ေစ်း၀ယ္ထြက္တဲ့အခါ ကုိယ္၀ယ္မယ့္ၾကက္ဥေတြ လတ္မလတ္နဲ႕ ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္မယ့္ ၾကက္ဥလတ္မလတ္ သိဖုိ႔ စမ္းသပ္ႏုိင္မယ့္ အလြယ္နည္းလမ္း (၄) မိ်ဳးကုိ မွ်ေ၀ခ်င္ပါတယ္။
၁။ ၾကက္ဥကုိ နား အနားမွာကပ္ၿပီး လႈပ္ၾကည့္ပါ။
ၾကက္ဥတစ္လံုးကုိ ယူၿပီး နားအနားမွာ အသာ ေျဖးေျဖးလႈပ္ၾကည့္ပါ။ လတ္ဆတ္တဲ့ ၾကက္ဥမွန္ရင္ ဘာအသံမွ မထြက္ပါဘူး။ အဲလုိမဟုတ္ဘဲ ၾကက္ဥထဲကေန အသံထြက္ေနၿပီ ဆုိရင္ေတာ့ အဲဒီၾကက္ဥဟာ လတ္ဆတ္မႈ မရိွေတာ့ပါဘူး။
၂။ ေရထဲသုိ႕ထည့္ႂကည့္ပါ။
ခြက္တစ္ခု ဒါမွမဟုတ္ ဇလံုတစ္လံုးထဲကုိ ၾကက္ဥ ျမဳပ္ၿပီး ၁
လက္မခန္႔ေလာက္ ေရေအးထည့္ထားပါ။ ထုိဇလံုထဲသုိ႕ ၾကက္ဥမ်ားကုိ ေျဖးညွင္းစြာထည့္ၾကည့္ပါ။ လတ္ဆတ္ေသာ ၾကက္ဥမ်ားသည္ ေရေအာက္သုိ႕ နစ္ျမဳပ္သြားၿပီး သိပ္မလတ္ေသာ ၾကက္ဥမ်ားသည္ ေရထဲသုိ႕ အနည္းငယ္ နစ္သြားမည္ ျဖစ္သည္။ လံုး၀မလတ္ေသာ ၾကက္ဥမ်ားသည္ ေရေပၚသုိ႕ ေပၚလာပါလိမ့္မည္။
၃။ ၾကက္ဥ အနစ္ကုိ ၾကည့္ပါ။
ၾကက္ဥကုိ ခြဲၿပီး အကာႏွင့္ အႏွစ္ကုိ ၾကည့္ႏုိင္ပါတယ္။ လတ္ဆတ္တဲ့ ၾကက္ဥအႏွစ္အေရာင္က အ၀ါေရာင္ ၾကည္ေတာက္ေနၿပီး အႏွစ္ပံုစံကလည္း လံုး၀န္းေနပါေသးတယ္။ မလတ္ဆတ္ေတာ့တဲ့ ၾကက္ဥအႏွစ္အေရာင္ကေတာ့ အေရာင္ေဖ်ာ့ေနၿပီးေတာ့ အႏွစ္ပံုစံကလည္း ျပားေနပါလိမ့္မယ္။
၄။ ၾကက္ဥ အကာကုိ ၾကည့္ပါ။
ၾကက္ဥတစ္လံုးကုိ ခြဲၿပီး ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ ထဲသုိ႔ ထည့္ၾကည့္ပါ။ လတ္ဆတ္တဲ့ ၾကက္ဥဆုိရင္ေတာ့ အႏွစ္က အကာထက္ နည္းနည္းေလး ျမင့္ေနၿပီးေတာ့ အႏွစ္တ၀ုိက္မွာ အကာကရိွေနတာ ေတြ႕ရပါလိမ့္မယ္။ အဲလုိမွ မဟုတ္ဘဲ အကာက အနည္းငယ္ ၾကည္ေနတယ္ ဒါေပမယ့္ အႏွစ္နဲ႕ေတာ့ ကပ္ေနေသးတယ္ ဆုိရင္ ဒီၾကက္ဥ သိပ္မလတ္ေတာ့ဘူးလုိ႕ ေျပာလုိ႕ရပါတယ္။ လံုး၀မလတ္ေတာ့တဲ့ ၾကက္ဥဆုိရင္ေတာ့ အကာက ေရလိုျဖစ္ေနၿပီး ၾကက္ဥအႏွစ္နဲ႔ သိပ္မကပ္ေတာ့ပါဘူး။
အထက္မွာ ေျပာျပထားတဲ့ နည္းလမ္းေတြထဲက အစဥ္ေျပရာ စမ္းသပ္ၾကည့္ၿပီး အျခားသူေတြကုိလည္း မွ်ေ၀ေပးၾကပါဦးေနာ္။
အားလံုးပဲ က်န္းမာခ်မ္းသာ ႏွစ္ျဖာသုခ ပုိင္ဆုိင္ႏုိင္ၾကပါေစ။
ခ်မ္ေျမ့ (ေကာင္းကင္ေကာင္ေလးမ်ားအဖြဲ႕) ေလ့လာမိသမွ်၊ စုစည္းမိသမွ် မွ်ေ၀ျခင္းတစ္ခုဟာလည္း ေစတနာတစ္ခုပါ....။
Credit : http://skyboysgroup.blogspot.co.uk/2014/02/blog-post_27.html?m=0
No comments:
Post a Comment