ရဲယိုသီးသည္ပူစပ္ေသာအရသာရွိၿပီး အနည္းငယ္ခ်ဥ္၏။ေသြးသည္းေျခ၊ ေလသလိပ္တို႕ကိုႏုိင္၏၊
အစာမ ေၾကနာ၊ေလနာ၊သည္းေျခနာတို႕ကိုႏိုင္၏။
ရဲယိုရြက္ကိုျပဳတ္ၿပီးစားလွ်င္ ေလခ်ဳပ္ေရာဂါ၊ ၀မ္းဗိုလ္နာေရာဂါ၊ အာေခါင္ပူေလာင္ေသာေရာဂါ၊ သည္းေျခေဖါက္ျပန္ေသာေရာဂါႏွင့္ေသြးတိုးေရာဂါမ်ားအားသက္သာ ေပ်ာက္ကင္းေစသည္။
ရဲယိုရြက္ကိုျပဳတ္ၿပီးစားလွ်င္ ေလခ်ဳပ္ေရာဂါ၊ ၀မ္းဗိုလ္နာေရာဂါ၊ အာေခါင္ပူေလာင္ေသာေရာဂါ၊ သည္းေျခေဖါက္ျပန္ေသာေရာဂါႏွင့္ေသြးတိုးေရာဂါမ်ားအားသက္သာ ေပ်ာက္ကင္းေစသည္။
ရဲယိုရြက္ကိုငါးေျမြထိုးအားႏွင့္ ျပဳတ္ၿပီးသုတ္စားလွ်င္ပင္လယ္အူနာကိုသက္သာ ေပ်ာက္ကင္းေစသည္။
ရဲယိုရြက္ကိုသုတ္စားပါက ႏို႕ေခ်ာင္းပိတ္ေရာဂါ၊ ႏို႕ေရခန္းေရာဂါ၊ သက်ဥ္းကိုက္ေရာ ဂါ၊၀မ္းရစ္ၿပီးနာျခင္းႏွင့္ နာေခါင္းေသြးလွ်ံျခင္းတို႕ကိုေပ်ာက္ကင္းေစသည္။
ႏွလံုးေရာဂါ၊ေသြးလြန္ေရာဂါႏွင့္ဆီးခ်ိဳေရာဂါမ်ားအတြက္ဒန္႕သလြန္ရြက္ႏွင့္ေရာၿပီး ဟင္းခ်ိဳအျဖစ္ခ်က္ေသာက္ပါကသက္သာေပ်ာက္ကင္း ေစပါသည္။
ရဲယိုသီးကိုပ်ားရည္ ႏွင့္ေခါက္ၿပီးစားလွ်င္ ေခ်င္းဆိုးေရာဂါႏွင့္ပန္းနာ ေရာဂါတို႕ကိုသက္သာ ေပ်ာက္ကင္းေစသည္။
ရဲယိုသီးမွည့္ကိုထန္းလ်က္ႏွင့္စားေသာ္အစာမေၾကျခင္းအားေပ်ာက္ကင္းေစသည္။
ရဲယိုသီးကိုပ်ားရည္ႏွင့္ေခါက္ၿပီးစားလွ်င္ ေခ်ာင္းဆိုးေရာဂါႏွင့္ပန္းနာေရာဂါတို႕ကိုသက္သာ
ေပ်ာက္ကင္း ေစသည္။
ရဲယိုသီးမွည့္ကိုထန္းလ်က္ႏွင့္စားေသာ္အစာမေၾကျခင္းအားေပ်ာက္ကင္းေစသည္။
ရဲယိုသီးႏုကို ျပဳတ္ၿပီးသုတ္စားပါက ေလထိုးေလေအာင့္ႏွင့္ ေသြးတတ္ေရာဂါမ်ားေပ်ာက္ကင္းေစသည္။
ဖိုးသူေတာ္ (www.phothutaw.com)
Credit: Myanmar Market Economy
No comments:
Post a Comment