♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

December 24, 2014

"ငါးေျခာက္ ေထာင္းေၾကာ္"


Chaw Su's Food Friends's photo.
***... ငါးေျခာက္ေထာင္းေၾကာ္အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…

1. အရိုးနည္းေသာ ငါးေျခာက္ – ၂၅ က်ပ္သား (385 g)ခန္႔
2. နႏြင္းမွဳန္႔ – လက္ဖက္ရည္ ဇြန္းတစ္ဝက္
3. ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – 2 cups (500 ml)ခန္႔
4. ပါးပါးေသးေသးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းခန္႔
5. ငရုတ္သီးေျခာက္ အၾကမ္းမွဳန္႔ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္ခန္႔

ေဆးထားေသာ ငါးေျခာက္၊ ေရ နွင့္ နႏြင္းမွဳန္႔ ကို အိုးထဲထည့္ၿပီး ငါးေျခာက္ႏူးေအာင္ ျပဳတ္ပါ။ (ေရခမ္းျပဳတ္တာျဖစ္၍ ေရအမ်ားၾကီးမထည့္ရပါ။)

အသားႏူးလွ်င္ အေအးခံၿပီး အေရခြံ နွင့္ အရုိးမ်ားကိုဖယ္ထုတ္ကာ အသားကိုမြေအာင္ေထာင္းထားပါ။

ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကို ဆီေအးထဲထည့္ကာ medium heat ျဖင့္ ေမႊေၾကာ္ပါ။

ၾကက္သြန္ဖတ္မ်ား ဝါညိဳေရာင္သန္းလာသည္နွင့္ ဆီအိုးကို မီးဖိုမွ ခ်က္ခ်င္းဖယ္ၿပီး အနည္းငယ္ဆက္ေမႊေပးပါ။

ၿပီးလွ်င္ ဇကာခံုးထဲထည့္ကာ ဆီစစ္ၿပီး အေအးခံထားပါ။
အေအးခံထားစဥ္ ၾကက္သြန္ဖတ္မ်ားကို အနည္းငယ္ဖြၿပီး ျဖန္႔ေပးပါ။

ဒယ္အိုးထဲမွ ဆီကို medium heat ျဖင့္ ျပန္အပူေပးကာ၊ ပူလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ငါးေျခာက္ နွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ကာ ေမႊေၾကာ္ပါ။

ၾကက္သြန္ျဖဴဖတ္မ်ားေရႊဝါေရာင္သန္းကာ ငါးေျခာက္ဖတ္ေလးမ်ားမြလာလွ်င္ low heat သို႔ေလွ်ာ့ၿပီး ငရုတ္သီးေျခာက္ အၾကမ္းမွဳန္႔ ထည့္ကာ ၅ မိနစ္ခန္႔ဆက္ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။

ၿပီးလွ်င္ ဇကာခံုးထဲထည့္ကာ ဆီစစ္ၿပီး အေအးခံထားပါ။

အားလံုးေအးသြားလွ်င္ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ နွင့္ ငါးေျခာက္ေၾကာ္ေလးမ်ား အား ေရာကာ ငါးေျခာက္ေထာင္းေၾကာ္ေလးကို အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။

Chaw Su's Food Friends's photo.
Chaw Su's Food Friends's photo.







 
 
Credit :
Chaw Su's Food Friends


Chaw Su's Food Friends's photo.


No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters