မုန္႔ဆရာကို ေခၚျပီး ေမးျမန္းစပ္စုထားတာေလးကို တဆင့္ ေျပာျပပါ့မယ္ရွင္
ျပီးရင္ မုန္႔ၾကိတ္ဆံုဆီသြားကာ မုန္႔နွစ္အပ္ရပါတယ္
ရလာတဲ့မုန္႔နွစ္ကို ပိတ္စထဲထည့္ ေက်ာက္ဖိထားျပီး ေရစစ္သြားရင္ သိမ္းထားလိုက္ပါ
မနက္ေစာေစာ မုန္႔လုပ္စားမယ္ဆို တစ္ညႁကိဳလုပ္ထားလိုက္ရင္ ပိုအဆင္ေျပပါတယ္။
မုန္႔လုပ္ေတာ့မယ္ဆိုမွ မုန္႔နွစ္ခဲကို ေရ ေဆာ္ဒါ ဆား အနည္းငယ္နဲ႔ မပ်စ္မက်ဲ ၾကြက္ျမီးတန္းအေနရေအာင္စပ္ပါ။
နာရီဝက္ၾကာလွ်င္ အေကာင္းဆံုး အေနအထားကိုရပါျပီ။
ထိုထက္ပိုၾကာလွ်င္ေတာ့ မုန္႔ပြလြန္ျပီး အခုေရအတြက္ ပိုထြက္ေပမယ့္
မုန္႔သားကေတာ့ တမ်ိဳးျဖစ္သြားမယ္ အိမ္စားဆိုပါက နာရီဝက္ဆို မကပ္လြန္းမပြလြန္း အေကာင္းဆံုးနုအိေနတဲ့အေနအထားေလးကို ရရွိပါလိမ့္မယ္တဲ့ရွင္။
ေဆာ္ဒါကေတာ့ ဆန္နို႔ဆီဗူးေလးလံုးဆို မက်ည္းေစ့တစ္ဝက္ခန္႔ထည့္ျပီး
ဆားကေတာ့ အေပါ့အငံ လိုအပ္သလိုထည့္နိုင္ပါတယ္။
တခ်ိဳ႕ေတြက ဆန္႔မႈန္႔ကို ဝယ္ျပီး အလြယ္လုပ္ၾကသလို ဆန္ၾကိတ္စဥ္မွာ ဘယာပဲ အနည္းငယ္ထည့္ၾကိတ္တာမ်ိဳးလည္း.ရိွတတ္ၾကတယ္တဲ့
ဒါေပမယ့္
ဆန္ေကာင္းေကာင္းေလးကို ျကိတ္လို႔ရလာတဲ့ မုန္႔နွစ္ရည္နဲ႔လုပ္တဲ့ မုန္႔ျပားသလက္က အေကာင္းဆံုးပါတဲ့ရွင္။
credit to Lion Snow
Credit : taunzalat.blogspot
No comments:
Post a Comment