အေမရိကန္မွ သုေတသီေတြက အသက္ ၆၅ ႏွစ္ေက်ာ္ သူေတြကို ၁၆ ႏွစ္ၾကာ ေလ့လာမႈျပဳလုပ္ ခဲ့ပါတယ္။ ဆယ္လ္မြန္၊ တူနာ၊ ငါးေသတၱာ၊ ငါးသေလာက္နဲ႔ ငါးကြမ္း႐ွပ္လုိမ်ဳိး ငါးေတြမွာပါဝင္တတ္တဲ့ အုိမီဂါ-၃ ဖက္တီးအက္စစ္ေတြ ေသြးထဲမွာ ျမင့္မားစြာ ရွိသူေတြဟာ ေသြးထဲမွာ အဆင့္နည္းစြာ ရွိသူေတြထက္ ပ်မ္းမွ်အားျဖင့္ ၂ ဒသမ ၂ႏွစ္ အသက္ပိုရွည္ တယ္လုိ႔ ဆုိပါတယ္။
အုိမီဂါ- ၃ ထဲမွာပါဝင္တဲ့ DHA ဟာ ႏွလံုးေသြးေၾကာေရာဂါေၾကာင့္ ေသဆံုး ႏုိင္ေျခ နည္းပါးတာနဲ႔ သိသိသာသာ ဆက္စပ္မႈရွိၿပီး EPA ဟာ ႏွလံုးတုိက္ခုိက္ ခံရတာေၾကာင့္ ေသဆံုးႏုိင္ေျခ နည္းပါး တာနဲ႔ ဆက္စပ္မႈရွိကာ DPA
မွာမူ ေလ ျဖတ္တာေၾကာင့္ ေသဆံုးႏုိင္ေျခနည္းပါး တာနဲ႔ သိသိသာသာ ဆက္စပ္မႈရွိတယ္ လုိ႔ သုေတသီေတြက ဆုိပါတယ္။
Credit: ဖိုးသူေတာ္ (http://www.phothutaw.com/2016/02/blog-post_135.html)
Credit: ThitHtooLwin
No comments:
Post a Comment