ေရာဂါတစ္ခုဆုိတာ ေဆးထုိးေဆးစား ေန႐ုံနဲ႔ ထိေရာက္မႈနည္းပါးပါတယ္။ ဒီေတာ့ ႏွလုံးကုိ ပုိၿပီးက်န္းမာေစတဲ့ အစား
အေသာက္ေတြကုိ ေဖာ္ျပေပးလုိက္ပါတယ္။
(၁) ေဆာ္လမြန္ငါး
ကယ္လုိရီ 412 အထိ ပါ၀င္ၿပီး ႏွလုံးက်န္းမာေရးကိုသာမက ကင္ဆာကဲ့သုိ႔ေသာ ေရာဂါဆုိးေတြကုိပါ ကာကြယ္ႏုိင္တဲ့ အစားအစာျဖစ္ပါတယ္။
(၂) လိေမၼာ္/သံပုရာမ်ိဳးရင္း၀င္အသီးမ်ား
ကလည္း ႏွလုံးကို အထူးေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ အဆီခ်ျခင္းကုိလည္း ထိေရာက္ေစၿပီး ေသြးတုိး၊ ေသြးခ်ိဳ၊ ဆီးခ်ိဳ၊ အသဲ
အဆီဖုံး စတဲ့ေရာဂါေတြအျပင္ ကင္ဆာကဲ့သုိ႕ေသာ ေရာဂါေတြကုိပါ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ႏုိင္ပါတယ္။
(၃) အာလူးႏွင့္ ပဲအမ်ိဳးမ်ိဳး
ေတြအျပင္ မဂၢနီစီယမ္ဓာတ္လည္း ပါ၀င္ပါတယ္။ ပဲအမ်ိဴးမ်ိဳးမွာေတာ့ ဗီတာမင္၊ ပ႐ုိတိန္းနဲ႔ အျခားသတၳဳဓာတ္ေတြ ပါ၀င္
လုိ႔ ႏွလုံးက်န္းမာေရးကုိသာ မက လူခႏၶာကိုယ္ရဲ႕ ေရာဂါကာကြယ္ႏုိင္စြမ္းအားကိုပါ ျမင့္တင္ေပးႏုိင္ပါတယ္။
(၄) ခရမ္းခ်ဥ္သီး
မာေရးကို အထူးေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရနဲ႔စင္ေအာင္ေဆးၿပီး ဒီအတုိင္းစားလုိက္ျခင္းက က်န္းမာေရး
ကို ပုိမုိအေထာက္အကူျပဳၿပီး အသားေရလွပျခင္း၊ ကင္ဆာေရာဂါအမ်ဳိးမ်ိဳးနဲ႔ ေသြးတုိး၊ ေသြးခ်ိဳ၊ ဆီးခ်ိဳ၊ အသဲအဆီဖုံး စတဲ့
ေရာဂါေတြကုိလည္း မျဖစ္ေစပါဘူး။
နတ္စည္ေတာ္ (Shwemom)
Credit : http://www.shwemom.com/superfoods-for-your-heart/
No comments:
Post a Comment