ေကာင္းက်ိဳးေပးမယ့္အစား ဆိုးက်ိဳးေတြ မ်ားေနပါတယ္။ ႀကိဳက္လို႔ပဲျဖစ္ျဖစ္ အပ်င္းေျပျဖစ္ျဖစ္ စားေနမိတဲ့ အာလူးေၾကာ္အေၾကာင္း ဖတ္ၾကည့္ပါဦး။
၁။ ႏွလံုးေရာဂါနဲ႔ ဆီးခ်ိဳ
ကင္ဆာေရာဂါကို သယ္ေဆာင္လာမယ့္ ျပည့္ဝဆီရဲ႕ အႏၱရာယ္႐ွိေနပါတယ္။ အာလူးေၾကာ္ေတြဟာ မ်ားေသာအားျဖင့္ အဆီခဲနဲ႔ ျပည့္ဝဆီေတြကို အသံုးျပဳၾကတာပါ။ ျပည့္ဝဆီေတြကို စားသံုးျခင္းေၾကာင့္ ႏွလံုးေသြးေၾကာပိတ္တာ၊ ႏွလံုးေရာဂါေတြနဲ႔ ဆီးခ်ိဳေရာဂါကိုလည္း ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။
၂။ အသားအရည္ပ်က္စီး
အသားအရည္က အဆီျပန္လာၿပီး ဝက္ျခံေတြကို ျဖစ္ေစႏိုင္တယ္လို႔ သိပၸံပညာ႐ွင္ေတြက သတိေပးထားပါတယ္။
၃။ ကိုယ္အေလးခ်ိန္တက္ေစ
႐ွိသင့္တာထက္ ပိုၿပီးဝေနလို႔ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလ်ာ့ခ်င္ရင္ေတာ့ အာလူးေၾကာ္စားေနတာကို ခ်က္ျခင္းရပ္တန္႔လိုက္ပါ။ အဆီ၊ ကာဗိုဟိုက္ၿဒိတ္နဲ႔ ကယ္လိုရီေတြ မ်ားလြန္းတဲ့ အာလူးေၾကာ္ေၾကာင့္ လွပအခ်ိဳးက်တဲ့ ကိုယ္ခႏၶာကို ဆံုး႐ႈံးသြားသူေတြ
မနည္းပါဘူး။
၄။ ေသြးတိုး
အာလူးေၾကာ္ေတြမွာ ပါဝင္တဲ့ ဆားပမာဏက မ်ားပါတယ္။ ဆား စားျခင္းက ေသြးတိုးေရာဂါကို ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။
Credit: ဖိုးသူေတာ္ (http://www.phothutaw.com/2016/02/blog-post_228.html)
Credit: Duwun
No comments:
Post a Comment