အခု ထမင္းေၾကာ္ေလးကိုလဲ သူ႔စိတ္ကူးနဲ႔သူ ေၾကာ္ထားတာပါ ဒါေပမဲ႔ အရမ္းစားလို႔ေကာင္းပါတယ္ မာမာကေတာ႔ သူေၾကာ္ထားတာေလး စားျပီး သူ႔ထမင္းေၾကာ္ကို နံမည္ေပးေလးတစ္ခု ်ပးမိခဲ႔ပါတယ္
လ်ာေပၚဝဲ ထမင္းေၾကာ္ေလးလို႔ေပါ႔ေနာ္ စားလိုက္တိုင္း အရသာေကာင္းျပီး လ်ာေပၚမွာ အရသာရွိရွိေလးရ တာေၾကာင္႔မို႔ ေၾကာ္နည္းေလး မွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္။
သူေၾကာ္တဲ႔နည္းေလးေျပာျပပါ႔မယ္
- ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
- ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ ၾကက္သားျပား - လက္ဖက္႐ည္ပန္းကန္လံုး တလံုး
- ထမင္း - တရုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္ တလံုးစာ
- အေနေတာ္လွီး ထားေသာၾကက္သား - 150g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
ေၾကာ္ရန္အတြက္
- ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီပူလာပါ ၾကက္သြန္နီကို ညိဳသြားတဲ႔ထိေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သားကို ေလးမိနစ္ေလာက္ထဲ႔ ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သားက်က္သြားပါက င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ထဲ႔ျပီး မိနစ္ဝက္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ
- ထမင္း ဆား အရသာမွဳန္႔ႏွင္ ႔ပဲငံျပာရည္တို႔ကို ထဲ႔ျပီးေမႊေပးပါ
- အားလံုး သမသြားပါက ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ထဲ႔ျပီး ေမႊေပးကာႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးျပီးရင္ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment