အာဟာရဓာတ္ အလုံအေလာက္ရရိွျခင္းက လုိအပ္တဲ့ ကယ္လုိရီအားလုံးအျပင္ ေရာဂါခုခံတုိက္ခုိက္ဖုိ႔ အေရးၾကီးတဲ့ အာဟာရဓာတ္မ်ားလည္း ရရိွေစပါတယ္။
ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါလုိ႔ ေျပာရင္ အထူးသတိျပဳရမယ့္ ဆုိင္ရာဆုိင္ရာ အာဟာရဓာတ္ေတြ ရိွပါတယ္။
ကုိယ္ခႏၶာတစ္ရွဴး တည္ေဆာက္ျခင္းအတြက္ ပရုိတင္းဓာတ္ အေရးၾကီးပါတယ္။ သုိ႔ေသာ္ ေက်ာက္ကပ္က ေကာင္းမြန္စြာ အလုပ္မလုပ္တဲ့အခါမွာ ပရုိတင္းစြန္႔ထုတ္ပစၥည္းက ခႏၶာကိုယ္ထဲ က်န္ရိွႏုိင္ပါတယ္။
နာမက်န္းျဖစ္တဲ့အခါ ေကာင္းမြန္ေနတဲ့ ေက်ာက္ကပ္က ခႏၶာကိုယ္အတြင္း ေတြ႔ရတဲ့ ဆိုဒီယမ္ပမာဏကို ပုံမွန္ ျဖစ္ေအာင္လုပ္ေပးပါတယ္။ ဆုိဒီယမ္ ျဖစ္တည္ျပီး ခႏၶာကိုယ္အရည္ၾကည္ ပိုမိုမ်ားျပားေစႏုိင္ပါတယ္။ အဲဒါက ေသြးေပါင္တက္ျခင္းနဲ႔ ေျခေထာက္ေယာင္ျခင္းစတဲ့ ျပသနာေတြ ျဖစ္ေစပါတယ္။
ပိုတက္ဆီယမ္က ေက်ာက္ကပ္ေဝဒနာခံစားရတဲ့အခါ အထူးသတိထားရမယ့္ ေနာက္အာဟာရဓာတ္တစ္ခု ျဖစ္ပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာသီး၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္စိမ္းမ်ား၊ သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္၊ ပဲ နဲ႔ အခြံမာသီးစတဲ့ ပိုတက္ဆီယမ္းမ်ားျပားတဲ့အစားအစာမ်ားကို
အေကာင္းဆုံး ဆင္ျခင္ စားသုံးရပါမယ္။
ခႏၶာကုိယ္အတြင္း ေဖာ့စ္ေဖာ့ရပ္စ္နဲ႔ ကယ္လ္ဆီယမ္ႏွစ္ခု ဟန္ခ်က္ညီေအာင္ ထိန္းသိမ္းဖုိ႔လည္း အေရးၾကီးပါတယ္။ ေဖာ့စ္ေဖာရပ္စ္မ်ားလြန္းျခင္းက ကယ္လ္ဆီယမ္ပမာဏ ေလ်ာ့နည္းေစကာ အရုိးအားနည္းေပ်ာ့ေပ်ာင္းမႈ ျဖစ္ေစပါတယ္။
Ref: Standardmedia
Credit : http://www.trend.com.mm/2016/03/17/lifestyle-9104
No comments:
Post a Comment