♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

February 13, 2016

" ငါးစားသံုးမႈမ်ားျခင္းက အသက္ရွည္ေစႏုိင္ "

 
အသက္ႀကီး သူေတြမွာ ၅နဲ႔ ပင္လယ္စာမ်ားမ်ား စားသူေတြဟာ အဲ့ဒီအစားအစာေတြကို အစားနည္း သူေတြထက္ အသက္ပိုရွည္ႏုိင္တယ္လုိ႔ ေလ့လာမႈအရ ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ငါးမွ ရ ရွိတဲ့ အုိမီဂါ-၃ ဖက္တီးအက္စစ္ အဆင့္ ျမင့္မားစြာ ရရွိသူေတြဟာ အုိမီဂါ-၃ အ ဆင့္ နည္းစြာ ရရွိသူေတြထက္ အေၾကာင္း ေၾကာင္းေၾကာင့္ ေသဆံုးႏုိင္ေျခ ၂၇ ရာ ခုိင္ႏႈန္းနဲ႔ ႏွလံုးေရာဂါေၾကာင့္ ေသဆံုး ႏုိင္ေျခ ၃၅ ရာခုိင္ႏႈန္း ေလ်ာ့နည္းတယ္ လို႔ ေတြ႕ရွိထားပါတယ္။

အေမရိကန္မွ သုေတသီေတြက အသက္ ၆၅ ႏွစ္ေက်ာ္ သူေတြကို ၁၆ ႏွစ္ၾကာ ေလ့လာမႈျပဳလုပ္ ခဲ့ပါတယ္။ ဆယ္လ္မြန္၊ တူနာ၊ ငါးေသတၱာ၊ ငါးသေလာက္နဲ႔ ငါးကြမ္း႐ွပ္လုိမ်ဳိး ငါးေတြမွာပါဝင္တတ္တဲ့ အုိမီဂါ-၃ ဖက္တီးအက္စစ္ေတြ ေသြးထဲမွာ ျမင့္မားစြာ ရွိသူေတြဟာ ေသြးထဲမွာ အဆင့္နည္းစြာ ရွိသူေတြထက္ ပ်မ္းမွ်အားျဖင့္ ၂ ဒသမ ၂ႏွစ္ အသက္ပိုရွည္ တယ္လုိ႔ ဆုိပါတယ္။

အုိမီဂါ- ၃ ထဲမွာပါဝင္တဲ့ DHA ဟာ ႏွလံုးေသြးေၾကာေရာဂါေၾကာင့္ ေသဆံုး ႏုိင္ေျခ နည္းပါးတာနဲ႔ သိသိသာသာ ဆက္စပ္မႈရွိၿပီး EPA ဟာ ႏွလံုးတုိက္ခုိက္ ခံရတာေၾကာင့္ ေသဆံုးႏုိင္ေျခ နည္းပါး တာနဲ႔ ဆက္စပ္မႈရွိကာ DPA
မွာမူ ေလ ျဖတ္တာေၾကာင့္ ေသဆံုးႏုိင္ေျခနည္းပါး တာနဲ႔ သိသိသာသာ ဆက္စပ္မႈရွိတယ္ လုိ႔ သုေတသီေတြက ဆုိပါတယ္။

Credit: ဖိုးသူေတာ္ (http://www.phothutaw.com/2016/02/blog-post_135.html)
Credit: ThitHtooLwin

No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters