Easy Hand Mixed Plain Sponge Cake
ကိတ္လုပ္ခ်င္ေပမ ဲ႔ေမႊစက္မရွိလို ႔အခက္ေတြ႕ေနသူမ် ားအတြက္ေမႊစက္မလ ိုတဲ႔ ကိတ္လုပ္နည္းေလး ေဝမ်ွေပးလိုက္တယ ္ေနာ္
ဇလံုတစ္လံုး ေယာင္းမသို႔မဟုတ ္ hand whisk တစ္ေခ်ာင္း Oven တစ္လံုးရွိဖို႔ ေတာ့လိုမယ္ေနာ္
မာဂ်ရင္း(သို႔)ေ ထာပတ္ ၁၁၅ ဂရမ္
သၾကား ( fine sugar) ၁၁၅ ဂရမ္
ကိတ္ဂ်ံဳ ၁၁၅ ဂရမ္
baking powder လဘက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္ဥ ၃ လံုး
အရင္ဆံုး ဂ်ံဳမွဳန္႔နဲ႔ ပြေဆးကိုေရာျပီး
ဇလံုတစ္ခုထဲကို ဇကာစစ္ထည့္ပါ။ က်န္တဲ႔ ပါဝင္ပစၥည္း အားလံုးကိုပါ
ဇလံုထဲထည့္ ျပီး ေယာင္းမနဲ႕ ၂ မိနစ္ ၃ မိနစ္ခန္႔ သမေအာင္ ေခါက္ေပးပါ။
ဂ်ံဳမွဳန္႔ အလံုးအခဲေလးေတြ ြမက်န္ေအာင္သတိထ ားျပီးေၾကေအာင္ေ ခါက္ေပးရပါမယ္။ ၃မိနစ္ထက္ပိုျပီ းမေမႊပါႏွင့္။
မုန္႔ႏွစ္ရဲ႕အေရ ာင္ကအနည္းငယျ္ဖဴ လာျပီး ေျပာင္ေျပာင္ေလး ျဖစ္လာရပါမယ္။ ပြလာတဲ႔သေဘာပါ။ မုန္႔ႏွစ္က ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ အေနအထားပဲ ရွိေနရပါမယ္။ ေမႊတာ over ျဖစ္သြားရင္ မုန္႔သားက်စ္သြာ းတက္ပါတယ္။
ရလာတဲ႔မွဳန္႔ႏွစ ္ေတြကို ဆီသုတ္ျပီး baking paper ခံထားတဲ႔ ၇ လက္မအဝိုင္း ကိတ္ခြက္ထဲကို ထည့္ျပီးမ်က္ႏွာ ျပင္ညီေအာင္ညိွေ ပးပါ။ ၁၈၀°အပူခ်ိန္နဲ႔ မိနစ္ ၃၀ခန္႔ ဒါမွမဟုတ္ အေရာင္ေလးတက္လာတ ဲ႔အထိဖုတ္ေပးပါ။
ကိတ္လုပ္ခ်င္ေပမ
ဇလံုတစ္လံုး ေယာင္းမသို႔မဟုတ
မာဂ်ရင္း(သို႔)ေ
သၾကား ( fine sugar) ၁၁၅ ဂရမ္
ကိတ္ဂ်ံဳ ၁၁၅ ဂရမ္
baking powder လဘက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္ဥ ၃ လံုး
အရင္ဆံုး ဂ်ံဳမွဳန္႔နဲ႔ ပြေဆးကိုေရာျပီး
မုန္႔ႏွစ္ရဲ႕အေရ
ရလာတဲ႔မွဳန္႔ႏွစ
Easy Hand Mixed Plain Sponge Cake
ကိတ္လုပ္ခ်င္ေပမ
ဇလံုတစ္လံုး ေယာင္းမသို႔မဟုတ
မာဂ်ရင္း(သို႔)ေ
သၾကား ( fine sugar) ၁၁၅ ဂရမ္
ကိတ္ဂ်ံဳ ၁၁၅ ဂရမ္
baking powder လဘက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္ဥ ၃ လံုး
အရင္ဆံုး ဂ်ံဳမွဳန္႔နဲ႔ ပြေဆးကိုေရာျပီး
မုန္႔ႏွစ္ရဲ႕အေရ
ရလာတဲ႔မွဳန္႔ႏွစ
Credit : https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1054158184614236&id=984080474955341
No comments:
Post a Comment