♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

October 31, 2014

"ေပါက္စီ လုပ္နည္း (၁) ႏွင့္ (၂) "


ကိုညွပ္စိက ေပါက္စီလုပ္နည္းေလးသိခ်င္တယ္လို႕ ေမးထားတဲ့အတြက္ ေပါက္စီလုပ္နည္း
ေလးကိုတျခားဆိုဒ္ေတြကတဆင့္ကူးယူတင္ျပေပးထားတာျဖစ္ပါတယ္....ပဲေပါက္စီအခ်ိဳ
အေၾကာင္းမပါဘဲျဖစ္သြားတဲ့အတြက္ ပဲယိုထိုးပံုထိုးနည္းေလးကိုမွတ္ထားပါ။  ပဲေပါက္စီအခ်ိဳ 
အတြက္စြန္တာနီကုိ အသံုးျပဳရပါလိမ့္မယ္။
စြန္တာနီပဲကို မႏူးတႏူးျဖစ္လာရင္ အခ်ိဳသကာထည့္ျပဳတ္ၿပီးေသခ်ာေခ်ေပးရပါလိမ့္မယ္။ ေရခမ္း
ၿပီး လံုးဝ ေပ်ာ့ေပ်ာင္းကာ ညွက္လာရင္ ရပါၿပီ..ဆားအနည္းငယ္မွ်လည္း ထည့္ႏိုင္ပါတယ္..လက္မလြန္မိေစဘို႕အေရးႀကီးပါတယ္...အငန္ဓါတ္လြန္မွာစိုးမိလို႕ပါ.. ပဲယိုကိုေတာ့ ဒိုးထဲမွာ ထည့္သြင္းဌာပနာၿပီးေပါင္းရမွာျဖစ္ပါတယ္...ေပါက္စီမ်ားမ်ားလုပ္ၿပီးရင္ ဖိတ္ေခၚဖို႕ လည္းမေမ့ပါႏွင့္ဦးလို ့..
Sultani Bean စြန္တာနီပဲဆိုသည္မွာ “Velvet Beans”  ဟုလူသိမ်ားျပီး ျပည္တြင္း၌မႈ ပဲကတၱီပါဟူ၍ သိၾကပါသည္။ ျမန္မာႏုိင္ငံတြင္ စြန္တာနီကုိ ျပဳတ္၍ စားသုံးေလ႔႐ွိျပီး အစာေၾကလြယ္ေသာ အစားအစာတစ္မ်ဳိးျဖစ္ပါသည္။ ၎ကုိေျခ၍ ပဲအနွစ္ကုိ မုန္႔ျပဳလုပ္ရာတြင္ ယုိ၊ ဂ်ယ္လီအျဖစ္ အသုံးျပဳၾကပါေသးသည္။    ပဲပံုစံေလးက ေဟာ့သလိုေလးပါ...
 






ေပါက္စီျပဳလုပ္နည္းမ်ားမွာ.....

"ေပါက္စီ လုပ္နည္း (၁) "
 ၾကက္သားေပါက္စီ စားခ်င္သူေတြအတြက္ မနက္စာျကက္သားေပါက္စီ အိအိေလးပါ။ ေပါက္စီဒိုးတြင္ ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား (CityMart ဆိုင္ တြင္ ၀ယ္ယူနုိင္ ပါသည္) 

၁။ ေပါက္စီလုပ္သည္႔ ဂ်ဳံ (Low –gluten flour) – ၂၄၀ ဂရမ္ 
၂။ Double Action Baking Powder – လက္ဖက္ ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း 
၃။ Instant Yeast – လက္ဖက္ ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ 
၄။ သၾကား (Castor sugar) – စားပြဲတင ္ဇြန္း ၂ဇြန္း 
၅။ Shortening – စားပြဲတ ္ဇြန္း ၁ဇြန္း (မွတ္ခ်က္။ ။ Shortening ၀ယ္မရလွ်င္ ဟင္းရြက္ဆီကိုသံုးပါ) 
၆။ ေရ – ေရတစ္ခြက္ 

အစာသြပ္တြင္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ် ား –
ၾကက္သား ၃၀က်ပ္သား (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ) 
၂။ ၾကက္သြန္နီ – ၂ဥ (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ) 
၃။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စားပြဲတင္ ဇြန္း ၂ဇြန္း (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ) 
၄။ ဆား – လက္ဖက ္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း 
၅။ ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း 
၆။ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ ရည္ဇြန္း တ၀က္ 
၇။ နွမ္းဆီ – လက္ဖက္ ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း 
၈။ ေကာ္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ ဇြန္း ၂ဇြန္း 
၉။ Abalone ေဆာ႔ – စားပြဲတင ္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ထည္႔ခ်င္ က ထည္႔နုိင္ပါသည္) 

အစာသြပ္ ခ်က္ျပဳတ္နည္း 
၁။ အစာသြပ္ ရန္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား ျကက္သား၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ နွမ္းဆီ၊ Abalone ေဆာ႔) အားလံုးကို ခြက္တစ္ခုထဲ ထည္႔၍ သမ ေအာင္ ေရာနုယ္လိုက္ပါ။ ၂။ ျပီးလွ်င္ ဒယ္ထဲ ဆီ အနည္းငယ္ထည္႔ျပီး ဆီပူလာလွ်င္ ေရာနုယ္ထားေသာ အစာပလာမ်ားကို ဆီပူထုိးေပးပါ။ ၃။ ျကက္သားနူးအိရန္ ေရတစ္ခြက္ခန္႔ ထည္႔ေပးပါ။ 
၄။ ေရမခန္းခင္ ေကာ္မွုန္႔ (စားပြဲတင္ ဇြန္း ၂ဇြန္း)ကို ေရျဖင္႔ေဖ်ာ္ျပီး ထည္႔ေပးပါ။ 
၅။ ျပီးလွ်င္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ အစာပလာမ်ားကို ထည္႔ထားေပးပါ။ 
၆။ ထုိ႔ေနာက္ အစာပလာမ်ားကို ေပါက္စီရလံုးစာ အလံုးေလးမ်ားလုပ္လိုက္ပါ။ 
၇။ အစာသြပ္ ခ်က္ျပီးလွ်င္ ဒိုးစလုပ္ ရပါမည္။ 

ဒိုးလုပ္နည္း 
၁။ ဒိုးလုပ ္ရာတြင္ ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းအားလံုးကို ေရာနုယ္လိုက္ပါ။ ဒိုးကို နာနာနုယ္ေပးပါ။ ဒိုးအ ေနထားသည္ ေခ်ာမြတ္ေသာ အ ေနထားေရာက္ေအာင္ နုယ္ေပးပါ။ 
၂။ ျပီးလွ်င္ ဒိုးကို ထလိမ္႔တံုးျဖင္႔ ၃လက္မခြဲ အရြယ္အ၀ိုင္းျဖစ္ေအာင္ လိမ္႔ေပးပါ။ 
၃။ ထို႔ေနာက္ အစာသြပ္၇မည္႔ အသားမ်ားကို အလံုးလံုး၍ ဒိုးျပားထဲထည္႔ ေပါက္စီပံုေဖာ္ေပးပါ။ ၄။ ေပါက္စီပံုေဖာ္နည္း အျပည္႔အစံုကို ၾကက္သားကင္ေပါက္စီီ မွာ ၾကည္႔ပါ။ ၀တ္ ရည္ တစ္ေယာက္ထဲ ေပါက္စီလုပ္ ရ ေတာ႔ ေသခ်ာ အဆင္႔ဆင္႔ ဓာတ္ပံုမရုိက္လိုက္နုိင ္လို႔ပါ။ ၄။ ေပါက္စီေအာက္ပိုင္းကို ဆီအနည္းငယ္သုတ္ျပီး ပန္းကန္ျပားတစ္ခုထဲ ထည္႔ထားေပးပါ။ 
၅။ ထိုနည္းအတိုင္း က်န္ေပါက္စီ ၆လံုးကို ဆက္လုပ္ပါ။ 
၆။ ေပါက္စီ အရြယ္ ၂ဆၾကီးလာသည္အထိ ထားထားေပးပါ။ 
၇။ ေပါက္စီ ၂ဆၾကီးလာလွ်င္ အပူခံ ပန္းကန္ျပားထဲထည္႔ ေပါင္းအိုးထဲ၁၀မိနစ္ခန္႔ထည္႔ေပါင္း
ေပးပါ။ 
၈။ ျကက္သား ေပါက္စီ အိအိေလးကို စားသံုးနုိင္ ပါျပီး။ 

Credit to http://www.wutyeefoodhouse.com/ 
Credit to https://www.facebook.com/permalink.php?id=694288963957870&story_fbid=768744289845670


"ေပါက္စီ လုပ္နည္း (၂) "
 


http://mandalaygazette.com/wp-content/uploads/2014/07/Kyauk.jpg

ဦးေက်ာက္ခဲ ရန္ကုန္ကို အလုပ္ကိစၥပဲျပန္ျပန္ အလည္အပတ္ပဲျပန္ျပန္ ၊ ျပန္လာမယ္ သတင္းၾကားရင္ အေပ်ာ္ဆုံးက ဦးေက်ာက္ခဲရဲ့ တူမ ၂ေယာက္ပါ ။ “သမီးတို႕ ဘာမွာမလဲ” ေမးလိုက္ရင္ ဖုန္းဖိုးသာ စီးပြါးပ်က္ေအာင္ ကုန္သြားမယ္ သူတို႕မွာေနတာက မျပီးေသးပါဘူး ။ မိန္းခေလးေတြမို႕ အဝတ္အစားနဲ႕ အလွကုန္မွာလိမ့္မယ္ထင္ရင္ မွားၾကပါလိမ့္မယ္ ။ သူတို႕အေမ ေက်ာက္စ္ႏွမက သူ႕သမီးေတြကို အရြယ္မတိုင္ခင္ အဝတ္အစားနဲ႕ အလွမက္မွာစိုးလို႕တဲ့ဗ်ာ… ဘာမွမဆင္ေလေတာ့ သူတို႕မွာ ဘာမွာရမွန္းမသိ မုန္႕မ်ိဳးစံုသာ တြင္တြင္ မွာၾကတာပါ ။ ခေလးေတြကို မုန္႕ေရာဝယ္မေကြၽးဘူးလားလို႕ ေမးရင္ ၊ “ဟင့္အင္း…”လို႕ ရွက္ရွက္နဲ႕ ဝန္ခံရမွာပါပဲ…။ သူတို႕အေမက ထမင္းဟင္းသာ စားေသာက္ဆိုင္မွာ တစ္လတစ္ခါေလာက္ဝယ္ေကြၽးတာ ၊ သြားရည္စာၾကေတာ့ ဝယ္ေကြၽးခဲတယ္ခင္ဗ် ။

အဲသည္ေတာ့ဗ်ာ… ဦးေက်ာက္ျပန္ေရာက္မွ တူမေတြကို လက္ဆြဲျပီး တစ္ဆိုင္ဝင္ တစ္ဆိုင္ထြက္ လိုက္ေကြၽးေတာ့… သူတို႕လည္း ေပ်ာ္ရွာတာေပါ့ ။ ဒါေပမည့္ ဦးေက်ာက္ ႏွမကေတာ့ လမ္းေဘးစာေတြ ဝယ္ေကြၽးတာ သိပ္မၾကည္ပါဘူး ။ အကုန္အက်လည္းမ်ားတယ္ သန္႕မွန္းမသိ မသန္႕မွန္းမသိနဲ႕… တဲ့ ။ ဒီၾကားထဲ သိုးသိုးသန္႕သန္႕ၾကားမိတာက ရန္ကုန္မွာေပါက္စီေတြကို ႂကြက္သားနဲ႕ လုပ္ထားသတဲ့ဆိုေတာ့ သူ႕ခမ်ာ ေသြးပ်က္တာေပါ့ ။ အဲသည္ေတာ့ “ညည္းေအ… ဒီေလာက္စိတ္ပူေနရင္လည္း ခေလးေတြစားခ်င္တာ ကိုယ္တိုင္ လုပ္ေကြၽးေလ” လို႕ ဆိုလိုက္ေတာ့ မ်က္ႏွာပ်က္ရွာပါတယ္ ။ ဟုတ္ကဲ့… ဦးေက်ာက္တို႕ ေမြးခ်င္း ၄ေယာက္ထဲမွာ သူပဲ အခ်က္အျပဳတ္ ပါရမီမပါရွာတာလား က်န္တဲ့သူေတြကပဲ ဂ်ီးမ်ားတာလားမသိ ၊ သူ ဟင္းခ်က္ရင္ ဒီေန႕ေတာ့ “ဂြမ္း” ေလျပီလို႕ မွတ္ယူၾကတဲ့ သူေတြခ်ည္းပါပဲ ။

စကားစပ္မိလို႕ ေျပာရရင္ ဦးေက်ာက္ခဲနဲ႕ အဲသည့္ေပါက္စီ… ဇာတ္လမ္းရွိတယ္ခင္ဗ် ။ ဒီလိုပါဗ်ာ… ဦးေက်ာက္ခဲရဲ့ ဘဝတေကြ႕ အာရပ္ႏိုင္ငံေတြမွာ အလုပ္တာဝန္နဲ႕ ေနဖူးတယ္ခင္ဗ် ။ အဲသည့္ေရာက္မွ ခ်င္ခ်င္းတတ္လိုက္ပံုက ကစြန္းရြက္တို႕ ဝက္သားေပါက္စီတို႕ကို အိမ္မက္ မက္ယူရေလာက္ေအာင္ စားခ်င္တာပဲဗ်ိဳ႕ ။ ရသတဏွာအားကၾကီးေလေတာ့ မတတ္ႏိုင္တဲ့အဆုံး ထိုင္းစတိုးဆိုင္ေတြမွာ ေအာ္ဒါေပးျပီး တိုးတိုးတိတ္တိတ္ ခိုးၾကိတ္ရတဲ့ အျဖစ္ကို ေရာက္ပါေလေရာ ။ ဒါေပမယ့္ ေပါက္စီေစ်းက ေလယာဥ္ပ်ံနဲ႕လာသလို ေခါင္ခိုက္ေနတာပဲ ။ ေနာက္ဆုံးေတာ့ စားကလည္းစားခ်င္ ၊ အကုန္အက်ကလည္းသက္သာခ်င္ဆိုေတာ့ ၊ ကိုယ္တိုင္လုပ္စားေတာ့တာပဲဗ်ိဳ႕ ။

တကယ္ေတာ့ ေပါက္စီလုပ္နည္းက မခက္လွပါဘူး ၊ လုပ္တတ္ရင္ ေကာင္းေကာင္းလည္းစားရ ၊ ေငြကုန္ေၾကးက်လည္းသက္သာ ၊ သန္႕လည္းသန္႕ရွင္းတာမို႕ ဦးေက်ာက္ႏွမကို ေပါက္စီလုပ္နည္း သင္ေပးျပီး တူမေတြကို မၾကာမၾကာ လုပ္ေကြၽးခိုင္းတာေပါ့ဗ်ာ ။ အခုလည္း… ဂဇက္ျမိဳ႕သူျမိဳ႕သားေတြကို အပ်င္းေျပပဲျဖစ္ျဖစ္ အဆာေျပပဲျဖစ္ျဖစ္ လုပ္စားၾကည့္ဖို႕ နည္းေလးေပးပါရေစခင္ဗ်ာ…။

ေပါက္စီ ဌာပနာကို မိမိႏွစ္သက္ရာ အသား အသီးအရြက္နဲ႕လုပ္လို႕ရပါတယ္ ။ ေနာက္ဆုံး ဌာပနာလုပ္ရမွာပ်င္းရင္ လက္က်န္ ၾကက္ေၾကာ္ပဲျဖစ္ျဖစ္ ၊ အသားျပဳတ္ပဲျဖစ္ျဖစ္ ၊ပဲအခ်ိဳယို(သို႕) ၾကက္အူေခ်ာင္းပဲျဖစ္ျဖစ္ ဒီအတိုင္းထည့္လို႕ရပါတယ္ ။


ပံုမွန္ ဆိုင္မွာေရာင္းသလို ထည့္တဲ့ အဆာသြတ္ အတြက္
ၾကက္သား ႏုတ္ႏုတ္စဥ္း 
– 200 grams (၁၂က်ပ္ခြဲသား) 
– ၾကက္သြန္နီ/ၾကက္သြန္ျမိတ္ ႏုတ္ႏုတ္စဥ္း 
– 100 grams – ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ 
– အခ်ိဳဇြန္းနဲ႕ ၁ဇြန္း 
– သၾကား – အခ်ိဳဇြန္းနဲ႕ ဇြန္းဝက္ 
– ၾကက္သားမႈန္႕ – အခ်ိဳဇြန္းနဲ႕ ဇြန္းဝက္ 
– ေျပာင္းဖူးမႈန္႕ (ေကာ္မႈန္႕) – အခ်ိဳဇြန္းနဲ႕ ၁ဇြန္း 
– ေရက်က္ေအး – စားပြဲတင္ ၁ဇြန္း 
– ႏွမ္းဆီ – ၂စက္ခန္႕ 
– ဆား/ တရုတ္ င႐ုပ္ေကာင္း – အနည္းငယ္ အထက္တြင္ေဖာ္ျပထားေသာ ပါဝင္ပစၥည္းအားလုံးကို သမေအာင္ေရာေမႊ၍ အဖုံးအုပ္ျပီး နာရီဝက္ခန္႕ ႏွပ္ထားပါ…။ ေပါက္စီ တစ္လုံးခ်င္းစီ၌ ထည့္ရန္… ၾကက္ဥ / ဘဲဥျပဳတ္ – ၂ လုံး ကို ေလးစိတ္စီ စိတ္ထားပါ ၊ ၾကက္အူေခ်ာင္း ကို – ၈ တုံး ေစြေစာင္း လွီးထားပါ ။

ေပါက္စီလုပ္ဖို႕ မုန္႕သား (ဒိုး – Dough) ႏွပ္နည္းက တစ္ဦးနဲ႕ တစ္ဦး နဲနဲေတာ့ကြဲပါတယ္ ။ ေက်ာက္စ္ရဲ့ နည္းကေတာ့ ဒီလိုပါခင္ဗ်ာ…
၁။ All-purpose Flour – မုန္႔လုပ္ရာမွာ သံုးတဲ႔ ခ်င္ခြက္နဲ႕ ၂ခြက္ (250 grams)
၂။ မုန္႕ဖုတ္တဲ့ ေဆာ္ဒါ – အခ်ိဳဇြန္းနဲ႕ ဇြန္းတဝက္
၃။ တေဆး (Yeast) – အခ်ိဳဇြန္းနဲ႕ ၁ဇြန္းခြဲ
၄။ သၾကား အျဖဴ – စားပြဲတင္ ၂ဇြန္း
၅။ ဟင္းခ်က္ေထာပတ္ဆီ (ဂီး – Ghee) သို႕ ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ ၁ဇြန္း

၆။ ေရက်က္ေအး – ခ်င္ခြက္နဲ႕ ၁ခြက္ မုန္႕နယ္မည့္ ဇလုံထဲကို ေရက်က္ေအး (ခပ္ေႏြးေႏြး) အနည္းငယ္ထည့္ျပီး သၾကားကို ေပ်ာ္ေအာင္ ေဖ်ာ္၍ ဆီျဖင့္ေရာပါ ။ လက္က်န္ ေရက်က္ေအးကို အျခားခြက္တလုံးတြင္ တေဆးေရာျပီး သမေအာင္ ေမႊ၍ ၁၀မိနစ္ခန္႕ေစာင့္ပါ ။ ၄င္းေနာက္ သၾကားႏွင့္ ဆီေရာထားေသာ ဇလံုအတြင္းသို႕ All-purpose Flour ႏွင့္ မုန္႕ဖုတ္ေဆာ္ဒါထည့္ ၊ တေဆးေပ်ာ္ရည္ထည့္၍ သမေအာင္ နာနာနယ္ေပးပါ ။ မုန္႕သားနယ္ရာေတြ သမမွ်တေစရင္ မိမိႏွစ္သက္သူကို ဇက္ေၾကာဆြဲေပးေနသည္ သို႕မဟုတ္ ရန္သူေတာ္အား လည္ပင္းညွစ္ေနသည္ဟု သေဘာထားပါက အလြန္ အလုပ္တြင္ပါသည္ ။ မုန္႕သား အေစး အပ်စ္ေပၚမူတည္၍ All-purpose Flour အနည္းငယ္ သို႕မဟုတ္ ေရအနည္းငယ္ကို ခ်ိန္ဆ၍ ထပ္ျဖည့္ႏိုင္ပါသည္ ။ ၄င္းေနာက္ လက္သုတ္ပုဝါ သန္႕သန္႕ သို႕မဟုတ္ အဝတ္သန္႕သန္႕ကို ေရေႏြးေျဖာ ၊ ေရျပန္ညွစ္ျပီး မုန္႕သားအေပၚတြင္ ခပ္ဖြဖြ အုပ္၍ စားပြဲေပၚ သို႕မဟုတ္ အဆင္ေျပေသာေနရာတြင္ ၁နာရီခြဲခန္႕ ႏွပ္ထားလိုက္ပါ ၊ မုန္႕သားမ်ား ၂ဆခန္႕ ပြတက္လာပါလိမ့္မည္ ။

တ႐ုတ္လို မန္ထိုလို႕ ေခၚတဲ့ မုန္႕သားခ်ည္းသက္သက္စားခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ နပ္သြားတဲ့ မုန္႕သားကို ခပ္ရွည္ရွည္ အေျမာင္းလိုက္ကေလးျဖစ္ေအာင္ လွိမ့္လိုက္ျပီး အရြယ္ေတာ္တုံး ေရေႏြးနဲ႕ေပါင္းလိုက္႐ံုတင္ပါ ။ ဒါမွမဟုတ္ ကဏန္းဟင္းတို႕ ပင္လယ္စာတို႕နဲ႕ တြဲဖက္စားဖို႕ Fried Bun လုပ္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ ႏို႕စိမ္း အခ်ိဳဇြန္း ၁ဇြန္းနဲ႕ ေထာပတ္ အခ်ိဳဇြန္း ၁ဇြန္း ထပ္ျဖည့္ျပီး ေရာနယ္လိုက္ပါ ။ ျပီးရင္ မီးအေနေတာ္ ဆီမ်ားမ်ားမွာ အေရာင္ေျပာင္း႐ံုေလး ခဏေၾကာ္ျပီး ျပန္ဆယ္ ၊ ေရေႏြးနဲ႕ ျပန္ေပါင္းလိုက္ရင္ ကြက္တိပဲခင္ဗ် ။ အစာသြတ္ေပါက္စီ စားမယ္ဆိုရင္ေတာ့ နပ္သြားေသာ မုန္႕သားအား ၈ပိုင္း အညီအမွ်ခြဲျပီး ဒလိမ့္တုံးျဖင့္ (မရွိရင္ ပုလင္းနဲ႕သမ) သာသာယာယာ အဝိုင္းပံုရေအာင္ (၄လက္မခန္႕) လွိမ့္၍ အထက္မွာ ေဖာ္ျပျပခဲ့တဲ့အတိုင္း အဆာပလာမ်ားထည့္ျပီး ေပါက္စီနဲ႕တူေအာင္လုံးပါ ။ ၃လက္မပါတ္လည္ စကၠဴျဖဴ အရြက္ကေလးမ်ားအား “ၾဆာေက်ာက္စ္ ေပါက္စီ” ဟုေရး၍ မုန္႕သားေအာက္ေျခတြင္ကပ္ပါ ။ ၄င္းေနာက္ ဇကာေပၚတြင္ အနည္းငယ္ ခ်ဲ၍ ေနရာခ်ပါ ။ ပန္းပင္ေလးမ်ား ေရျဖန္းရာတြင္သံုးေသာ စပေရးဘူးျဖင့္ ေပါက္စီ အလုံးမ်ားကို မ်က္ႏွာျပင္ ေခ်ာေမြ႕ရန္ ေရက်က္ေအး ခပ္ဖြဖြ ျဖန္းေပးျပီး ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ေရေႏြးအိုးေပၚတင္၍ ၁၀မိနစ္ခန္႕ေပါင္းလွ်င္ ရသာထူး “ၾဆာေက်ာက္စ္ ေပါက္စီ” ရပါျပီ ။ သတိျပဳရန္မွာ … ေပါက္စီ ဇကာဗန္းတင္၍ မေပါင္းမီ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူအတြင္းသို႕ သန္႕စင္ထားေသာ မီးေသြးခဲ ၁ခဲ ႏွင့္ ရွာလကာရည္ ၂ဇြန္းထည့္ရန္ျဖစ္ပါသည္ ။ သို႕မွသာ ျဖဴျဖဴေဖြးေဖြး စားခ်င္စဖြယ္ ေပါက္စီကို ရပါလိမ့္မည္ ခင္ဗ်ား…။
 


Credit to http://mandalaygazette.com


No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters