အလည္ေရာက္ေနတဲ႔အေဖက မေအတူသမီး မဟုတ္လိုက္တာ။ သမီးအေမဆို အစားအေသာက္ ကိုျမည္းၾကည့္တာနဲ႔ ဘာေတြပါလဲ၊ ဘယ္လိုလုပ္ရင္ျဖစ္မလဲ သိတယ္ တဲ႔။ အေမ့ကိုဘယ္လိုမွ ယွဥ္လို႔မရမွန္သိေပမဲ႔ အေဖမကမခံခ်င္ေအာင္
ေုျပာလိုက္တဲ႔ဒဏ္ကိုေတာ္ေတာ္မခံႏိုင္ျဖစ္သြားတယ္။ အဲဒါနဲ႔ ပီေလာပီနံထုပ္သြားထပ္ဝယ္ေတာ့ ဆိုင္ကဖိလစ္ပိုင္လူမ်ိဳး အိသက္သားေတြသမီးေတြကသူတို႔ Cartoonဇာတ္ေကာင္Oso နဲ႔တူလို႔သူ႔ကို Oso လို႔နံမည္ေပးထားတယ္။ အဲဒီ Oso ကဘာလို႔ဒီဟာကို တေန႔တည္း ခဏခဏလာဝယ္တာတုံးေမးေတာ့မွမုန္႕လုပ္တာမျဖစ္လို႔ဆိုေတာ့ သူကဒီနည္းေလးေပး
ပါတယ္။ လုပ္ရတာလြယ္ျပီး စားလို႔ လဲေကာင္းပါတယ္။ ၾကိဳက္လို႔ ခဏခဏစားျဖစ္တာေလးပါ။
-ပီေလာပီနံ 450 ဂရမ္ ၂ထုပ္/ Grated Cassava
-ႏို႔ဆီ ၁ဗူး
-ၾကက္ဥ၂လုံး
-အုန္းႏို႔၁ဗူးခြဲ
-ဆား ဇြန္း၁ဝက္( အခ်ိဳပြဲဇြန္း)
-ႏြားႏို႔ ဆန္ခ်င္ခြက္ ၁ခြက္
ပီေလာပီနံ ျခစ္ပီသားမ်ားနဲ႔ႏို႔ဆီ ကိုဗူးရဲ႔ သံုးပုံ ႏွစ္ပုံထဲ႔ ၾကက္ဥ ႏွစ္လုံးထဲ႔ -ႏြားႏို႔ထဲ႔ ဆား ထဲ႔ အုန္းႏို႔ကို တဗူးေက်ာ္ထဲ႔
( အုန္းႏို႔နဲ႔ႏို႔ဆီခ်န္ခိုင္းတာေနာက္ျပန္သုံးမွာမို႕ပါ)။ အထက္ပါမ်ားကို သမေအာင္ေရာေမႊျပီး ေထာပတ္သုတ္ထားေသာ
မုန္႕ဖုတ္မဲ႔ပန္းကန္ထဲ ထဲ႔ျပီး ၁၈၀ ဒီဂရီ နဲ႔ ၃၅ မိနစ္ အေပၚမီး ေအာက္မီးနဲ႔ဖုတ္ပါ။
ျပီးရင္ Oven ထဲကျပန္ထုတ္ကာ ခုဏကက်န္ေသာ အုန္းႏို႔နဲ႔ႏို႔ဆီကို ေရာကာမုန္႕သားေပၚျဖန္႕ခင္းေပးပါ။ Oven ထဲ ျပန္ထဲ႔ျပီးအေပၚမီး ၁၅၀ နဲ႔ ၁၀မိနစ္ခန္႕ထားေပးရင္ရပါျပီ။
အေအးခံျပီးအနံ႔ေမႊးျပီ စိမ့္ေနေသာ ပီေလာပီနံမုန္႕ေလးလီွးစိတ္စားလို႔ရပါျပီ။
အိုဗန္မရွိရင္ေတာ့.. ဆႏြင္းမကင္း ဖုတ္သလို မီးေသြးမီးႏွင့္ အိုးကို အေပၚမီး ေအာက္မီးေပးၿပီး ဖုတ္ပါ.....ဂလိုမ်ိဳး..
(ေရာေရာသမေမႊ)
Credit : http://htetfamily.com/2012/03/20/%E1%80%95%E1%80%AE%E1%80%B1%E1%80%9C%E1%80%AC%E1%80%95%E1%80%AE%E1%80%94%E1%80%B6%E1%80%80%E1%80%AD%E1%80%90%E1%80%B9cassava-cake/
No comments:
Post a Comment