June 21, 2015
မင္းကြတ္သီး ႏွင့္ က်န္းမာေရး
Anti Bacteria- ဘက္တီးရီးယားေတြကုိ ဆန္႔က်င္တုိက္ဖ်က္ပါတယ္
Lowering Blood Sugar Levels ေသြး ထဲက သၾကားဓာတ္ကုိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးတယ္။
Lowering Total Blood Cholesterol ေသြး ထဲက ေကာ္လက္စထေရာကုိလည္း ေလွ်ာ့က်ေစပါတယ္။
Preventing Heart Disease- ႏွလုံး ေရာဂါ ျဖစ္မႈကုိ ကာကြယ္ေပးတယ္။
Preventing Aging- ရင့္ေရာ္ အုိမင္းမႈကုိ တားဆီးထားနုိင္တယ္။
Overcoming Tumor and Cancer အႀကိတ္ အဖု နဲ႔ ကင္ဆာ ေရာဂါကုိ သက္သာေစပါတယ္။
Overcoming Gout ေဂါက္ေရာ ဂါ အဆစ္ျမစ္ ေယာင္တာ နာတာ ကုိ လည္းသက္သာေစပါတယ္။
Overcome Thyroid Disorders သိုင္းရုိက္ ပုံမွန္ မျဖစ္တာကုိလည္းသက္သာေစပါတယ္။
Hemorrhoid remedy အူက် တဲ့ေရာဂါကုိလည္း သက္သာေစပါတယ္
Essential for fatigue ပင္ပန္းႏြမ္းနယ္ မႈအတြက္ လုိအပ္ တဲ့အဟာရ ခြန္အားကုိ ေပးစြမ္းပါတယ္
မင္းဂြတ္သီးတြင္ ေအးေသာ သဘာဝဓာတ္ပါသျဖင့္ အပူအေအးမွ်တေအာင္ စားသည္ဟု ဆိုၾကသည္။ ျမန္မာႏိုင္ငံရွိ လူအမ်ားပင္ ဒူးရင္းသီးကို စားသုံးၾကၿပီးေနာက္ မင္းကြတ္သီးကို စားသုံးေလ့ရွိၾကသည္။
မင္းကြတ္သီးအခြံ၊ အေခါက္ႏွင့္ အ႐ြက္ႏုမ်ားကို ဝမ္းကိုက္ေရာဂါအတြက္ ေဆးအျဖစ္ အသုံးျပဳၾကသည္။ ထိုေၾကာင့္ မင္းကြတ္သီးအခြံကို ေနလွန္း၍ သိမ္းဆည္းထားတတ္ၾကသည္။
မင္းကြတ္သီး အရည္ဟာ ႏွလံုးေသြးေၾကာ မာေက်ာ က်ဥ္းေျမာင္းတာ၊ ေသြးတိုးတာနဲ႔ ေသြးခဲပိတ္တာ အပါအဝင္ ႏွလံုးေသြးေၾကာ ဆိုင္ရာ ေရာဂါေတြကို ထိထိေရာက္ေရာက္ ကုသမႈ ေပးႏိုင္ ပါတယ္။
မင္းကြတ္သီးမွာ ကင္ဆာ ဆန္႔က်င္ေပးတဲ့ ဂုဏ္သတၱိ ရွိပါတယ္။ Garcinone E လို႔ ေခၚတဲ့ သဘာဝ ျဒပ္ေပါင္းတစ္မ်ဳိး ပါဝင္ေနလို႔ပါ။ ဒီျဒပ္ေပါင္းဟာ မင္းကြတ္သီး တစ္မ်ဳိးထဲ မွာပဲ ေတြ႕ရပါတယ္။ ေဘးထြက္ဆိုးက်ဳိး မရွိပါဘူး။
Credit: Asiaqueenmonmon Kyaw
Labels:
က်န္းမာေရး
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment