♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

August 28, 2015

" မေလးရွားစတုိင္ အုန္းထမင္း " (Wut Yee Food House)

 

မေလးရွားစတုိင္ အုန္းထမင္းနွင္႔ ၾကက္သားဟင္းေလးပါ။ ျမန္မာ အုန္းထမင္းနဲ႔ ခ်က္နည္း ခပ္ဆင္ဆင္ေပမယ္႔ အနံ႔ေရာ၊ အရသာပါ ကြဲပါတယ္။ မေလးရွားစတုိင္ အုန္းထမင္းမွာ ငရုတ္သီးပါတာမုိ႔ စပ္စပ္ေလးနဲ႔ တမ်ဳိး စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ ခ်က္နည္းေလးကို တူတူၾကည္႔ရေအာင္…
အုန္းထမင္းအတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • အုန္းနုိ႔နွစ္ – ၁၀၀ ဂရမ္
  • ဆန္ (basmati) – နုိ႔ဆီဘူုး ၂လံုး ( ၂ေရ၊ ၃ေရ ေဆးထားပါ)
  • ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ေရ – နုိ႔ဆီဘူး ၃လံုး
  • ဆႏြင္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
  • ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္းရြက္ – ၄-၅ရြက္
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ခေနာ ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္
  • ငရုတ္သီးနီ – ၂ေတာင္႔ (ပါးပါးလွီးပါ)
  • နံနံပင္ – အလွဆင္ရန္
အုန္းထမင္း ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီကို ဆီပူထုိးေပးပါ။
၂။ ျပီမွ ဆႏြင္းမွုန္႔၊ အုန္းနုိ႔နွစ္၊ ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္းရြက္၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔တုိ႔ကို ထည္႔ေပးျပီ
၁မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။



၃။ ထုိ႔ေနာက္ ဆန္ထည္႔ထားေသာ ထမင္းအုိးထဲသို႔ အုန္းနုိ႔နွစ္၊ ေရ(၃ခြက္) တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ ေရာေမႊလုိက္ပါ။



၄။ ရုိးရုိးထမင္းခ်က္သလိုပဲ Rice Cooker ျဖင္႔ ခ်က္ေပးပါ။
၅။ အုန္းထမင္း ရရခ်င္း မခူးပဲ warm ထားျပီ ခဏနုပ္ထားေပးပါ။
၆။ အရသာအေနေတာ္လွ်င္ အုန္းထမင္းေပၚမွ ငရုတ္သီး၊ နံနံပင္တုိ႔ကို ျဖဴးျပီ အရသာရွိစြာ ၾကက္သားဟင္းျဖင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္လို႔ရပါျပီ…



ၾကက္သားဟင္းအတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္သား – ၄၀က်ပ္သား (အတံုးၾကီးမ်ား တံုးပါ)
၂။ ၾကက္သြန္နီ – ၆လံုး (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၄မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
၄။ ဂ်င္း – လက္တဆစ္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္း အရည္ညွစ္ပါ)
၅။ အေရာင္တင္မွုန္႔ (ငရုတ္သီးမွဳန္႔) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၆။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ရ။ ခေနာ ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၈။ နံံနံပင္ – ၁စည္း

ၾကက္သားဟင္း ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ (ၾကက္သား၊ ၾကက္သြန္နီ(တ၀က္)၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ(တ၀က္)၊ ဂ်င္း၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔)တုိ႔ကို ေရာနုယ္ထားျပီ ေရခဲသတၱာထဲတြင္ နာရီ၀က္မွ် နုပ္ထားေပးပါ။
၂။ ျပီမွ မခ်က္ခင္ ၅မိနစ္ေလာက္ အျပင္ကို ၾကိဳထုတ္ထားေပးပါ။
၃။ ဒယ္ထဲသို႔ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ က်န္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ(တ၀က္)ကို ဆီသပ္ေပးပါ။
၄။ ျပီေနာက္ အေရာင္တင္မွုန္႔ထည္႔လိုက္ပါ။
၅။ ထို႔မွ နုပ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ေရာေမႊကာ ၂မိနစ္ခန္႔ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ လံုးခ်က္ေပးပါ။


Credit : http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=4846

No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters