အမ်ဳိးသမီးမ်ား အတြက္ ဆီးသီး ေဖ်ာ္ရည္ဟာ ၎တို႔ရဲ႕ ဆီးလမ္းေၾကာင္း ေရာဂါမ်ားကို သက္သာေစတယ္လို႔ သိလာၿပီးတဲ့ေနာက္မွာ အမ်ဳိးသမီးမ်ား အတြက္ ေန႔စဥ္ စားသံုးသင့္ေသာ အစားအစာ ငါးမ်ဳိးကို ေဖာ္ျပလိုက္ရပါတယ္။
(၁) သေဘၤာသီး
လိေမၼာ္သီး တစ္လံုးမွာ ပါတဲ့ ဗီတာမင္စီဓာတ္ထက္ သေဘၤာသီးမွာ ပါတဲ့ ဗီတာမင္စီက ႏွစ္ဆပိုမ်ား ပါတယ္။ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါ အတြက္ ေကာင္းမြန္တယ္။ အေမရိကန္ ဆန္ဖရန္စစၥကို တကၠသိုလ္ သိပၸံပညာရွင္မ်ားက ေသြးကို သန္႔စင္ရာမွာ ဗီတာမင္စီ ပမာဏ နည္းပါးတဲ့ အမ်ဳိးသမီးမ်ားဟာ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္တဲ့ အလားအလာ ေကာင္းေၾကာင္း ေတြ႕ရတယ္။ ဗီတာမင္စီ ၁၈ဝ မီလီဂရမ္ပါတဲ့ အလတ္စား သေဘၤာသီး တစ္လံုးဟာ ဗီတာမင္စီ သာမက ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ပါးကိုပါ လန္းဆန္းေစပါတယ္။
(၂) ေလွ်ာ္ေစ့
မုန္႔ဖုတ္ရာတြင္ ေစးပ်စ္မႈရွိေစဖို႔ ေလွ်ာ္ေစ့ကို သံုးၾကတယ္။ သို႔ေသာ္ သိပၸံပညာရွင္မ်ားက အီစႀတိဳဂ်င္ ေဟာ္မုန္းဓာတ္ေပါင္း ၾကြယ္ဝတဲ့ ဤအနီေရာင္ အေစ့မ်ားဟာ ရင္သားကင္ဆာ ကာကြယ္ေရး လက္နက္ေကာင္း တစ္ခုအျဖစ္ ႐ႈျမင္ၾကပါတယ္။ ရင္သားကင္ဆာ ရွိတဲ့ အမ်ဳိးသမီးရဲ႕ အစာထဲမွာ ေလွ်ာ္ေစ့ ျဖည့္စြက္ေပးရင္ ကင္ဆာကို ထိေရာက္စြာ ဟန္႔တားႏိုင္တယ္လို႔ ဆိုတယ္။ ေလွ်ာ္ေစ့ကို ေပါင္မုန္႔ႏွစ္လံုး ဖုတ္တဲ့အခါ ထည့္သြင္း အရသာ ျဖည့္ေပးမယ္ဆိုရင္ အီစႀတိဳဂ်င္ ထြက္လာၿပီး ရင္သား ကင္ဆာ ကင္းေဝးေစပါတယ္။
(၃) တို႔ဟူး
ပ႐ိုတိန္းျမင့္မားတဲ့ ပဲပိစပ္ တို႔ဟူးဟာ ကိုလက္စထေရာ ႏွိမ့္ခ်ေပးၿပီး ဓမၼတာ လာခ်ိန္မွာ အျဖဴ ဆင္းမႈကို နည္းေစပါတယ္။ အ႐ိုး သန္မာေစတယ္။ အ႐ိုးကို အက်ဳိး ျပဳဖို႔ ပ႐ိုတိန္းဓာတ္ တစ္ေန႔ ၂၅-၃၅ မီလီဂရမ္ လိုအပ္တယ္။
(၄) ဝက္သား
အမ်ဳိးသမီးမ်ားဟာ သူတို႔ရဲ႕ ဓမၼတာအရ ေလးလံထိုင္းမႈိင္း တတ္တဲ့အတြက္ ေသြးတြင္းသံ ဓာတ္ နည္းပါးျခင္းေၾကာင့္ ျပင္းထန္စြာ ပင္ပန္းႏြမ္းနယ္ တတ္ၾကပါ တယ္။ သံဓာတ္ ရရွိေစဖို႔ ဝက္သား စားသင့္တယ္။ ဝက္သားမွာ သံဓာတ္မ်ားပါလို႔ အလြယ္တကူ အဆီမ်ား ဖယ္ရွား စားေသာက္ႏိုင္တယ္။ စင္ကာပူႏိုင္ငံ အစားအစာနဲ႔ ျပန္ၾကားေရးဌာန အဆိုအရ ဝက္သား တစ္တံုးမွာ သံဓာတ္ ၁ ဒသမ ၄ မီလီဂရမ္ပါတဲ့အတြက္ အမ်ဳိးသမီး တိုင္း ဝက္သား စားသင့္တယ္။
(၅) ေဂၚဖီထုပ္
ေဂၚဖီထုပ္ဟာ အမ်ဳိးသမီး အမ်ားအျပား အသက္ႀကီးရင္ ျဖစ္တတ္တဲ့ ေသြးဆံုးမီးယပ္ ေရာဂါ တိုက္ဖ်က္ရာမွာ အေထာက္အကူ ျပဳႏိုင္တယ္။ ပါဝင္တဲ့ ကယ္လ္ဆီယမ္နဲ႔ ဗီတာမင္ဒီ လံုေလာက္စြာ မရရင္ အဆစ္မ်ား နာက်င္ေစတယ္။ ကယ္လ္ဆီယမ္နဲ႔ ဗီတာမင္ ဒီအျပင္ ဗီတာမင္ေအဟာ အ႐ိုးကို ကာကြယ္ႏိုင္တဲ့ အစြမ္းရွိတယ္။ အမ်ဳိးသမီးမ်ား အဖို႔ ဗီတာမင္ ၾကြယ္ဝတဲ့အစာ စားဖို႔လိုပါတယ္။ ေန႔စဥ္ ဗီတာမင္ ၁ဝ၉ မိုက္ခ႐ိုဂရမ္ မစားသံုးတဲ့ အမ်ဳိးသမီးဟာ စားသံုးသူထက္ ၁ဝ ႏွစ္တာ အတြင္းမွာ ခါးဆစ္႐ိုးက်ဳိးျခင္းနဲ႔ ေလနာေရာဂါ ခံစား ရႏိုင္တယ္။ ေဂၚဖီထုပ္ဟာ ဗီတာမင္ အေကာင္းဆံုး ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ျဖစ္လို႔ ေန႔စဥ္ စားသံုးသင့္တယ္။ အစာလည္း ေဆး၊ ေဆး လည္း အစာဆိုသလို လူတို႔က်န္းမာ ေရး ျပည့္ဝဖို႔ အစားအစာေကာင္း မ်ား ေရြးခ်ယ္စားသံုးဖို႔ လိုပါတယ္။
ျမ၀တီ
No comments:
Post a Comment