♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

March 19, 2016

" ဖရဲသီးအခံြေတြ လႊင့္မပစ္သင့္တဲ့ အေၾကာင္းရင္း "

ဖရဲသီးစားတဲ့အခါမွာ အရသာရွိ တဲ့ အနီေရာင္အသားေတြ စားၿပီး တာနဲ႔ ဖရဲခံြေတြ လႊင့္ပစ္ေလ့ရွိၾက ပါတယ္။ တကယ္ေတာ့ ဖရဲသီး ရဲ႕ အျဖဴသားေတြမွာလည္း အာ ဟာရဓာတ္ေတြပါ၀င္ၿပီး ေဆးဖက္၀င္တာမို႔ ဖရဲခံြေတြ လႊင့္မပစ္သင့္တဲ့အေၾကာင္းရင္းေလးေတြ ကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။
ဖရဲသီးအျဖဴသားေတြမွာ အမုိင္ႏုိအက္ဆစ္ပါ၀င္တဲ့အ တြက္ အားကစားခန္းမေတြမွာ ျပင္းျပင္းထန္ထန္ ေလ့က်င့္ခန္း ယူသူေတြအတြက္ ႂကြက္သား ေတြ အားေကာင္းဖုိ႔ေထာက္ကူ ေပးပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္မို႔ ေလ့ က်င့္ခန္းယူသူေတြ စားတဲ့အစား အစာေတြမွာ ဖရဲသီးအျဖဴသား၊ တူနာငါးနဲ႔ ၾကက္ရင္အုံသားတို႔ပါ ၀င္တာ ျဖစ္ပါတယ္။
အမွ်င္ဓာတ္ႂကြယ္၀တဲ့ ဖရဲ သီးအျဖဴသားဟာ ကိုယ္အေလး ခ်ိန္ေလ်ာ့ေနသူေတြ လက္မလႊတ္ သင့္တဲ့အရာပါ။ အစားေတြအ လြန္အကြၽံ မစားမိေအာင္နဲ႔ ခႏၶာ ကိုယ္အတြက္ လိုအပ္တဲ့ကယ္လို ရီကို စုေဆာင္းေပးတဲ့အျပင္ ေရ ဓာတ္လည္း ျပည့္၀ေနေစပါတယ္။
ေသြးတိုးတတ္သူပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ေသြးအားနည္းသူပဲျဖစ္ျဖစ္ ပုံမွန္ ေသြးဖိအားျဖစ္ေစဖို႔လည္း ေထာက္ကူေပးတဲ့အျပင္ ေက်ာက္ကပ္က်န္းမာေရးေကာင္းေစကာ၊ ဆီးလမ္းေၾကာင္းကိုလည္း သန္႔ ရွင္းေစပါတယ္။ ဖရဲသီးအျဖဴသားေတြမွာ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ဂုဏ္ သတၱိရွိတာေၾကာင့္ ပေရာ့စတိတ္ကင္ဆာေရာဂါ မျဖစ္ပြားေအာင္ ကာကြယ္ႏုိင္သလို ခံတြင္း၊ အစာႁပြန္၊ အစာအိမ္၊ ပန္ကရိယ၊ အူမနဲ႔ သားအိမ္ေခါင္းကင္ဆာေရာဂါ ေတြကိုလည္း ကာကြယ္ေပးႏုိင္ တယ္လို႔ ဆုိပါတယ္။
ဖရဲသီးအျဖဴသားကို သစ္ သီးေျခာက္၊ အသီးယို၊ သၾကား လုံးစတာေတြအျဖစ္လည္း ထုတ္လုပ္စားသုံးၾကသလို
ဟင္းခ်က္စားတာပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ဟင္းခ်ဳိ၊ အသီးအရြက္သုပ္ေတြမွာပဲျဖစ္ျဖစ္ လုပ္စားၾကတာမို႔ အမႈိက္လုိမပစ္လုိက္ဘဲ အက်ဳိးရွိရွိစားၾကရေအာင္ပါ။
Ref: healthdigezt

Credit : http://7daydaily.com/story/60609

No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters