♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

November 14, 2015

"ကိတ္လုပ္ခ်င္ေပမဲ႔ ေမႊစက္မရွိလို႔ အခက္ေတြ႕ေနသူမ်ားအတြက္ ေမႊစက္မလိုတဲ႔ ကိတ္လုပ္နည္းေလး ေဝမ်ွေပးလိုက္တယ္ေနာ္"

Easy Hand Mixed Plain Sponge Cake
ကိတ္လုပ္ခ်င္ေပမဲ႔ေမႊစက္မရွိလို႔အခက္ေတြ႕ေနသူမ်ားအတြက္ေမႊစက္မလိုတဲ႔ ကိတ္လုပ္နည္းေလး ေဝမ်ွေပးလိုက္တယ္ေနာ္ smile emoticon
ဇလံုတစ္လံုး ေယာင္းမသို႔မဟုတ္ hand whisk တစ္ေခ်ာင္း Oven တစ္လံုးရွိဖို႔ ေတာ့လိုမယ္ေနာ္ smile emoticon
မာဂ်ရင္း(သို႔)ေထာပတ္ ၁၁၅ ဂရမ္
သၾကား ( fine sugar) ၁၁၅ ဂရမ္
ကိတ္ဂ်ံဳ ၁၁၅ ဂရမ္
baking powder လဘက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္ဥ ၃ လံုး
အရင္ဆံုး ဂ်ံဳမွဳန္႔နဲ႔ ပြေဆးကိုေရာျပီး ဇလံုတစ္ခုထဲကို ဇကာစစ္ထည့္ပါ။ က်န္တဲ႔ ပါဝင္ပစၥည္း အားလံုးကိုပါ ဇလံုထဲထည့္ ျပီး ေယာင္းမနဲ႕ ၂ မိနစ္ ၃ မိနစ္ခန္႔ သမေအာင္ ေခါက္ေပးပါ။ ဂ်ံဳမွဳန္႔ အလံုးအခဲေလးေတြ ြမက်န္ေအာင္သတိထားျပီးေၾကေအာင္ေခါက္ေပးရပါမယ္။ ၃မိနစ္ထက္ပိုျပီးမေမႊပါႏွင့္။




မုန္႔ႏွစ္ရဲ႕အေရာင္ကအနည္းငယျ္ဖဴလာျပီး ေျပာင္ေျပာင္ေလးျဖစ္လာရပါမယ္။ ပြလာတဲ႔သေဘာပါ။ မုန္႔ႏွစ္က ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ အေနအထားပဲ ရွိေနရပါမယ္။ ေမႊတာ over ျဖစ္သြားရင္ မုန္႔သားက်စ္သြားတက္ပါတယ္။
ရလာတဲ႔မွဳန္႔ႏွစ္ေတြကို ဆီသုတ္ျပီး baking paper ခံထားတဲ႔ ၇ လက္မအဝိုင္း ကိတ္ခြက္ထဲကို ထည့္ျပီးမ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ညိွေပးပါ။ ၁၈၀°အပူခ်ိန္နဲ႔ မိနစ္ ၃၀ခန္႔ ဒါမွမဟုတ္ အေရာင္ေလးတက္လာတဲ႔အထိဖုတ္ေပးပါ။


Easy Hand Mixed Plain Sponge Cake
ကိတ္လုပ္ခ်င္ေပမဲ႔ေမႊစက္မရွိလို႔အခက္ေတြ႕ေနသူမ်ားအတြက္ေမႊစက္မလိုတဲ႔ ကိတ္လုပ္နည္းေလး ေဝမ်ွေပးလိုက္တယ္ေနာ္ smile emoticon
ဇလံုတစ္လံုး ေယာင္းမသို႔မဟုတ္ hand whisk တစ္ေခ်ာင္း Oven တစ္လံုးရွိဖို႔ ေတာ့လိုမယ္ေနာ္ smile emoticon
မာဂ်ရင္း(သို႔)ေထာပတ္ ၁၁၅ ဂရမ္
သၾကား ( fine sugar) ၁၁၅ ဂရမ္
ကိတ္ဂ်ံဳ ၁၁၅ ဂရမ္
baking powder လဘက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္ဥ ၃ လံုး
အရင္ဆံုး ဂ်ံဳမွဳန္႔နဲ႔ ပြေဆးကိုေရာျပီး ဇလံုတစ္ခုထဲကို ဇကာစစ္ထည့္ပါ။ က်န္တဲ႔ ပါဝင္ပစၥည္း အားလံုးကိုပါ ဇလံုထဲထည့္ ျပီး ေယာင္းမနဲ႕ ၂ မိနစ္ ၃ မိနစ္ခန္႔ သမေအာင္ ေခါက္ေပးပါ။ ဂ်ံဳမွဳန္႔ အလံုးအခဲေလးေတြ ြမက်န္ေအာင္သတိထားျပီးေၾကေအာင္ေခါက္ေပးရပါမယ္။ ၃မိနစ္ထက္ပိုျပီးမေမႊပါႏွင့္။
မုန္႔ႏွစ္ရဲ႕အေရာင္ကအနည္းငယျ္ဖဴလာျပီး ေျပာင္ေျပာင္ေလးျဖစ္လာရပါမယ္။ ပြလာတဲ႔သေဘာပါ။ မုန္႔ႏွစ္က ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ အေနအထားပဲ ရွိေနရပါမယ္။ ေမႊတာ over ျဖစ္သြားရင္ မုန္႔သားက်စ္သြားတက္ပါတယ္။
ရလာတဲ႔မွဳန္႔ႏွစ္ေတြကို ဆီသုတ္ျပီး baking paper ခံထားတဲ႔ ၇ လက္မအဝိုင္း ကိတ္ခြက္ထဲကို ထည့္ျပီးမ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ညိွေပးပါ။ ၁၈၀°အပူခ်ိန္နဲ႔ မိနစ္ ၃၀ခန္႔ ဒါမွမဟုတ္ အေရာင္ေလးတက္လာတဲ႔အထိဖုတ္ေပးပါ။



Credit : https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1054158184614236&id=984080474955341

No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters