ပုန္းရည္ၾကီး ထမင္းေၾကာ္ေလးပါ။ ပုန္းရည္ၾကီး ခ်စ္သူေတြအတြက္ ထမင္းေၾကာ္နည္း တမ်ဳိးပါ။ ပုန္းရည္ၾကီး ထမင္းေၾကာ္ကို ၾကက္သားေၾကာ္၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္ဥေၾကာ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းတုိ႔ႏွင္႔ တြဲဖက္ သံုးေဆာင္ရမွာပါ။ အရသာ ပုန္းရည္ၾကီး အရသာ ခါးသက္သက္နဲ႔ ခ်ဥ္ စပ္အရသာေလးပါ။ လုပ္ရလည္း လြယ္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူလုပ္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခ်က္ျပီသား ထမင္း – ၂လံုး
- ပုန္းရည္ၾကီး – ၁ထုပ္
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု
- ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
- ပုဇြန္ေျခာက္ – စားပြဲတင္ဇြနး္ ၃ဇြန္းစာ
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (ပါးပါးလွီးပါ)
- ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ပါးပါးလွီးပါ)
- သံပရာသီး – ၁လံုး ( ပါးပါးလွီးပါ)
- ၾကက္ဥ – ၂လံုး (ခေလာက္ျပီ အျပားေၾကာ္ျပီ ပါးပါးလွီးပါ)
- ငရုတ္သီးစိမ္း – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ပါးပါးလွီးပါ)
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ပါးပါးလွီးပါ)
- နံနံပင္ – အနည္းငယ္
- ၾကက္ရင္ဗံုသား – ၁ခု (အတုံးေသးတံုးေပးျပီ ဆားနည္းကာ အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးထားပါ) (သုိ႔) ၀က္ဆီဖတ္ေၾကာ္
ထမင္းေၾကာ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ပုန္းရည္ၾကီးကို ထည္႔ျပီ ၁မိနစ္ခန္႔ေမႊေပးပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ထမင္းထည္႔ျပီ ပုန္းရည္ၾကီးနဲ႔ ထမင္းမ်ားကို ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ အရသာအတြက္ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ သၾကား ႏွင္႔ ပဲငံျပာရည္တုိ႔ကို ထည္႔ေပးပါ။
၄။ ျပီလွ်င္ ပန္းကန္လံုး ထဲသို႔ ပုန္းရည္ၾကီး ထမင္းေၾကာ္မ်ားကို ထည္႔ျပီ ပန္းကန္ျပားတစ္ခုထဲသို႔ ေမွာက္ထည္႔လိုက္ပါ။
၅။ ျပီမွ ပုန္းရည္ၾကီး ထမင္းေၾကာ္ ေဘးတြင္ တြဲဖက္ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ (ပုဇြန္ေျခာက္၊ ၾကက္သားေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ သံပရာသီး၊ ၾကက္ဥေၾကာ္၊ နံနံပင္ ငရုတ္သီးစိမ္း) တုိ႔ကို စီေပးထားပါ။
၆။ ထုိ႔ေနာက္ အားလံုးကို ေရာေမႊလိုက္ျပီ အေပၚမွ သံပရာသီးေလး ညွစ္ျပီ အရသာရွိစြာ ပုန္းရည္ၾကီး ထမင္းေၾကာ္ကို သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ..
Credit : Wut Yee Food House Blog
No comments:
Post a Comment