- ကုိင္းဥႏွင္႔ ပုဇြန္ခ်ဥ္။
- ၾကက္သားႏွင္႔ ၾကက္ဟင္းခါးသီး။
ေၾကာင္းလွ်ာသီးႏွင္႔ ၾကက္သား။ - ၾကက္သားႏွင္႔ အင္ဥ။
ၾကက္ဟင္းခါးသီးႏွင္႔ အာလူး။ - ကၽြဲသားႏွင္႔ ၾကာရုိးၾကာစြယ္။
ကုိကုိးႏွင္႔ ပဲျမစ္။ - ေခ်ာကလက္ႏွင္႔ ေျမပဲ။
ခံသီးႏွင္႔ ငရုတ္ေကာင္း။ - ေဂြးသီးႏွင္႔ နိဳ႕ေအးေခ်ာင္း။
နိဳ႕ေအးေခ်ာင္းႏွင္႔ သခြားသီး။ - နိဳ႕ေအးေခ်ာင္းႏွင္႔ စိမ္းစားဥ။
နလင္ေက်ာ္ႏွင္႔ ထန္းလ်က္။ - ပ်ားရည္ႏွင္႔ ၾသဇာသီး။
ပ်ားရည္ႏွင္႔ ဥသွ်စ္သီး။ - မႈိႏွင္႔ ဖားသား။
ဗ်ိဳင္းသားႏွင္႔ ဘဲဥ။ - သပြတ္သီးႏွင္႔ စိမ္းစားဥ။
သံပရာသီးႏွင္႔ ကၽြဲေကာ္သီး။ - သံပရာသီးႏွင္႔ အက္စ္ပရင္။
သံပရာသီးႏွင္႔ စိန္( စိန္ဆိုတာ အဆိပ္ပါ)..လက္စြပ္..နားကပ္မွာ တပ္တဲ့ေက်ာက္မဟုတ္ပါ) - ျမွစ္ႏွစ္ အင္ဥ။
- ခုိသားႏွင္႔ ငုံးသား။
အရက္ႏွင္႔ ကင္မလင္သီး။ - ၾကက္ဥႏွင္႔ ခံသီး။
ယုန္သားႏွင္႔ ဖရုံယုိ။ - ခ်ိဳခ်ဥ္ႏွင္႔ ပဲငပိ။
သစ္ၾကားသီးႏွင္႔ ေျမဇာဥ။ - ေရခဲမုန္႔ႏွင္႔ ဂ်င္းသုတ္။
ရွားေဇာင္းႏွင္႔ အမဲသား။ - ဖရဲသီးႏွင္႔ ဘဲဥ။
၀က္သားႏွင္႔ နိဳ႕ခ်ဥ္။ - ပ်ားရည္ႏွင္႔ အုန္းသီး။
ေခ်ာကလက္ႏွင္႔ ပဲျမစ္။ - မင္းဂြတ္သီးႏွင္႔ သၾကား။
မႈိႏွင္႔ ႏြားနိဳ႕။ - သမင္သားႏွင္႔ ၀ါဆီ။
Credit : http://painthuchit.blogspot.co.uk/2008/07/blog-post_17.html
No comments:
Post a Comment