ၾကက္ေျခေထာက္ အေရခြံခြါၿပီးသား ဝယ္မရတာနဲ႔ မစားရဘူး မျဖစ္ရေအာင္ ကိုယ္တိုင္ခြါၿပီး သုပ္ၾကရေအာင္…..
**... ၾကက္ေျခေထာက္ အေရခြံခြါရန္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
1. ေျခသည္းမ်ားျဖတ္ကာ အေၾကးခြံခြါထားေသာ ျပည့္ျပည့့္ၿဖိဳးၿဖိဳး ၾကက္ေျခေထာက္ – ၁၅ ေခ်ာင္း
2. ရွာလကာရည္(vinegar) – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
3. ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ေရ – ၾကက္ေျခေထာက္ ျမွဳပ္မည့္ ပမာဏ
4. ခဲလုနီးပါးေအးေနေသာ ေရ – ၾကက္ေျခေထာက္ ျမွဳပ္မည့္ ပမာဏ
5. ေရခဲတံုး – 2 cups (500 ml)ခန္႔
ၾကက္ေျခေထာက္ ျမွဳပ္ေလာက္ေအာင္ ထည့္ထားသည့္ ေရ ပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္ ရွာလကာရည္ နွင့္ ၾကက္ေျခေထာက္မ်ားကို ထည့္ပါ။
အိုးအဖံုး အနည္းငယ္ဟၿပီးဖံုးကာ medium heat ျဖင့္ ၁၅ မိနစ္ နွင့္ မိနစ္ ၂၀ ၾကား ျပဳတ္ေပးပါ။ (ႏူးအိသြားေအာင္ မျပဳတ္ရပါ။)
ၿပီးလွ်င္ ေရပူမ်ားသြန္ပစ္ၿပီး ေရခဲစိမ္ထားသည့္ ေရခဲေရထဲ ခ်က္ခ်င္း ထည့္ေပးပါ။ (အရမ္းပူေနရာမွ အရမ္းေအးသြားေသာေၾကာင့္ က်ဳံ႕ၿပီးမာသြား သျဖင့္ ခြါရလြယ္ကူသြားေစပါတယ္။)
ဓါးဦးခြ်န္ကို သံုးၿပီး ေျခခလယ္ေအာက္၊ ေျခဖဝါးေနရာမွစ၍ အရိုးကိုထိၿပီး လွီးခ်ေပးပါ။
ၿပီးလွ်င္ ေဘးတစ္ဖက္စီကိုခြါခ်ေပးၿပီး ေပၚလာသည့္ အလယ္ရိုးအၾကီးကို ခ်ဳိးလိုက္ပါ။
အလယ္ရိုးအၾကီးခ်ဳိးၿပီးလွ်င္ ေျခေခ်ာင္းကေလးမ်ား၏ အလယ္ေနရာမ်ားကို ဓါးျဖင့္ခြဲၿပီး အရိုးအေသးေလးမ်ားကို ထုတ္ေပးပါ။
က်န္သည့္ ေျခေထာက္မ်ားအားလံုးကို ဤနည္းအတိုင္း အရိုးထုတ္ေပးပါ။
**... ၾကက္ေျခေထာက္ အေရခြံသုပ္ရန္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
1. အရိုးထုတ္ၿပီးေနာက္ ၾကိဳက္နွစ္သက္သလို ဖဲ့ရဲြ႕ထားေသာ ၾကက္ေျခေထာက္ – ၁၅ ေခ်ာင္း
2. အေစ့ထုတ္ၿပီး ပါးပါးလွီးထားသည့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – 1 cup (250 ml)ခန္႔
3. ပါးပါးလွီးၿပီးေနာက္ ေရေဆးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – 1 cup (250 ml)ခန္႔
4. လက္ဆစ္တစ္ဝက္အရွည္ခန္႔ လွီးထားသည့္ နံနံပင္ နွင့္ ၾကက္သြန္ပင္ (သို႔) ပူစီနံ – 1 cup (250 ml)ခန္႔
5. သံပုရာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲ
6. ငါးငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း
7. chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
8. ready made ground chilli – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၅ ဇြန္း (ေထာင္း (သို႕) ေတာက္ေတာက္စင္းထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း နွင့္ အေရာင္လွေအာင္ ငရုတ္ဆီကို အစားထိုးႏိူင္)
အားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြေရာနယ္သုပ္လိုက္လွ်င္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ ငံငံ စပ္စပ္ စားေကာင္းလွေသာ ၾကက္ေျခေထာက္ အေရခြံသုပ္ေလး အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
Credit : Chaw Su's Food Friends
No comments:
Post a Comment