ႏွံေကာင္ေၾကာ္ (ေမာ္ရီေလးယား၊မကၠဆီကို)
နံပါတ္ ၉
Calamari ကင္းမြန္ငါး
ကလာမာရီလို႕ေခၚတဲ့ ကင္းမြန္တစ္မ်ိဳးကေတာ့ ၾကည့္ရတာလွပပါတယ္။ဒါေပမယ့္ ဒီငါးကို အစိမ္း(အရွင္မဟုတ္ပါ)စားေသာက္ၾကတာပါ။ဒီငါးေတြကို လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ဖမ္းလာၿပီးေတာ့ ဒီငါးေတြရဲ႕ ကလီစာေတြကို ထုတ္လိုက္ၿပီး ႏွပ္ထားတဲ့ သံလြင္သီးအနက္ေရာင္ ဒါမွမဟုတ္ သံလြင္သီးအခ်ဥ္ေတြကို ငါးေတြရဲ႕ အိတ္ထဲထည့္ၿပီးေတာ့ အကြင္းေလးေတြလွီးကာ စားေသာက္တတ္ၾကပါတယ္။စပိန္နိုင္ငံ မွာအမ်ားအားျဖင့္ စားေသာက္ေလ့ရွိပါတယ္။တကယ္လို႕ စမ္းစားၾကည့္မယ္ဆိုရင္ေတာင္ သူ႕ရဲ႕အရသာအမွန္ကို မသိလိုက္ဘဲ ခၽြဲက်ိက်ိကို သာခံစားရမွာျဖစ္ပါတယ္
နံပါတ္ ၈
ႏြားအစာအိမ္ ဟင္းရည္
ေကာ္စတာရီကာ နုိင္ငံသားေတြရဲ႕ အႀကိဳက္ပါပဲ ဒါေပမယ့္ အေနာက္နိုင္ငံသားေတြ အတြက္ေတာ့ ႏြားအစာအိမ္ဆိုတာ ရြံစရာတစ္ခုပါပဲ။ၾကည့္ရတာ အကြက္ေတြထၿပီးေတာ့ ရြံစရာေကာင္းေပမယ့္လဲ တကယ္အရသာရွိပါတယ္။ျမန္မာ နိုင္ငံသားေတြ အတြက္ေတာ့ အထူးအဆန္းမဟုတ္ေတာ့ပါဘူး။
နံပါတ္ ၈
ႏြားအစာအိမ္ ဟင္းရည္
ေကာ္စတာရီကာ နုိင္ငံသားေတြရဲ႕ အႀကိဳက္ပါပဲ ဒါေပမယ့္ အေနာက္နိုင္ငံသားေတြ အတြက္ေတာ့ ႏြားအစာအိမ္ဆိုတာ ရြံစရာတစ္ခုပါပဲ။ၾကည့္ရတာ အကြက္ေတြထၿပီးေတာ့ ရြံစရာေကာင္းေပမယ့္လဲ တကယ္အရသာရွိပါတယ္။ျမန္မာ နိုင္ငံသားေတြ အတြက္ေတာ့ အထူးအဆန္းမဟုတ္ေတာ့ပါဘူး။
နံပါတ္ ၇
ေခ်ာကလက္အုပ္ထားတဲ့ ၀က္ေပါင္ေျခာက္ေတြ
အေမရိကန္နိုင္ငံ မွာ ထုတ္လုပ္ပါတယ္။၀က္ေပါင္ေျခာက္ေပၚကို ေခ်ာကလက္နဲ႕
သၾကားလံုးေတြ အုပ္ထားပါတယ္။အငန္ကဲတဲ့
၀က္ေပါင္ေျခာက္ကို ေခ်ာကလက္နဲ႕ေရာစပ္လိုက္တာက ရူးတဲ့ အၾကံတစ္ခုဆိုေပမယ့္
အဲဒီႏွစ္မ်ိဳးရဲ႕ အရသာေပါင္းစပ္မႈကေတာ့ အံၾသစရာေကာင္းပါတယ္။
နံပါတ္ ၆
Kool-Aid ေၾကာ္
ု
Kool-Aid ဆိုတာခ်ယ္ရီသီးေဖ်ာ္ရည္တစ္ခုပါ။ဒါကို ေၾကာ္လိုက္တယ္ဆိုေတာ့
သင္နဲနဲထူးဆန္းေနပါလိမ့္မယ္။ဟုတ္ပါတယ္။အေမရိကမွာသာရရွိနိုင္ၿပီးေတာ့
အ၇သာကေတာ့ ဘာအရသာလို႕ခြဲျခားျပဖို႕မလြယ္ကူပါဘူးတဲ့။
နံပါတ္ ၅
ပိုးေကာင္တုတ္ထိုး
အေရွ႕ေတာင္အရွနိုင္ငံေတြ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက
ဒီပိုးေကာင္တုတ္ထိုးကို ႏွစ္သက္ၾကပါတယ္။အထူးသျဖင့္ကေတာ့
ကင္းမွီးေကာက္ေတြ၊ပိုးေတာင္မာေတြ၊ေရနဂါးေတြနဲ႕
ပိုးဟပ္ေတြ ျဖစ္ၾကပါတယ္။အျမင္ဆိုးေပမယ့္ တကယ္အရသာလဲ ရွိ အာဟာရလဲရွိတဲ့
အစားအစာပါ။ဒါေပမယ့္ တစ္ခ်ိဳ႕ပိုးေကာင္ေတြက နံလို႕ ႏွာေခါင္းပိတ္ထားဖို႕ေတာ့
လိုမယ္ေနာ္.
နံပါတ္ ၄
နံေစာ္ေနတဲ့ တို႕ဖူး
တရုတ္နိုင္ငံက နံေစာ္ေနတဲ့ တို႕ဖူး(ပဲဲျပား)ဟင္းရည္ပါ။ဒါေပမယ့္
တကယ္ကေတာ့ ႏွာေခါင္းပိတ္ထားရင္ အဲေလာက္မနံပါဘူးတဲ့။ျမန္မာနိုင္ငံက
ပဲဖတ္ခ်ဥ္တို႕ ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္တို႕လိုမ်ိဳး အနံ႕ျဖစ္မွာေပါ့။ဒါေပမယ့္
နူးညံ့ၿပီးေတာ့ အရသာက အရမ္းထူးျခားလို႕ ေနာက္ထပ္လိုက္ပြဲတစ္ပြဲေတာ့
အနည္းဆံုးစားျဖစ္ၾကတယ္လို႕ သိရပါတယ္။
နံပါတ္ ၃
ကိုရီးယားက ဂင္ခ်ီေၾကာ္
ျမန္မာနိုင္ငံနဲ႕ အာရွက နိုင္ငံေတြကေတာ့ ဂင္ခ်ီကို သိပ္မထူးဆန္းေတာ့ေပမယ့္
အေနာက္တိုင္းက လူေတြကေတာ့ ဂင္ခ်ီကို နံပါတ္ ၃ ထည့္လိုက္ပါတယ္။အနံ႕ကလဲ
နံတဲ့အျပင္ အရသာကလဲ ခ်ဥ္စုပ္စုပ္နဲ႕ စပ္တဲ့အရသာလဲ ခံစားရၿပီး
အနဲငယ္ငံပါတယ္။ဒီလို အစားအစာကိုေတာ့ သူတို႕က အထူးအဆန္းလို႕ သတ္မွတ္ၿပီးေတာ့
စားဖူးေအာင္ပဲ စားၾကပါတယ္။
နံပါတ္ ၂
ဂ်ပန္နိုင္ငံက ဖူဂူငါး
ျမန္မာလိုဆိုရင္ေတာ့ ငါးပူတင္းျဖစ္ပါတယ္။ငါးပုူတင္းမွာ အဆိပ္ပါတဲ့အတြက္
အေနာက္နိုင္ငံသားေတြ မစား၀ံ့ၾကပါဘူး။ၿပီးေတာ့ စားၿပီးသြားရင္လဲ ပါးစပ္ႀကီး
ထံုၿပီးက်န္ေနခဲ့ပါတယ္တဲ့။
နံပါတ္ ၁
အီတလီနိုင္ငံက ပီဇာတစ္မ်ိဳး
ဒီပီဇာ နာမည္ႀကီးရတာကေတာ့ သူရဲ႕ေစ်းနႈန္းေၾကာင့္ျဖစ္ပါတယ္။ပံုထဲက
ပီဇာတစ္ခ်ပ္ကို ေဒၚလာ ၁၀၀၀ ေပးရပါတယ္။ဘာလို႕ေစ်းႀကီးတာလဲ။ဒီပီဇာမွာ အဓိက
ငါးဥေတြနဲ႕ ေက်ာက္ပုဇြန္ေတြပါ၀င္ပါတယ္။အဲဒီပီဇာရဲ႕ အရသာက လူကို
ရူးသြပ္သြားေလာက္ေအာက္ ေကာင္းပါတယ္တဲ့။သင့္ရဲ႕ အရသာခံဖုေလးေတြကို
အငန္နဲနဲပါတဲ့
ငါးဥေလးေတြက ေဖ်ာ္ေျဖေပးတာေၾကာင့္ ျပဇတ္တစ္ပုဒ္ထဲေရာက္သြားသလိုပဲလို႕
အၿမဲတမ္းလာေရာက္စားေသာက္တဲ့သူတစ္ေယာက္ကေျပာပါတယ္။ဒီပီဇာဆိုင္ကို
လာဖို႕အတြက္ ႏွစ္စဥ္ပိုက္ဆံစုၿပီးေတာ့ လာစားျဖစ္တယ္လို႕
ပီဇာခ်စ္သူကေျပာပါတယ္။
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္
အခ်က္အလက္မ်ားကို ေအာက္ပါ၀က္ဆိုဒ္မွ ကုးယူေဖာ္ျပျခင္းျဖစ္ပါသည္။
Read more at http://realitypod.com/2013/09/the-10-weirdest-foods-you-should-try-today/3/#LlDXzCzv826eyIh3.99
No comments:
Post a Comment