျပီသား)
- ၾကက္သြန္နီ – တ၀က္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းေပးပါ)
- ဆန္၀ုိင္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ေကာ္မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
၁။ အရင္ဆံုး ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားကို နုပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဆန္၀ိုင္၊ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား၊ ေကာ္မွုန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔) တုိ႔ျဖင္႔ နာရီ၀က္ခန္႔ နုပ္ထားေပးပါ။
၂။ ျပီေနာက္ ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားကို ပ်ားရည္မ်ား ဆမ္းေပးျပီ မိမိၾကိဳက္နွစ္သက္ရာ မီးကင္ျပား (သို႔) Oven ကို ဆီသုတ္ျပီ တဖက္ကို မိနစ္၂၀ခန္႔ က်က္သည္အထိ ကင္ေပးပါ။
၃။ ၾကက္ေတာင္ပံကင္ျပီလွ်င္ ကညႊတ္ေၾကာ္ပါမည္။
၄။ ကညြတ္ ၁စည္းကို ၃ပိုင္းပိုင္းေပးပါ။ ရင္႔တဲ႔အပိုင္းေတြကို ဖယ္ျပီ ထပ္ျခမ္းျခမ္းေပးပါ။
၅။ ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္ထဲဆီထည္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသပ္ကာ ကညြတ္၊ ေထာင္းထားေသာ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ဆား ထည္႔ကာ ေရာေမႊျပီ ကညႊတ္ေၾကာ္ နွင္႔ ၾကက္ေတာင္ပံကင္ကို ထမင္းဘူးထည္႔နုိင္ပါျပီ…
Credit : http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=4427
No comments:
Post a Comment