စားေသာက္ဆုိင္ေလးတစ္ဆုိင္ မေအာင္ျမင္ရတဲ့ အဓိက အေၾကာင္းအရင္းဟာ အစားအေသာက္မေကာင္းတာ မဟုတ္ပါဘူး။ ဆုိင္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားဟာ သာမန္လက္ရာေလာက္နဲ႔ပဲ ေရရွည္ရပ္တည္ေနၾကတာပါ။ တစ္ခ်ိဳ႕ဆုိင္ေတြဆုိ ဟင္းဆယ္မ်ိဳးမွာ တစ္မ်ိဳးေလာက္ပဲ အဆင္ေျပျပီး ေနရာေကာင္းတာေၾကာင့္ ေရရွည္ရပ္တည္ႏိုင္တာမ်ိဳး ရွိပါတယ္။
၁ - ဘတ္ဂ်က္နည္းနည္းနဲ႔စတာ
တြက္ခ်က္ထားတဲ့ ကုန္က်စရိတ္ထက္ပိုတဲ့ ေငြပမာဏရွိသင့္ပါတယ္။ စစျခင္းမွာ ပစၥည္းေကာင္းေကာင္းေတြကို သံုးသင့္ပါတယ္။ အစမေကာင္းရင္ ဘယ္လိုမွ ျပန္လိုက္လို႔ မရေတာ့ပါဘူး။
၂ - အျပိဳင္အဆုိင္
ကိုယ့္ရဲ႕ ျပိဳင္ဘက္ေတြရဲ အေျခအေနနဲ႔ပတ္သက္ျပီးလို႔လည္း အသိဗဟုသုတ ရွိသင့္ပါတယ္။ သူတို႔ရဲ႕ ေရာင္းအား၊ သူတို႔ေရာင္းတဲ့ အစားအစာရဲ႕ အရသာမ်ိဳးကို သိသင့္ပါတယ္။
၃ - ေနရာမွားျခင္း
ကိုယ္ေရာင္းမယ့္ အစားအစာ၊ ကိုယ္ေရာင္းမယ့္ ပံုစံဟာ ေရာင္းေနတဲ့ ေနရာနဲ႔ မကိုက္တာ ျဖစ္ပါတယ္။ ေနရာေရြးမွန္ဖို႔ အေရးၾကီးပါတယ္။
၄ - ဝန္ထမ္း
ဆုိင္ၾကီးၾကီးမားဖြင့္မယ္ဆုိ ဝန္ထမ္းကိစၥကလည္း ၾကိဳတင္ထည့္တြက္ထားရမယ့္ ကိစၥျဖစ္ပါတယ္။ ကိုယ္တုိင္ အစားအေသာက္ကို မလုပ္ဘူးဆိုရင္ ဝန္ထမ္းကို ပိုဂရုစိုက္ရပါတယ္။
၅ - ကိုယ္ပိုင္စတုိင္ မရွိျခင္း
အစားအေသာက္ရဲ႕ အရသာ၊ တည္ခင္းတဲ့ပံုစံ၊ ေနရာအျပင္အဆင္ စတဲ့ တစ္ခုခုကေတာ့ ကိုယ္ပိုင္စတုိင္ ရွိရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
Photos & Source: POS Sector
Duwun
Credit : http://www.lwinpyin.com/2016/07/blog-post_72.html
No comments:
Post a Comment