တရုတ္ႏိုင္ငံက အသက္ ၃၀ ရြယ္ ဖခင္တဦးဟာ သားျဖစ္သူေက်ာင္းမသြားခင္ စားဖို႔ ၾကက္ဥ ကို ေရဇလံုထဲထည့္ၿပီး မိုက္ခရိုေ၀့ဖ္ထဲ ထည့္ထားခဲ့ပါတယ္။
၂ မိနစ္ေလာက္အၾကာ မိုက္ခရိုေ၀့ဖ္ထဲမွာ က်ယ္ေလာင္တဲ့ အသံၾကားလိုက္ရၿပီး သူက မိုက္ခရိုေ၀့ဖ္ အဖံုးကို ဖြင့္လိုက္တဲ့အခါမွာ ေပါက္ကြဲစေတြ မီးဖိုေခ်ာင္တခုလံုး ျပန္႔က်ဲေအာင္ လႊင့္စင္လာၿပီး သူ႔မ်က္စိ ၂ ဘက္လည္း ေပါက္ကြဲစေၾကာင့္ မီးစနဲ႔အထိုးခံရသလို ပူေလာင္ ေနတယ္လို႔ ေျပာပါတယ္။
ေဆး႐ုံေရာက္တဲ့အခါ ဆရာ၀န္က သူ႔မ်က္ခြံေရာ မ်က္လံုးေရာ ၂ ဘက္လံုး ျပင္းထန္စြာ ဒဏ္ရာရတဲ့အတြက္ ကြယ္သြားၿပီလို႔ ေျပာပါတယ္။
ဒီလိုျဖစ္ရတဲ့အေၾကာင္းကေတာ့ ၾကက္ဥကို ရိုးရိုးမီးဖိုနဲ႔ ျပဳတ္တဲ့အခါမွာ အပူခ်ိန္ေတြဟာ ျပင္ပကေန အတြင္းသို႔ စီး၀င္ၿပီး မိုက္ခရိုေ၀့ဖ္နဲ႔ ျပဳတ္ရင္ေတာ့ အဲဒါနဲ႔ ဆန္႔က်င္ဘက္ အပူခ်ိန္ေတြက အတြင္းပိုင္းကေန အျပင္ကိုစီးထြက္တယ္လို႔ ဆရာ၀န္က ေျပာပါတယ္။
မိုက္ခရိုေ၀.ဖ္ထဲက ၾကက္ဥဟာ အတြင္းဘက္မွာ အပူရွိန္ေတြ ျပင္းထန္လာျပီး သိပ္သည္းတဲ့ ၾကက္ဥခြံကို ေဖာက္ထြင္းဖို႔ႀကိဳးစားတဲ့အတြက္ ၾကက္ဥခြံတုန္ခါလာေၾကာင္း၊ ဇလံုထဲမွာရွိတဲ့ ေရအပူခ်ိန္လည္း ျမင့္လာျပီး
အေငြ႔ပ်ံသြားတဲ့အတြက္ ၾကက္ဥရဲ႕အပူကိုထိန္းညႇိေပးႏိုင္စြမ္း မရွိေတာ့ဘဲ ျပင္းထန္တဲ့ ေပါက္ကြဲမႈျဖစ္ပြားရတာလို႔ ဆိုပါတယ္။
ဒါေၾကာင့္ မိုက္ခရိုေ၀့ဖ္နဲ႔ ၾကက္ဥျပဳတ္မယ္ဆိုရင္ ၾကက္ဥကို ဇလံုထဲေခါက္ထည့္ၿပီး အႏွစ္ကို လည္း အေပါက္ေဖာက္ေပးသင့္ေၾကာင္း၊ ၾကက္ဥစြပ္ျပဳတ္၊ ဒါမွမဟုတ္ ပူတင္းဖုတ္မယ္ ဆိုရင္လည္း ၾကက္ဥကို အပ္သြား ဒါမွမဟုတ္ သြားၾကားထိုးတံနဲ႔ အေပါက္ေဖာက္ၿပီးမွ ျပဳတ္ကာ အဖံုးကိုလံုေအာင္ဖံုးသင့္ေၾကာင္း ေျပာသြားပါတယ္။
DVB
Credit : http://www.lwinpyin.com/2016/03/blog-post_53.html
No comments:
Post a Comment