myanmar beauty website
သင္ရဲ႕ကုိလက္စထေရာကို ပုိမွန္အဆင့္ေရာက္ေအာင္
ထိန္းထားႏုိင္တာေၾကာင့္ ေလျဖတ္တာကို ကာကြယ္ႏိုင္တယ္လုိ႔ သင္ထင္ေနပါသလား။
နယူးေယာက္တကၠသုိလ္မွ သိပၸံပညာရွင္ေတြေလ့လာမႈအရ ကိုလက္စထေရာဟာ ေလျဖတ္တာအေပၚ
ဘယ္လုိမွ အက်ဳိး သက္ေရာက္မႈမရွိေၾကာင္း သိရပါတယ္။ ေလျဖတ္တာျဖစ္ေစတဲ့
အဓိကအေၾကာင္း ရင္းဟာ ထ႐ုိင္ဂလစ္စ႐ုိက္အဆီေၾကာင့္ ပါ။ ေသြးတြင္း
ထ႐ုိင္ဂလစ္စ႐ိုက္အဆင့္ ကို ပံုမွန္ျဖစ္ေအာင္ ထားႏုိင္မယ္ဆုိရင္
ေလျဖတ္ႏုိင္ေျခ ထက္ဝက္ခန္႔ ေလွ်ာ့ခ် ႏုိင္တယ္လုိ႔ သုေတသီေတြက ဆုိပါတယ္။
ေအာက္ပါအတုိင္း ျပဳလုပ္ပါ။
၁။ ဗီတာမင္အီး မွီဝဲပါ
မၾကာခင္က ေလ့လာမႈအရ Tocoterienols အမ်ဳိးအစား ဗီတာမင္အီးကို ေန႔စဥ္ ၁၂ဝ မီလီဂရမ္ မွီဝဲတာေၾကာင့္ အသည္း၊ အူနဲ႔ အဆီဆဲလ္ေတြမွ ထ႐ုိင္ ဂလစ္စ႐ိုက္ (TG) ထုတ္လုပ္မႈ ေႏွးေကြး သြားၿပီး အဆင့္ ၂၈ ရာခုိင္ႏႈန္း က် ဆင္းႏုိင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။ Tocoterienols ဟာ အဆီမွာ ေပ်ာ္ဝင္တဲ့ ဗီတာမင္ျဖစ္တာေၾကာင့္ အ စာမရွိဘဲ မွီဝဲမယ့္အစား အစာနဲ႔အတူ မွီ ဝဲရင္ စုပ္ယူႏႈန္း ႏွစ္ဆခန္႔ ျမင့္မားႏုိင္ပါ တယ္။
၂။ လက္ဖက္ရည္ၾကမ္း (White Tea) ေသာက္ပါ
လက္ဖက္ပင္ White Tea ျဖစ္ ေအာင္ျပဳလုပ္ရာမွာ လုပ္ရတဲ့လုပ္ငန္းစဥ္ နည္းတာေၾကာင့္ အပင္ျဒပ္ေပါင္းရဲ႕ အ က်ဳိးအာနိသင္ေတြ ပိုမုိရရွိကာ အသည္း အတြက္ အာဟာရျဖစ္ေစၿပီး ထုတ္ လုပ္မႈကိုလည္း စိစစ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။ ေန႔ စဥ္ ၁၆ ေအာင္စခန္႔ White Tea ေသာက္တာေၾကာင့္ ၂၄ နာရီအတြင္း TG ျမင့္တက္မႈကို ရပ္တန္႔ေစႏိုင္ပါ တယ္။ ဆုိဒါပါဝင္တဲ့ အခ်ဳိရည္ေတြ အမ်ားႀကီး ေသာက္သံုးတတ္သူေတြ အေနနဲ White Tea ကို ေသာက္သံုး သင့္ပါတယ္။ ခႏၶာကိုယ္မွ ဆုိဒါကို စုပ္ယူ မႈျမန္ဆန္ၿပီး TG အဆင့္ေတြ ျမင့္ တက္လာတာကို White Tea မွ ညတြင္း ခ်င္း ျပန္လည္ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္ပါတယ္။
၃။ ပဲမုန့္စားပါ
ပဲပိစပ္မွာ ပါဝင္တဲ့ အပင္ျဒပ္ေပါင္း Isoflavones ေတြဟာ အသည္းနဲ႔ အ ဆီဆဲလ္အတြင္း ထုတ္လုပ္မႈကို ကန္႔ သတ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ပဲေလွာ္ လက္တစ္ဆုပ္စာ ဒါမွမဟုတ္ ပဲဟင္းကို ေန႔တုိင္းစားတာေၾကာင့္ ေျခာက္ပတ္အ ၾကာမွာ TG အဆင့္ ၁၂ ရာ ခုိင္ႏႈန္းအထိ က်ဆင္းႏုိင္တယ္လုိ႔ ကေနဒါမွ ေလ့လာ မႈအရ သိရပါတယ္။
၄။ ေလ႕က်င္႕ခန္း လုပ္ပါ
ေလ့က်င္႔ခန္း လုပ္တာေၾကာင့္ ၾကြက္သားေတြ အလုပ္ပုိလုပ္ရပါတယ္။ ၾကြက္သား ေတြ အလုပ္ပိုလုပ္ႏုိင္ဖို႔ ေလာင္စာ အျဖစ္ အဆီေတြလုိအပ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ေလ့က်င့္ခန္းကို ေန႔စဥ္မိနစ္ ၃ဝ ပံုမွန္ျပဳလုပ္ရင္ အဆီေတြ ျမန္ ျမန္ေလာင္ကြၽမ္းၿပီး ညတြင္းခ်င္း ႊြ အဆင့္ ၁၅ ရာခုိင္ႏႈန္း က် ဆင္းသြားႏုိင္ပါတယ္။
သင္ဟာ ထုိက္ခ်ိ၊ ေယာဂ၊ ေရကူးတာ ဒါမွ မဟုတ္ စကားတေျပာေျပာနဲ႔ လမ္းေလွ်ာက္တာလုိမ်ဳိး ခႏၶာ ကိုယ္မွ ေခြၽးမထြက္တဲ့ ေလ့က်င့္ခန္း အမ်ဳိးအစားကို ေရြးခ်ယ္မယ္ဆုိရင္ အက်ဳိးေက်းဇူးႏွစ္ဆ ပိုရႏုိင္တယ္လုိ႔ ဂ်ဳ႕တကၠသိုလ္မွ သုေတသီေတြက ဆုိပါ တယ္။ ေလ့က်င့္ခန္း အျပင္းအထန္လုပ္ တာေၾကာင့္ အဆီစာနဲ႔ ကာဗိုဟုိက္ဒရိတ္ စာေတြ စားခ်င္စိတ္မ်ားေအာင္ လႈံ႕ေဆာ္ ႏိုင္ၿပီး သင္ေလာင္ကြၽမ္းသြားတဲ့ အဆီထက္ ကယ္လုိရီပုိၿပီး အစာေတြ စားသံုးမိကာ ပိုလွ်ံေနတဲ့ အစာေတြဟာ ေသြးေၾကာ ေတြ ပိတ္ဆုိ႔ႏုိင္တဲ့ TG ျဖစ္ ခႏၶာ ကိုယ္တြင္းမွာ စုေဆာင္းမိႏိုင္ပါတယ္။
၅။ ထုိင္ရာမွ မၾကာခဏ မတ္တပ္ရပ္ ပါ
သင့္အလုပ္စားပြဲေပၚမွ တစ္နာရီတစ္ခါ တစ္မိနစ္ေလာက္ လမ္းထေလွ်ာက္တာေၾကာင့္ သင္ထုိင္ခံုေပၚမွာအၾကာႀကီး ထုိင္ေနတာထက္ သင္ရဲ႕ TG အဆင့္ သိသိသာသာက်ဆင္းႏိုင္ တယ္လုိ႔ ၾသစေၾတးလ်မွ ေလ့လာမႈအ သစ္အရ သိရပါတယ္။ မၾကာခဏ ထၿပီး လႈပ္ရွားမႈလုပ္တာေၾကာင့္ ႊြ ေတြကို ထိန္းခ်ဳပ္ဖုိ႔ အလြန္အက်ဳိးရွိတယ္လုိ႔ ဆုိ ပါတယ္။ မ်ားမ်ားေရြ႕လ်ားႏုိင္ဖုိ႔ လိုအပ္ တဲ့ေလာင္စာအတြက္ ႊြ ေတြ ပိုမုိ ေလာင္ကြၽမ္းရလုိ႔ပါ။
၆။ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ကို အသံုး ျပဳပါ
သင္ စားတဲ့ ဟင္းေတြ၊ အထူးသျဖင့္ဆီျပန္ဟင္းေတြထဲမွာ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ သစ္ႀကံပုိးေခါက္၊ ေလးညႇင္းပြင့္၊နံနံပင္၊ ဇီယာ အစရွိတဲ့ ဓာတ္တုိးဆန္႔ က်င္ပစၥည္း အမ်ားအျပားပါဝင္တဲ့ ဟင္းခတ္အေမြးအၾကိဳင္ မဆလာေတြကုိ အသုံးၿပဳရင္ အဆင့္ ၃၃ ရာခုိင္ႏႈန္း က် ဆင္းႏုိင္တယ္လုိ႔ ပန္ျပည္နယ္မွ သုေတသီေတြက အႀကံေပးထားပါတယ္။
Ref : Good Health
Credit : papawaddy.com
၁။ ဗီတာမင္အီး မွီဝဲပါ
မၾကာခင္က ေလ့လာမႈအရ Tocoterienols အမ်ဳိးအစား ဗီတာမင္အီးကို ေန႔စဥ္ ၁၂ဝ မီလီဂရမ္ မွီဝဲတာေၾကာင့္ အသည္း၊ အူနဲ႔ အဆီဆဲလ္ေတြမွ ထ႐ုိင္ ဂလစ္စ႐ိုက္ (TG) ထုတ္လုပ္မႈ ေႏွးေကြး သြားၿပီး အဆင့္ ၂၈ ရာခုိင္ႏႈန္း က် ဆင္းႏုိင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။ Tocoterienols ဟာ အဆီမွာ ေပ်ာ္ဝင္တဲ့ ဗီတာမင္ျဖစ္တာေၾကာင့္ အ စာမရွိဘဲ မွီဝဲမယ့္အစား အစာနဲ႔အတူ မွီ ဝဲရင္ စုပ္ယူႏႈန္း ႏွစ္ဆခန္႔ ျမင့္မားႏုိင္ပါ တယ္။
၂။ လက္ဖက္ရည္ၾကမ္း (White Tea) ေသာက္ပါ
လက္ဖက္ပင္ White Tea ျဖစ္ ေအာင္ျပဳလုပ္ရာမွာ လုပ္ရတဲ့လုပ္ငန္းစဥ္ နည္းတာေၾကာင့္ အပင္ျဒပ္ေပါင္းရဲ႕ အ က်ဳိးအာနိသင္ေတြ ပိုမုိရရွိကာ အသည္း အတြက္ အာဟာရျဖစ္ေစၿပီး ထုတ္ လုပ္မႈကိုလည္း စိစစ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။ ေန႔ စဥ္ ၁၆ ေအာင္စခန္႔ White Tea ေသာက္တာေၾကာင့္ ၂၄ နာရီအတြင္း TG ျမင့္တက္မႈကို ရပ္တန္႔ေစႏိုင္ပါ တယ္။ ဆုိဒါပါဝင္တဲ့ အခ်ဳိရည္ေတြ အမ်ားႀကီး ေသာက္သံုးတတ္သူေတြ အေနနဲ White Tea ကို ေသာက္သံုး သင့္ပါတယ္။ ခႏၶာကိုယ္မွ ဆုိဒါကို စုပ္ယူ မႈျမန္ဆန္ၿပီး TG အဆင့္ေတြ ျမင့္ တက္လာတာကို White Tea မွ ညတြင္း ခ်င္း ျပန္လည္ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္ပါတယ္။
၃။ ပဲမုန့္စားပါ
ပဲပိစပ္မွာ ပါဝင္တဲ့ အပင္ျဒပ္ေပါင္း Isoflavones ေတြဟာ အသည္းနဲ႔ အ ဆီဆဲလ္အတြင္း ထုတ္လုပ္မႈကို ကန္႔ သတ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ပဲေလွာ္ လက္တစ္ဆုပ္စာ ဒါမွမဟုတ္ ပဲဟင္းကို ေန႔တုိင္းစားတာေၾကာင့္ ေျခာက္ပတ္အ ၾကာမွာ TG အဆင့္ ၁၂ ရာ ခုိင္ႏႈန္းအထိ က်ဆင္းႏုိင္တယ္လုိ႔ ကေနဒါမွ ေလ့လာ မႈအရ သိရပါတယ္။
၄။ ေလ႕က်င္႕ခန္း လုပ္ပါ
ေလ့က်င္႔ခန္း လုပ္တာေၾကာင့္ ၾကြက္သားေတြ အလုပ္ပုိလုပ္ရပါတယ္။ ၾကြက္သား ေတြ အလုပ္ပိုလုပ္ႏုိင္ဖို႔ ေလာင္စာ အျဖစ္ အဆီေတြလုိအပ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ေလ့က်င့္ခန္းကို ေန႔စဥ္မိနစ္ ၃ဝ ပံုမွန္ျပဳလုပ္ရင္ အဆီေတြ ျမန္ ျမန္ေလာင္ကြၽမ္းၿပီး ညတြင္းခ်င္း ႊြ အဆင့္ ၁၅ ရာခုိင္ႏႈန္း က် ဆင္းသြားႏုိင္ပါတယ္။
သင္ဟာ ထုိက္ခ်ိ၊ ေယာဂ၊ ေရကူးတာ ဒါမွ မဟုတ္ စကားတေျပာေျပာနဲ႔ လမ္းေလွ်ာက္တာလုိမ်ဳိး ခႏၶာ ကိုယ္မွ ေခြၽးမထြက္တဲ့ ေလ့က်င့္ခန္း အမ်ဳိးအစားကို ေရြးခ်ယ္မယ္ဆုိရင္ အက်ဳိးေက်းဇူးႏွစ္ဆ ပိုရႏုိင္တယ္လုိ႔ ဂ်ဳ႕တကၠသိုလ္မွ သုေတသီေတြက ဆုိပါ တယ္။ ေလ့က်င့္ခန္း အျပင္းအထန္လုပ္ တာေၾကာင့္ အဆီစာနဲ႔ ကာဗိုဟုိက္ဒရိတ္ စာေတြ စားခ်င္စိတ္မ်ားေအာင္ လႈံ႕ေဆာ္ ႏိုင္ၿပီး သင္ေလာင္ကြၽမ္းသြားတဲ့ အဆီထက္ ကယ္လုိရီပုိၿပီး အစာေတြ စားသံုးမိကာ ပိုလွ်ံေနတဲ့ အစာေတြဟာ ေသြးေၾကာ ေတြ ပိတ္ဆုိ႔ႏုိင္တဲ့ TG ျဖစ္ ခႏၶာ ကိုယ္တြင္းမွာ စုေဆာင္းမိႏိုင္ပါတယ္။
၅။ ထုိင္ရာမွ မၾကာခဏ မတ္တပ္ရပ္ ပါ
သင့္အလုပ္စားပြဲေပၚမွ တစ္နာရီတစ္ခါ တစ္မိနစ္ေလာက္ လမ္းထေလွ်ာက္တာေၾကာင့္ သင္ထုိင္ခံုေပၚမွာအၾကာႀကီး ထုိင္ေနတာထက္ သင္ရဲ႕ TG အဆင့္ သိသိသာသာက်ဆင္းႏိုင္ တယ္လုိ႔ ၾသစေၾတးလ်မွ ေလ့လာမႈအ သစ္အရ သိရပါတယ္။ မၾကာခဏ ထၿပီး လႈပ္ရွားမႈလုပ္တာေၾကာင့္ ႊြ ေတြကို ထိန္းခ်ဳပ္ဖုိ႔ အလြန္အက်ဳိးရွိတယ္လုိ႔ ဆုိ ပါတယ္။ မ်ားမ်ားေရြ႕လ်ားႏုိင္ဖုိ႔ လိုအပ္ တဲ့ေလာင္စာအတြက္ ႊြ ေတြ ပိုမုိ ေလာင္ကြၽမ္းရလုိ႔ပါ။
၆။ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ကို အသံုး ျပဳပါ
သင္ စားတဲ့ ဟင္းေတြ၊ အထူးသျဖင့္ဆီျပန္ဟင္းေတြထဲမွာ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ သစ္ႀကံပုိးေခါက္၊ ေလးညႇင္းပြင့္၊နံနံပင္၊ ဇီယာ အစရွိတဲ့ ဓာတ္တုိးဆန္႔ က်င္ပစၥည္း အမ်ားအျပားပါဝင္တဲ့ ဟင္းခတ္အေမြးအၾကိဳင္ မဆလာေတြကုိ အသုံးၿပဳရင္ အဆင့္ ၃၃ ရာခုိင္ႏႈန္း က် ဆင္းႏုိင္တယ္လုိ႔ ပန္ျပည္နယ္မွ သုေတသီေတြက အႀကံေပးထားပါတယ္။
Ref : Good Health
Credit : papawaddy.com
No comments:
Post a Comment