♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

November 4, 2015

" အင္ဒိုနီးရွားစတုိင္ ေကာက္ညွင္း နွင္႔ ၾကက္သား အစာသြပ္" (Wut Yee Food House)


အင္ဒိုနီးရွားစတုိင္ ေကာက္ညွင္း၊ ၾကက္သား အစပ္ အစာသြပ္ထားတာပါ။ ေကာက္ညွင္းကို အုန္းႏုိ႔နဲ႔ ခ်က္ထားျပီ ၾကက္သားအစပ္ေၾကာ္ကို အစာသြပ္ထားတာမုိ႔ အရမ္းစားလုိ႔ ေကာင္းပါတယ္။ အစာေျပ ေကာင္းေကာင္း စားခ်င္
သူမ်ားအတြက္ အသစ္ဆန္းတစ္ခုပါ။ တူတူလုပ္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ေကာက္ညွင္းဆန္ – ၁ခြက္ခြဲ
  • ၾကက္ရင္ဗံုသား – ၂၀၀ ဂရမ္
  • နံနံေစ႔မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း

  • ဇီယာမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္နီ – ၁ခု (ႏွုတ္နွုတ္စင္းပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃မႊာ (နွုတ္နွုတ္စင္းပါ)
  • ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (မညက္တညက္ေထာင္းပါ)
  • ငရုတ္နီေတာင္႔ရွည္ – ၁ခု (အေစ႔ထုတ္ျပီ နွုတ္နွုတ္စင္းပါ)
  • ပဒယ္ေဂါ – ၁လက္မ (နွုတ္နွုတ္စင္းပါ) (Optional)
  • ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ေရွာက္ရြက္ – ၂ရြက္ (ပါးပါးလွီးပါ)
  • အုန္းႏုိ႔ – ၁၀၀ ဂရမ္
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ေရ – ခြက္ တ၀က္
ျပင္ဆင္နည္း
၁။ ေကာက္ညွင္းကို ဇလံုထဲထည္႔ျပီ ေကာက္ညွင္းျမဳပ္ေအာင္ ေရထည္႔ကာ အနည္းဆံုး ၂နာရီခန္႔စိမ္ထားေပးပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ဒယ္အုိးထဲ ေရ(၅၀၀ မီလီလီတာ) ထည္႔ျပီ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္ရင္ဗံုသားကို ၁၀မိနစ္ခန္႔ က်က္ေအာင္ တည္ထားေပးပါ။
၃။ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ကို သိမ္းထားပါ။ ၾကက္ရင္ဗံုသားကို အေအးခံျပီ အသားႏႊင္းေပးပါ။




ခ်က္ျပဳတ္နည္းမ်ား
၁။ ခြက္တစ္ခုထဲ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ေျမပဲ၊ နံနံေစ႔၊ ဇီယာမွုန္႔၊ ငရုတ္နီ၊ ပဒယ္ေဂါကို ထည္႔လိုက္ပါ။



၂။ ျပီေနာက္ ၾကိတ္စက္ထည္႔ျပီ ေရ(၄ပံု၁ပံု) ထည္႔ျပီ အနွစ္ရေအာင္ ၾကိတ္ေပးပါ။
၃။ ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ကာ ၾကိတ္ထားတဲအနွစ္မ်ားကို ထည္႔ကာ ၂မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။



၄။ ထုိ႔ေနာက္ အုန္းႏုိ႔(ခြက္ ၄ပံု၁ပံု)၊ ႏႊင္းထားေသာ ၾကက္သား၊ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္) တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ ၾကက္သား ေျခာက္သည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
၅။ ျပီလွ်င္ အေပၚမွ ေရွာက္ရြက္ျဖဴးေပးျပီ ေရာေမႊကာ မီးပိတ္လိုက္ပါ။



ေကာက္ညွင္းခ်က္နည္း
၁။ ေကာက္ညွင္း ေရစိမ္ထားေသာ ေရမ်ားကို သြန္ျပီ စတီဇလံုထဲ ထည္႔ပါ။
၂။ ျပီေနာက္ အုန္းႏုိ႔(ခြက္ တ၀က္)၊ ေရ(ခြက္ တ၀က္)၊ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြႏ္း တ၀က္) တုိ႔ကို ေရာေမႊကာ ေပါင္းအုိးျဖင္႔ ၂၅မိနစ္ခန္႔ ေပါင္းေပးပါ။


၃။ ေကာက္ညွင္းအိသြားလွ်င္ ေကာက္ညွင္း ၆ပုိင္းပိုင္းခြဲေပးပါ။ ငေပ်ာရြက္ကို မီးျပေပးပါ။


၄။ ျပီေနာက္ ငေပ်ာရြက္ေပၚသို႔ ေကာက္ညွင္း၊ ၾကက္သားေၾကာ္(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း) တင္ေပးပါ။


၅။ ျပီလွ်င္ ပံုတြင္ပါသည္႔အတုိင္း ေကာက္ညွင္းကို ၾကက္သား အုပ္ေအာင္ ျပန္ပိတ္လုိက္ျပီ ပံုတြင္ပါသည္႔အတုိင္း ငေပ်ာရြက္ျဖင္႔ အရွည္ ထုပ္ေပးပါ။ သြားၾကာထုိးတံျဖင္႔ ငေပ်ာရြက္ကို ေဘးကုိပိတ္ေပးပါ။


၆။ ထုိနည္းအတုိင္း က်န္ေကာက္ညွင္းထုပ္မ်ားကို ၾကက္သားအစာသြပ္ျပီ ထုပ္ေပးပါ။


၆။ ေပါင္းအုိးထဲ ၁၀မိနစ္ခန္႔ ျပန္ေပါင္းေပးပါ။


ရ။ ေကာက္ညွင္း ၾကက္သားအစာသြပ္ကို အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…





Credit : http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=5466

No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters