ဘက္တီးရီးယားေတြ ေပ်ာက္ပ်က္ဖို႔ သင့္ပါးစပ္ကို ေလ့က်င့္ခန္း လုပ္ေပးဖို႔ လိုပါတယ္။ နယ္သာလန္က စမ္းသပ္ခ်က္တစ္ခုမွာ ပီေကဝါးတာဟာ သင့္ပါးစပ္ကို သန္႔ေစေၾကာင္း ေတြ႕႐ွိရပါတယ္။
ေလ့လာခ်က္မွာ ပါဝင္သူ တစ္ဦးတစ္ေယာက္စီကို သၾကားမပါတဲ့ ပီေက ၁၀ မိနစ္ေလာက္ ဝါးခိုင္းပါတယ္။ ဝါးၿပီးတဲ့ ပီေကဖတ္ေတြကို ေလ့လာၾကည့္ရာမွာ ပီေကဖတ္တစ္ခုျခင္းစီမွာ ဘက္တီးရီးယား သန္း ၁၀၀ ေလာက္ ကပ္ၿငိပါလာတာ ေတြ႕ရပါတယ္။
အဲဒီပမာဏဟာ ပါးစပ္ထဲမွာ ႐ွိသမ်ွ ဘက္တီးရီးယား အားလံုးနဲ႔ စာၾကည့္ရင္ နည္းနည္းေလးဆိုေပမယ့္ အက်ိဳးသက္ေရာက္မႈေတြ ႐ွိပါတယ္။ သြားေပါက္နည္းတာ၊ သြားဖံုး ပို က်န္းမာလာတာ၊ ခံတြင္းနံ႔ပိုေကာင္းတာတို႔ ျဖစ္ေစပါတယ္။
ပီေကဝါးလိုက္တာနဲ႔ သင့္သြားမွာ ကပ္ၿငိေနတဲ့ အစာ အပုိင္းအစေလးေတြနဲ႔ ခ်ိဳးေတြကို ႐ွင္းထုတ္ေပးလို႔ပါလို႔ စမ္းသပ္သူက ေျပာပါတယ္။ အဲဒီ စမ္းသပ္ခ်က္ကို ပီေကကုမၸဏီ Wrigley က မတည္ထားတာပါ။ ဒါေပမယ့္ ပီေကဝါးျခင္းမွာ အျခား ဘာအက်ိဳးေတြ ႐ွိေနပါေသးသလဲ??
ဒီေခါင္းစဥ္ေအာက္မွာ ေလ့လာခ်က္ေတြ အမ်ားႀကီး႐ွိၿပီး ေသခ်ာတာ တစ္ခုကေတာ့ ပီေကဝါးတာဟာ သင့္ပါးစပ္ထဲက ဘက္တီးရီးယား အေရအတြက္ ေလ်ာ့ခ်ဖို႔ အရမ္း အက်ိဳးသက္ေရာက္တယ္ ဆိုတာပါပဲ။
အဲဒါဟာ ပီေကဝါးျခင္းက တံေတြးပိုထြက္ေအာင္ လွံု႔ေဆာ္ေပးႏိုင္လို႔လဲ ပါပါတယ္။ တံေတြးဟာ ဗက္တီးရီးယား ေသေစႏိုင္ၿပီး သင့္သြားဖံုးသားကုိလဲ ပိုၿပီး က်န္းမာေစပါတယ္။
သြားပြတ္ႀကိဳးသံုးျခင္းဟာ သြားၾကားထဲမွာ႐ွိတဲ့ ဗက္တီးရီးယားေတြကို ႐ွင္းပစ္ႏိုင္လို႔ အေကာင္းဆံုး ဘက္တီးရီးယား သတ္နည္း ျဖစ္ေနဆဲပါပဲ။ ပီေကကေတာ့ သြား မ်က္ႏွာျပင္ေတြကိုပဲ ႐ွင္းႏိုင္တာပါ။
အဲဒါေၾကာင့္ ပီေကတစ္ခုကို သြားပြတ္ႀကိဳးအစားထိုးလို႔ မျမင္ပါနဲ႔။ ပိုေကာင္းေအာင္ ျဖည့္ဆည္းေပးႏိုင္တဲ့ အရာတစ္ခုအျဖစ္ စဥ္းစားပါ။ ဒါမွမဟုတ္ ယာယီသံုး၊ အေရးေပၚသံုး သံုးရတဲ့ အရာတစ္ခုလုိ စဥ္းစားပါ။
ဘယ္လိုပီေကက အေကာင္းဆံုးလဲ ဆိုတာေတာ့ သင့္အေပၚပဲ မူတည္ပါတယ္။ သၾကားမပါဖို႔ေတာ့ သတိထားပါ။
သင့္ပါးစပ္ထဲက ဘက္တီးရယားဟာ ပံုမွန္ ပီေကေတြမွာပါတဲ့ သၾကားကုိ အခ်ဥ္ေဖာက္ၿပီး အက္ဆစ္ ျဖစ္ေစပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ သၾကားမပါတဲ့ ပီေကေတြရဲ႕ အခ်ိဳဓာတ္ကေတာ့ အဲဒီလို မျဖစ္ေစပါဘူး။
ဘယ္ေလာက္ ဝါးသင့္လဲဆိုတာကေတာ့ ၁၀ မိနစ္ပါပဲ။ အဲဒီထက္ ေက်ာ္သြားရင္ ပီေကထံမွာ ကပ္ေနမယ့္
ဘက္တီးရီးယားေတြ ပါးစပ္ထဲ ျပန္လြတ္ႏိုင္လို႔ပါ။ အရသာလဲ ေပ်ာက္သြားေလာက္ပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment