♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

May 19, 2015

"ဖားသားခ်က္ ....ဟီးဟီး.....မားသားခ်က္ဟုတ္ဖူး.....frog curry ပါ....

114 
က်မက ငယ္ငယ္က ဖားသားဆိုလုံးဝ မၾကိဳက္ဘူး၊ ေၾကာက္တာလဲပါတာေပါ့ေနာ္။ စားဖူးသူေတြ ေမးေတာ့ အိုသိပ္ေကာင္းတယ္။ ၾကက္သားေလးလိုပဲတဲ႔ က်မက ဒါဆိုလဲၾကက္သားပဲစားမွာေပါ့ လို႕ျပန္ေျပာဖူးတယ္။ ၾကီးလာေတာ့မွသာ အရသာ မတူမွန္းသိရတယ္။ ငရုတ္သီး စပ္စပ္ ၊ ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္၊ ဇီယာ တို႕နဲ႔ ခပ္ေျခာက္ေျခာက္ေလး ခ်က္လိုက္ရင္ အလြန္စားေကာင္းပါတယ္။ သို႕ေသာ္ က်မမွာစားရ ကံမပါ ရွိသူမို႕ တခါစားျပီး ေရွာင္က်င္ရပါတယ္။ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သူတို႕ခ်က္စားႏိုင္ရန္ ေရးေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။


ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား ( လူ ၂၅ - ၃၀ စာ)
 

- ဖားသားဆူဆူ(ကလီစာထုတ္ သန္႕စင္ထားပါ) ၃ကီလို ( ၂ပိသာခန္႕)
- ငရုတ္သီးၾကမ္းကြဲ ၁၀ဇြန္း (စားပြဲတင္)
- ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ လက္တဆုပ္
- ဇီယာအမႈန္႕ ၁ ဇြန္း(အခ်ိဳဇြန္း)
- ၾကက္သြန္နီ ၃၀ိ က်ပ္သား
- ၾကက္သြန္ျဖဴ  ၅ိ က်ပ္သား
- အေရာင္တင္မႈန္႕ (အေရာင္ႏွစ္သက္သလို)
- ဂ်င္း လက္တစစ္ ခန္႕
- ငရုတ္ေကာင္း ၁ဇြန္း( အခ်ိဳဇြန္း)
- ငံျပာရည္ လိုသေလာက္
- အရသာမႈန္႕ ၅ဇြန္း(စားပြဲတင္)
- ဆားအနဲငယ္
ဖားသားဆူဆူေတြကို ကလီစာထုတ္ေခါင္းျဖတ္သန္႕စင္ကာ ဆား၊ ဆႏြင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းအနဲငယ္၊ အရသာမႈန္႕အနဲငယ္တို႕ျဖင့္နယ္ထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးလွီးထားပါ။ အျဖဴကိုေထာင္းထားပါ။ ဂ်င္းကိုပါးပါးလွီးထားပါ။
ဆီပူပူတြင္ ၾကက္သြန္နီ၊အျဖဴ ၊ ဂ်င္း၊ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္၊ ဇီယာတို႕ကိုေရႊေရာင္သန္းလာသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။

091-4 
အလြန္ေမႊးျပီး ကြၽတ္လာျပီဆိုရင္ အေရာင္တင္ လိုခ်င္သေလာက္ႏွင့္ ငရုတ္သီးၾကမ္းကြဲထဲ႔ေပးပါ။ မိနစ္ဝက္အၾကာ ဖားသားမ်ားထဲ႔ေမႊေပးပါ။
100-2 
 ၂မိနစ္အၾကာ ႏွံ႕ေအာင္ ေရာေမႊျပီးရင္ ငံျပာရည္၊ ဆား၊ အရသာမႈန္႕တို႕ထဲ႔ေပးပါ။ ခပ္ေျခာက္ေျခာက္အေနရျပီ အရသာလဲ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ျပီဆိုရင္ ဖိုေပၚကခ်ကာ တည္ခင္းရန္အဆင္သင့္ျဖစ္ပါျပီရွင္။



  

Credit : Danuphyu Daw Saw Yee (London)

No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters