ဒီတစ္ခါေတာ့ ထမင္းစားၿမိန္ေစမယ့္ အရံဟင္းေလးျဖစ္တဲ့ ခရမ္း ခ်ဥ္သီးေထာင္းေလး လုပ္စားရေအာင္လို႔
ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
၁။ ကိုင္းခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆး၍ မီးဖုတ္ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္ သီးမ်ား အိက်လာလွ်င္ အခြံခြာ၍ ပန္းကန္တစ္ခုထဲသို႔ အရည္သက္ သက္ညႇစ္ထည့္ထားပါ။
၂။ ပုစြန္ငါးပိကို မီးဖုတ္၍ ၾကက္သြန္နီ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္တို႔ကို ပါးပါးလွီးထားပါ။
၃။ ပထမဦးစြာ င႐ုတ္ဆံုထဲသို႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ပုစြန္ငါးပိမီးဖုတ္တို႔ကိုထည့္၍ ညက္ေအာင္ ေထာင္းပါ။
၄။ ထို႔ေနာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအဖတ္၊ အရသာမႈန္႔၊ ဆားတို႔ကိုထည့္၍ ေထာင္းၿပီးလွ်င္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲသို႔ ေျပာင္းထည့္ထားပါ။
၅။ စားခါနီးလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအရည္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္၊ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မႈန္႔တို႔ႏွင့္ ေရာေမႊကာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
ပါဝင္ေသာ ပစၥည္းအမယ္မ်ား
ကိုင္းခရမ္းခ်ဥ္သီး(ႀကီး)၃လံုး
ၾကက္သြန္နီ၂ လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ၅ ႁမႊာ
ပုစြန္ငါးပိစားပြဲတင္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
င႐ုတ္သီးစိမ္း၁၅ ေတာင့္
င႐ုတ္သီးအေလွာ္မႈန္႔အနည္းငယ္
နံနံပင္အနည္းငယ္
Ei's Cooking Diary မွ ပံ့ပိုးကူညီပါသည္။
Credit : http://7daydaily.com/story/60607
No comments:
Post a Comment