ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲ (၅ေယာက္စာ)
မနက္စာ၊ အစာေျပ လုပ္စားႏုိင္ဖုိ႔ ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲ လုပ္နည္းပါ။ လုပ္ရလြယ္ျပီ အိမ္မွာ အလြယ္တကူ လုပ္စားႏုိင္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲ ျပင္ဆင္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဂ်ဳံေခါက္ဆြဲ – ၂၅က်ပ္သား
- ၾကက္သြန္နီ – ၄လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
- နံနံပင္ – ၁စည္း (ပါးပါးလွီးပါ)
- သံပရာသီး – ၄လံုး (၄စိပ္စိပ္ပါ)
- အုန္းသီး – ၁လံုး (ျခစ္တံျဖင္႔ျခစ္ျပီ အရည္ညွစ္ေပးပါ) (အုန္းဆီနွစ္ ခ်က္ရန္)
- ပဲအက်က္မွုန္႔ – ၄၀ ဂရမ္
- ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွုန္႔ေၾကာ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
ၾကက္သားဟင္း ခ်က္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ဗံုသား – ၂ခု (၂၅၀ ဂရမ္) (အတံုးေသးမ်ား တံုးပါ)
- ၾကက္သြန္နီ – ၄လံုး (ဥေသး(သို႔) ဥၾကီးထက္ျခမ္းျခမ္းပါ)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ႏွုတ္နွုတ္စင္းပါ)
- ငရုတ္သီးမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
၁။ အရင္ဆံုး ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲနွင္႔ တြဲဖက္ စားသံုးရန္ ဂ်ဳံေခါက္ဆြဲမုန္႔ၾကြပ္ ေၾကာ္ပါမည္။
၂။ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီ ဆီေတာ္ေတာ္ပူလာမွ ဂ်ဳံေခါက္ဆြဲဖတ္ လက္တဆုပ္စာကို ၂ခါခြဲျပီ အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
၃။ ျပီလွ်င္ ပန္းကန္ထဲ ျပန္ဆယ္ထားေပးပါ။
၄။ ျပီေနာက္ အုန္းဆီနွစ္ခ်က္ လုပ္ရန္ အုန္းသီးညွစ္ရည္မ်ားကို ဒယ္ထဲတြင္ မီးအသင္႔အတင္႔ျဖင္႔ ဆီျပန္သည္ အထိ တည္ထားေပးပါ။
၅။ ဆီျပန္လွ်င္ မီးပိတ္လုိက္ျပီ ပန္းကန္ထဲေျပာင္းထည္႔ထားပါ။
ခ်က္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ၾကက္သားဟင္းခ်က္ရန္ ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ျပီ ဆူပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသပ္ေပးပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ငရုတ္သီးမွုန္႔ထည္႔၊ ၾကက္သားထည္႔ျပီ ၁မိနစ္ခန္႔ ေရာေမႊပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ေရ(၃ခြက္)၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ၾကက္သြန္နီထည္႔ျပီ ၂မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။
၄။ ေရ (၂ခြက္)စာ က်န္လွ်င္ အရသာျမည္းျပီ မီးပိတ္လိုက္ပါ။ ၾကက္သားဟင္းရည္ ရပါျပီ…
၅။ ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲ ျပင္ဆင္ရန္ ေဇာက္ပန္းကန္ျပားတစ္ခုထဲ ေခါက္ဆြဲ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ အုန္းဆီခ်က္၊ ပဲမွုန္႔၊ သံပရာသီး၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ မုန္႔ၾကြပ္ တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ ျပင္ေပးပါ။
၆။ ထို႔ေနာက္ အေပၚမွ ၾကက္သားဟင္းရည္(ေယာက္ခ်ဳိ ၂ဇြန္း) ေလာင္းခ်လုိက္ပါ။
ရ။ အရသာရွိေသာ ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲကို သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…
မွတ္ခ်က္။ ။ ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲနွင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ရန္ ၾကက္ျပဳတ္ရည္အတြက္ ၾကက္ရုိးမ်ားကို ျပဳတ္ျပီ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္မ်ား ျဖဴး ေပးပါ။
Credit : http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=5562
No comments:
Post a Comment