လူေတြရဲ႕ခႏၶာကိုယ္မွာ ေရဓာတ္ဟာ ၇၅ ရာခိုင္ႏႈန္းအထိ ပါ၀င္ပါတယ္။ ခုလိုမ်ဳိး တရွိန္းရွိန္းနဲ႔
ပူျပင္းလွတဲ့အခ်ိန္မွာ ေခြ်းကလည္း ထြက္သမို႔ ေရဓာတ္ကလည္း သာမန္အခ်ိန္ထက္ပိုၿပီး
ဆံုး႐ံႈးသြားပါတယ္။ ဒီေတာ့ ေရမ်ားမ်ား ေသာက္ေပးၿပီး ခႏၶာကိုယ္က လိုအပ္ေနတဲ့ ေရဓာတ္ကို
ျဖည့္တင္းေပးပါ။
၂။ ဒီအခ်ိန္ကေတာ့ ဖရဲသီးရာသီပါပဲ။
ဖရဲသီးထဲမွာပါ၀င္တဲ့ ေရဓာတ္ဟာ ခႏၶာကိုယ္အပူခ်ိန္ကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဖရဲသီးအျပင္
စပ်စ္သီး၊ မက္မြန္သီးနဲ႔ ဇီးသီးတို႔ကိုလည္း စားေပးသင့္ပါတယ္။ သူတို႔က အလြယ္တကူ
အစာေခ်ႏိုင္ေအာင္ ကူညီေပးတာမို႔ အစာေခ်စနစ္ အလုပ္လုပ္ေနမႈေၾကာင့္ တက္လာတဲ့
ခႏၶာကိုယ္တြင္းအပူခ်ိန္ကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးပါတယ္။
၃။ သခြားသီး စားပါ။
ေႏြရာသီမွာေပၚတဲ့ သီးႏွံေတြ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားဟာ ေရဓာတ္ေတြအမ်ားအျပား ပါ၀င္ၾကပါတယ္။
အဲဒီထဲကမွ အထူးစပါယ္ရွယ္ကေတာ့ သခြားသီးပါပဲ။ ေနာက္ထပ္ ေရြးစားသင့္တာေတြကေတာ့
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ဆလပ္ရြက္နဲ႔ အစိမ္းေရာင္အရြက္ေတြပဲေပါ့။
၄။ ဒီလိုရာသီမ်ဳိးမွာ အစာေခ်ဖို႔ခက္ခဲတဲ့ အသားေတြ စားတာမ်ဳိးကို ေရွာင္သင့္ပါတယ္။
ဒီေတာ့ ငါးလိုမ်ဳိး ေပါ့ေပါ့ပါးပါး အစားအစာေတြကို စားပါ။
၅။ ကာဖိန္းနဲ႔ အရက္ေသစာ ေရွာင္ပါ။
ေကာ္ဖီ၊ လက္ဖက္ရည္နဲ႔ အရက္တို႔ ေသာက္ရင္ ဆီးရႊင္ေစပါတယ္။ ဒီေတာ့ ခႏၶာကိုယ္က
အရည္ဓာတ္ကလည္း ဆံုး႐ႈံးတာမို႔ ခႏၶာကိုယ္ဟာ ပူေႏြးလာႏိုင္ပါတယ္။ သိပ္ေသာက္ခ်င္တယ္
ဆိုရင္ေတာင္မွ ေရမ်ားမ်ား ျပန္ေသာက္ဖို႔ အထူးမေမ့ပါနဲ႔။
Credit : http://myanmar.mmtimes.com/index.php/timeout/tea-break/18086-2016-03-08-05-43-45.html
No comments:
Post a Comment